commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

haleluja, heureka:

Objavil commonsense, dne 2.12.2006

evo idealne rešitve za ambruško in romsko problematiko:

1.) družino strojan naseliti na zaplani- predsednik, ki je tako kritičen do vseh, ki zavračajo prihod strojanov v svoje občine, bo gotovo dovolj dosleden in bo državi postal vzor, ko bo strojane sprejel ob svoje bivališče:prikolice zanje, bivalni kontejnerji ali hiše bodo zlahka našli mesto na prostorni planoti, financiranje bodo zbrali dušebrižniki mirovnega inštituta in podobnih organizacij, za varnost bodo skrbeli (že obstoječi) varnostniki ,ki predsednika, zdaj pa še strojane lahko varujejo pred zaplanskimi medvedi in volkovi, ksenofobskih prebivalcev pa tam menda ni.predsednik bo spekel malo več kruha in skuhal malo več marmelade in tako poskrbel tudi za zdravo prehrano družine. le za njihove pse bi – po dosedanjih izkušnjah- najbrž moralo poskrbeti društvo proti mučenju živali.

2.)za reševanje splošne romske problematike bo poskrbela predvsem RKC, ki je,tako kot predsednik vedno polnih ust sočutja in življenskih nasvetov. če pošilja misijonarje v afriko, zakaj ne bi za začetek nastanila v vsakem romskem naselju po enega misijonarja, ki bi romske otroke naučil brati (pa čeprav biblijo) in pisati (kasneje morda celo bloge, hehe) in jih poučeval o moralnih vrednotah (oops, tu sem se morda malo prenaglil, glede na nekatere v zadnjem času proslule slovenske misionarje).

3.)prav tako v vsako naselje naseliti po dva policista (enega izšolanega roma, enega “civila”, da je zagotovljena nepristranost), da poskrbita za ostale moralne in državljanske vrednote .

4.) v vsakem naselju postaviti kakšno preprosto industrijo, po vzorcu pravkaršnjega nobelovega nagrajenca za mir, bankirja,ki je z minimalnimi zneski v bangladešu financiral preproste ekonomske dejavnosti, kot so gojenje rib, vrtičkarstvo, domačo obrt, izdelavo spominkov, gradbenih elementov itd, itd., dejavnosti torej , ki bi se je lahko lotil vsak, še tako neizšolan rom ali romkinja.če bi hotel. in zahtevati, da hoče.

5.)v skrajnjem primeru vsaki družini plačati določeno vsoto za vsak dan, za vsakega otroka, za vsak dan obiska šole .za vsak dan “neobiska” pa odtegniti enako vsoto od sicer običajnih socialnih izplačil.prav tako, dodatne nagrade za uspeh v šoli.

tako bi se rome tam, kjer še niso socializirani, gotovo dalo socializirati. stroški bi bili v primerjavi z brezglavimi akcijami, pretresi, škandali, tožarjenji vsepovprek, gotovo bili manjši, na dolgi rok pa “zlata” investicija.

problem: za to bi morali biti tisti, ki so jih najbolj polna usta enakopravnosti,multikulturalnosti, pravičništva ,krščanskega sočutja in tako dalje.američani imajo žal težko prevedljiv, a zelo primeren pregovor: “put your money where your mouth is”…….

 • Share/Bookmark

18 odgovorov v “haleluja, heureka:”

 1. commonsense pravi:

  naj si kar sam napišem prvi komentar: zakaj pa RKC ne bi rešila tudi problema družine strojan: kdo pa je največji zasebni zemljiški posestnik v državi, če ne oni? poleg kakšnega samostana bi romi lahko bili deležni tako zemljišča, vzgoje, zaposlitve in seveda moralnega in duhovnega povzdignjenja……

 2. nordstar nordstar pravi:

  Šaljivo, a stvarno napisano. Le da je vprašljivo, da nekdo MORA poskrbeti za NEKOGA, ker pač IMA, kar ima. Tako bi lahko tudi zadolžili Jankovića, da poskrbi za reveže, ker ima v žepu stotine milijonov.

 3. commonsense pravi:

  nordstar:
  a misliš rkc? ne zato, ker ima, ampak ker njihova (verbalna!)mantra, od kristusa naprej govori o pomaganju svojemu bližnjemu,blagoslovu revščine, zadnji bodo prvi,in podobno.da o obračanju drugega lica ne govorimo….

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Zelo domiselno, upam da bo DJ vesel tvojega predloga. Enkrat moramo temu že narediti konec. Vse osatalo je pa nordstar dodal, kot ponavadi ve kako se stvari streže :D .

 5. commonsense pravi:

  grison:
  ali naj to razumem, da bo tudi nordstar, ki ve, kako se temu streže, pekel kruh in kuhal marmelado?saj si nekaj zrn in češpelj gotovo tudi on lahko privošči?

 6. commonsense pravi:

  tisto o češpljah prosim vzemite dobesedno:)

 7. GRiSON GRiSON pravi:

  Zakaj pa ne, saj je nordstar čisto v redu, sigurno bi znal peči dober kruh. Marmelada, skuhat marmelado je nekaj najlažjega na svetu. Paziti moraš edino na to da ne vre na full, ker se marmelada potem hitro prismodi :mrgreen:

 8. nordstar nordstar pravi:

  Glede na polne trgovine, imajo Slovenci veliko denarja. Torej lahko rešijo vse probleme. Marmelada pa ne bo dovolj.

 9. commonsense pravi:

  grison, tvoj nasvet je zlata vreden, očitno naš “first cook” tega ne ve, pa je lahko to vzrok prismojenosti…….

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Vsi trije imamo skrite adute :evil:

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Kaj ni nič novega, daj že premakni svojo ritko, in nekaj napiši na tvoj blog! :evil:

 12. commonsense pravi:

  grison, to ni tako enostavno, kot se kakšnemu uveljavljenemu blogistu lahko zdi.ne poznam ane jud, nimam otročičkov, da bi pripovedoval, kako so danes kakali, ne hodim na rock koncerte(so mi preglasni), tudi nisem še nikoli dobil viktorja, da bi si ga lahko kam vtaknil in to opisoval(jonasu taka konkurenca ne bi bila všeč).si bom pa poskušal kdaj kaj zmisliti.takoj, ko si za svojo rit kupim lederhozne, da bom komentarje lažje prenašal…..

 13. GRiSON GRiSON pravi:

  Ha, ha, ha, vendar, če imaš trdo kožo, potem lederhozne niti ne rabiš ;) . Jonasu pa tako nikoli ni nič všeč.

 14. Rajko pravi:

  Med tem časom so se dogajale nove pomembne stvari.
  Commonsense tvoja zgodba je nedokončana, prosim nadaljuj …
  :roll:

 15. wyx pravi:

  Čeprav si vse skupaj napisal v ironičnem tonu, bi se romsko problematiko dejansko dalo rešiti na ta način. Tudi popravek je na mestu (fevdalna zemljišča v lasti RKC namesto Zaplana). Izjemen prispevek! Želel bi si le, da bi bil poznan tudi širši javnosti.

 16. commonsense pravi:

  wyx, hvala za pohvalo, ampak širša javnost takšnih misli ne šljivi- beri dajano, pa boš videl, kako je treba pisati, da se te bere…….

 17. Marko pravi:

  Ah kaj češ :>

 18. Lorisx pravi:

  TAKO grejo take stvari nimaš drugega.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !