commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

SLEPA KURA ZRNO NAJDE

Objavil commonsense, dne 21.02.2007

Po včerajšnji , pustni oddaji Piramida sem pričakoval, da bodo danes blogi polni mnenj, takih ali drugačnih- saj je oddaja tokrat bila absolutno izjemna- enkrat v pozitivnem smislu.Tako žlahtne politične satire na slovenski televiziji še ni bilo videti.Ampak publiki najbrž bolj ustreza prostaški Jonasov , imbecilni NMK ali kretenski vzemi ali pusti humor.To žal pove več o publiki, kot o nastopajočih.

Kako je tej naši nacionalki tokrat uspelo, ne vem, najbrž res velja tisto o slepi kuri…..

Vsi trije imitatorji (Drnovška, Blagnetove, Jankovića)so bili tokrat ves čas izvrstni, mnogo nad običajno ravnjo na Hribarjevi oddaji.Hribarjev problem je očitno, da se preveč “razdaja” (oziroma razprodaja)-možak je sicer genij, ampak le ne dovolj za vsakotedensko celourno oddajo(ki je očitno niti ne napiše sam) – to je opazno tudi na radiu- prvih 20 minut je imenitno, potem pa raztegoooovaaaanje .

Če bi Hribar lahko s to trojico plus z Godlerjem in z animacijami (ampak absolutno brez doncorleonea in bedastih figur v kletkah)ustanovil neodvisno skupino in si našel prostor na kakšni televiziji, ki bi jim dala svobodo ustvarjanja, bi lahko imeli vrhunski politični kabaret , absolutno na najvišji evropski ravni, na ravni angleške ali nemške politične satire.Ampak za božjo voljo, ne več kot pol ali tričetrt ure naenkrat.Ali enkrat na 14 dni…ampak takrat kvalitetno….

ahhhh, dream on, commonsense, dream on…….

 • Share/Bookmark

16 odgovorov v “SLEPA KURA ZRNO NAJDE”

 1. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  Svobode jim manjka, svobode… verjetno :) Pa tudi pol ure bi bilo čisto dovolj.

 2. commonsense pravi:

  naj definiram še “žlahtno”: izvrstno izvedeno,ves čas smešno,relevantno,aktualno, nežaljivo, neprostaško,neimbecilno, nekretensko…

 3. nordstar nordstar pravi:

  “Blagnetka” je bila zadeta v nulo. Čeprav mi Jasna ni preveč všeč, me je tukaj pozitivno presenetila. “Drnovšek” je bil tudi odličen, “Janković” pa morda rahlo preveč karikiran. No ja, kar gledljivo.

 4. Kiara pravi:

  men je blo tud fajn…prav za pohvalit

 5. čivka čivka pravi:

  “Blagnetka” mi je bila najbolj všeč! Sicer pa: “takole bom rekla (Blagnetka), treba je misliti pozitivno (Drni)in ekonomska rešitev je tukaj(Jankovič)!” ;)

 6. barbiblond barbiblond pravi:

  Res so bili odlični! Še najbolj medel je bil Janković, kar so opazili tudi glasovalci. Sicer pa polnokrvno in polno bistroumnih (spontanih) iskric, skratka zelo nadpovprečno za naše loge.
  Biiiis!

 7. GRiSON GRiSON pravi:

  Ne vem, kako lahko poleg interneta utegneš gledati še TV? Hahaha, oddaja me je spominila na “koncert” Saša v Portorožu, bili so enkratni, toliko dobrih idej in neverjetna interpretacija. Škoda le, da so tako redko prisotni na televiziji.

 8. vlatka vlatka pravi:

  Nikoli kaj takega ne gledam, a če je bilo tako imenitno, bi me lahko spomnil na to ;)

 9. vlatka vlatka pravi:

  ups, to je bilo že 21.tega :) :)

 10. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka na spletni strani RTVslo imaš na voljo spored za televizijo. Na spored se lahko tudi naročiš, ter ga tako dobiš v poštni predal.
  http://www.rtvslo.si/spored/
  http://www.tv3.si/index.php?b_id=3&p_id=64
  http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3060240

 11. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  hvala, morda si ogledam zares.

 12. GRiSON GRiSON pravi:

  commonsense, manjka tvoje novo mnenje o vetrnih elektrarnah na našem koncu?

 13. commonsense pravi:

  griso, moje novo mnenje je enako mojemu staremu,samo še bolj.še najmanj grozen se mi zdi vpliv na okolje(je vsaj prostorsko omejen), najhujša se mi zdi korupcija, ki (ne samo po mojem mnenju) tiči za tem, o popolni nesmiselnosti(s tehničnega stališča, in na to se slučajno zastopim) pa sploh ni za govorit…
  če še najdeš mladino od prejšnje sobote ( 3.3) boš našel zelo poučne informacije (čeprav sicer mladino berem v glavnem zato, da se nad njo zgražam)…če ne najdeš, ti skeniram in pošljem.

 14. commonsense pravi:

  griso- še en zanimiv članek na temo al gore in neprijetna resnica v današnjem delu (15.3.), na mnenjski strani….

 15. GRiSON GRiSON pravi:

  Don Corleone mi je dal idejo, kako biti unikaten. Tole je zelo unikatno.

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  commonsense

  Daj naredi to za prijatelja, saj veš, da sem skregan z vsemi časopisnimi hišami. Zadnjič sem prebral hvalo DJ-ja o Knjigi Neprijetna resnica našega Ala Gora-a, ki je izšla tudi v slovenščini. Al nosi Mura srajce, hahaha.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !