commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

NOSTRADAMUS, PROSTO PO COMMONSENSU

Objavil commonsense, dne 13.05.2007

berem, gledam in poslušam novice, prebiram blog janeza d. , in kot on naenkrat začutim neustavljivo potrebo prerokovati prihodnost.Na primer:

Čez kakšen mesec bodo v ZN sprejemali načrt Finca Ahtisaarija za Kosovo.Ker rad jem albanske lepinje in sladoled, in ker sem pravkar gledal finsko televizijo, kjer je srbska pesem (zame nerazumljivo) zmagala , se mi je vse skupaj nekako povezalo in sem začel dobivati preroške slutnje.

Še enkrat sem si prebral nekaj Nostradamusovih prerokb in sem z nekaj kreativne domišljije ( za interpretacijo Nostradamusa je to seveda nujen rekvizit) zaključil naslednje:

Po veličastni zmagi na Helsinškem polju se bo Srbiji kmalu ponudila nova, krasna priložnost .Takoj po ( najverjetnejši) razglasitvi kosovske neodvisnosti bo srbska vojska bliskovito zavzela severni del Kosova in obkolila Prištino(slednje zato, da jo bo v pogajanjih lahko velikodušno “odkolila”) .Uprl se ji ne bo nihče, razen morda nekaj (kmalu pokojnih) Albancev.Francozi in Angleži se, kot navadno , ne bodo sporazumeli o ničemer,Američani so zaposleni v Iraku, razen tega jih Evropejci(NATO) tokrat že iz “inata” ne bodo podprli.Nemci (na zahodu Kosova) so daleč od ta hujšega dogajanja, Slovenci (na srečo) tudi- razen tega Srbi vedo, da se jim Slovencev tako ali tako ni bati- naši sedanji oklepniki so očitno tako zanič, da moramo kupovati finske, ne moremo si privoščiti niti kakšnega lažjega ranjenca, saj so tudi naše operacijske mize prav tako zanič.Ostanejo le še Italijani, hmmmm.

Srbi vse to vedo, vedo tudi, da jih podpirajo na novo petelinasti Rusi ,predvsem pa, da jih podpira evrovizijska (po njihovo torej evropska) javnost – in s takšno podporo te priložnosti gotovo ne bodo hoteli zamuditi.

Tja, zanimivi časi se obetajo.

S takšnimi prerokbami ne morem zgrešiti- če se uresničijo, bom prerok, če ne, pa bom s svojim opozarjanjem rešil svet- tako, kot naš predsednik.

Tako preprosto je to.

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “NOSTRADAMUS, PROSTO PO COMMONSENSU”

 1. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  ne da se mi vsega brati, a ti iz svojih prerokovanj povem, da se bo Kosovo odcepilo po svoje. In na koncu bodo Srbi stisnejeni v kot…. ;)

 2. blitz pravi:

  commonsense, ti pa imaš kakšno kapljo srbske krvi, glede na to, da verjameš v mite. Tvoje napovedi so skregane z izkušnjami in dejstvi:
  1. Srbi doslej še nikoli niso ničesar bliskovito zavzeli, ampak so samo bliskovito izgubljali, denimo od nemške vojske leta 1941, od slovenske pet desetletij pozneje, od hrvaške leta 1995, nazadnje pa še od ameriške leta 1999
  2. Slovenska vojska si lahko privošči ranjence – saj nam je Kacin pred leti lepo povedal, da bomo lahko z novim vladnim eroplanom prevažali tudi ranjence (če seveda imajo dodatno zavarovanje)
  3. Enostavno je Srbov premalo in so preslabo oboroženi. Nedavne vojne so pokazale, da jim ob številčno enakovrednem nasprotniku niti razmerje v oborožitvi 1000:1 ne zadošča za zmago.

 3. commonsense pravi:

  eh, blitz, nič nisi razumel- čisto vseeno je ali bodo navalili ali ne, zavzeli ali ne, ali bliskovito ali ne,važen je samo moj zadnji odstavek. no, predzadnji.dodatno preizkušam preizkušeno teorijo, po kateri ne morem zgubiti.
  ma nemoj, bre, bolane ti meni o nekakvi krvi…..

  eroplani za ranjence pa niso več in, zdaj se eroplan pošlje po vudu doktorja in se prišpara masa prevozov.(ali pa se mu plača vozovnica iz vudu fonda)

 4. blitz blitz pravi:

  saj sem razumel tvojo poanto, ampak so me včeraj tam pri Jenšterletu velikosrbijanci razkurili in ker mi ni nivo se z njimi dajat, sem si pri tebi dal duška glede njihovih vojaških sposobnosti.

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  Ko se jaz takole mimogrede pogovarjam z Srbi, so vsi prepričani, in mi zagotavljajo, da Kosova ne dajo. Kako velika je njihova moč v tem trenutku ni težko ugotoviti. V zgodovini pa so se vedno dogajali čudeži. Italijani, oziroma fašisti so za nagrado po drugi svetovni vojni dobili “pol” Slovenije. Ali mislijo na ta način nagraditi še Srbe? Še malo počakajmo in videli bomo kaj se bo zgodilo.
  Če pogledam v kafe slabo kaže, šlogarce pa še nisem vprašal.
  Vendar pa me pravzaprav to prav nič ne skrbi ;) .

 6. Blitz pravi:

  Grison, seveda ga ne bodo dali. Saj v njihovi ustavi pise, da ga ne sme nihce vzeti.

  Vidis, kako so pametni – mi bi morda tudi morali v ustavu zapisati, da so Trst, Gorica, Celovec in Istra nedeljivi del Republike Slovenije, pa bi resili vse probleme s sosedi.

  Jaz sem tudi ze razmisljal, da bi neko osebno ustavo zapisal, da mo pripada sluzba, kjer bi dobro zasluzil in malo delal, ampak je kot kaze to ze nas predsednik naredil pred mano.

 7. Blitz pravi:

  popravek: mi pripada, seveda

 8. vlatka vlatka pravi:

  blitz, grison,

  glede na to, da sem “šlogarca”, vama zagotovo napovedujem, da se bo Kosovo odcepilo od Srbije. Ker sem to napovedala že leta nazaj. In kar napovem, se zgodi, čeprav z “zamudo” ;)

 9. Človek Človek pravi:

  Kaj točno želijo Srbi od kosova, razen tistega starega ˝nacionalnega˝ponosa Kosovske bitke? Kaj pa imajo na kosovu razen sladoleda, ˝šampite˝ in poceni diplom?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !