commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

Slovanska Švica, ali evropski Kazahstan (drugi poskus, politični korektnosti navkljub)

Objavil commonsense, dne 21.01.2007

(prvega je očitno požrl cenzor BLOGOŽER)

En prijazen evropski diplomat je pred časom menda polaskal Sloveniji, da je prava “slovanska Švica”.(Kmalu po osamosvojitvi smo si nekaj takega pripisovali kar sami, pa je moder možak rekel, da bi to sicer bilo lahko res, a da za kaj takega pri nas žal živi premalo Švicarjev…)Pa poglejmo, kako bi o naši državi morda domov poročal kakšen manj kavalirski diplomat iz, na primer, Kazahstana:

Dorogi gaspadin ministr:

Poročam Vam o državici Sloveniji, ki je najbrž nastala med “žametnim” razpadom Češkoslovaške (pa tega zaradi njene majhnosti nismo opazili),to domnevo potrjujeta njeno ime in njena zastava , ki sta le površni kopiji slovaške):

Slovenija je republika, a njen šef države nosi krono (iz listja, po vzoru Cezarja ), oznanja novo vero , svetujejo mu indijanski vrači, čeprav njihova ustava sicer ločuje verstva in državo.

Imajo tudi prav simpatično himno, a je nezakonita, saj propagira sladko vino, oglaševanje alkohola pa je pri njih po zakonu prepovedano.(kot kaže,je Slovencem ljubši nauk himne ,kot zakona)Kolikor vem, ga tudi ni državljana, ki bi jo pravilno znal zapeti od začetka do konca.

Slovenska častna četa je , vsaj do pred kratkim, nosila rjave uniforme, čeprav so rjave srajce že dobrih 60 let povsem iz mode in država svojo državnost utemeljuje tudi z narodnoosvobodilnim bojem.

Imajo tudi ustavno sodišče,katerega prvenstvena naloga je-kot kaže- štempljati dovoljenja za stalno prebivališče.Naloga nižjih sodnih organov pa je -kot tudi kaže- preprečevanje pravočasnega sojenja in rušenja nezakonitih gradenj.

Za alpsko deželo imajo nenavadno neuspešne smučarje, kar pa ne sme čuditi, saj smo na CNN videli, da Slovenci smučajo po vinogradih brez snega, kondicijski trening pa izvajajo s plezanjem po zvonikih.Njihov oglas na CNN je tudi zaskrbljujoč za nas Kazahstance, ki trdimo, da smo najbolj konjeniški narod-po oglasu sodeč imajo slovenci več konj kot mi, morda celo več, kot sami imajo Slovencev.

Vaša kolega, ministra za kmetijstvo in za trgovino moram opozoriti, naj iz Slovenije ne uvažata jabolk- saj smo na predloženem logotipu države dobro videli, kako izgledajo njihova, od podgan obgrizena jabolka prav nenavadne oblike.Po drugi strani pa njihov novi slogan kaže, da so zelo navdušeni nad ljubeznijo- to pa bi lahko za nas bila priložnost, da s svojim izvozom tam začnemo resno konkurirati našim bivšim bratskim respublikam, predvsem Ukrajini.

Spoštovani gospod minister, tukaj se počutim tako domače, da bom od njihovega ustavnega sodišča zahteval dovoljenje za bivanje (če bodo težave, se bom pač odpeljal na krožno potovanje po Evropi do Strassbourga in nazaj) in bom ostal kar tukaj.Za novega ambasadorja pa predlagam tovarišča Borata.

S spoštovanjem…..

x

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Slovanska Švica, ali evropski Kazahstan (drugi poskus, politični korektnosti navkljub)”

 1. vlatka vlatka pravi:

  No, saj imaš…, ko prenberem, ti komentiram,…zdaj pa skočim še malo naokoli :) :)

 2. vlatka vlatka pravi:

  ja, najbolj mi je padlo v oko – gnilo jabolko. Štala, ti povem, štala, je tukaj. :( :(

 3. GRiSON GRiSON pravi:

  Tale minister ni od muh, bravo Slovanija. To novo staro zgodovinsko dejstvo bi lahko poimenovali Slovenska nočna mora. To je za nekoga zelo preprosto in je popolnoma razumljivo tako kot je to vsakemu tretješolčku. Težave v geografiji se zelo hitro rešijo, z malo truda in ob poznavanju abecede, že ob pogledu na zemljevid. Pri opazovanju globusa pa tu lahko nastane pravi politični boj. Nekateri ministri očitno zelo dobro poznajo srednji vek. Le kje se skriva njihova inteligenca, v osnovni šoli je očitno marsikateri minister prešprical tretji razred. Nerodno je to, da jih pravzaprav najbolj zanima kdo je najlepši med njimi. Da pa izobraženega ministra zanima Slovaška ops pardon Slovenska kvazi hvala, je pa tudi logično. Če smo majhni potem smo vsekakor podobni Švici. In če smo podobni Švici, si lahko privoščimo vsakovrstne podražitve in zopet udri slovanske plebejce po žepu. Po drugi strani pa nas je zares težko spregledati. Imamo edinstvenega predsednika, njegovo revolucionarno obnašanje je prej podobno deževniškemu efektu. A to je le prvi del zgodbe. Drugi del šele pride, na sosednjem hribu sem bral dimni ogenj: »Slovenija bo morala povečati svojo produktivnost in konkurenčnost.« Kakšna ideja? Karkoli se bo že zgodilo, eno preprosto dejstvo to vse mi smrdi, na prihodnjih izzivih ne maram razvajenih in nesposobnih politikov, mogoče je že čas za svežo kri :evil: .

 4. commonsense pravi:

  grad gori, grof beži, če teče vino, naj še teče kri!in to je poezija milega slovenskega naroda!!!hehe

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Mi ga pa žingamo, vinca ne prodamo, ga sami spijemo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !