commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

KJE JE BLITZ?

Objavil commonsense, dne 20.05.2007

Od kar so ga Nadblogarji vzeli v svojo sredino, čakamo na njegov slavnostni Nadstopni Nadgovor.Pa ne, da se je sam ustrašil lastne sence (zdaj Nadsence, morda prav zato)?

 • Share/Bookmark

42 odgovorov v “KJE JE BLITZ?”

 1. Blitzova polovica pravi:

  Blitz je čist fertik od senenega nahoda. Gor leži v svojem kavču in bere Sneg.

 2. Blitzova polovica pravi:

  Ko sem to oddala sem zaslišala, da so se za njim zaprla vrata. Zdaj najbrž bere naprej na svojem prijatelju invalidu Viliju.

 3. commonsense pravi:

  welche ehre, frau blitz!ali je herr blitz drnovška poslušal, in začel jesti seno?ko bo začel meketati, mi povejte, imam prijatelja veterinarja.
  kuess die hand und liebe gruesse,

  ordinaerverstand

 4. blitz blitz pravi:

  Misliš, da se nam vsem zmeša, ko pomembni ratamo? Jaz od sena konzumiram samo Weizen.

 5. commonsense pravi:

  auferstanden!!!! Halleluja!zdaj pa na delo, du schnorrer…..

 6. blitz blitz pravi:

  cs, ko mene muči seneni nahod, ne morem bistro misliti, zato raje berem kot pišem. Pravzaprav postanem nekakšen alter Crnković.

 7. commonsense pravi:

  ne imenuj po nemarnem šefovega imena, tudi ena od zapovedi, ki bi jih predvsem ti moral poznati!

 8. GRiSON GRiSON pravi:

  Za vsako bolezen raste ena rožica ;) . Pa da za Blitza ne bi ena taka bila :D , skoraj neverjetno.

 9. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  se vidi, da si dober frend, ko te tako skrbi za blitza…, ampak seneni nahod se da pozdraviti s seneninim drobirjem, če še ne veš ;) ;)

 10. commonsense pravi:

  ja, vlatka ,sem blitzu tako dober frend, da sploh več ne potrebuje sovražnikov….

 11. blitz blitz pravi:

  grison, za mene jih raste več, ne samo ena. Veliko preveč, k vragu z njimi.

  vlatka, kaj je to seneni drobir? se sliši kot nekaj za konje.

 12. commonsense pravi:

  blitz, tudi jaz sem se nekoliko začudil-takole po kmečki pameti je seno tisto, kar v konja gre na enem koncu,nekaj kot drobir pa pride iz njega na drugem……

 13. blitz blitz pravi:

  fej, potem pa raje vse življenje kiham in smrkam.

 14. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  blagor blitzu s takimi frendi…, in konec koncev tudi meni ;)

 15. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  seneni drobir je tisto, kar ostane od pokošene trave. Tam je največ cvetov in zdravilnih rastlin, ki so zelo zdravilne….za marsikaj, samo če človek hoče…

 16. blitz blitz pravi:

  hidiča, vlatka, jaz na pokošen travnik niti pogledat ne smem, kaj šele stopiti.

 17. vlatka vlatka pravi:

  blitz,

  saj ti ni treba, le tisti drobir si skuahaš in vdihuješ paro ;) , ali si ga pa daš v povšter in spiš na njemu :)

 18. commonsense pravi:

  ja, vlatka, tako menda deluje parni stroj- najprej malo drobirja zažgeš z enim blitzem, potem se naredi para, potem pa se začne pokašljevanje, malo smrkanja, potem pa eksplozije in zadeva zalaufa.
  nisem zastonj inženirologije študiral…..

 19. commonsense pravi:

  vlatka: odrasli, poročeni gospodje pa si ga prav gotovo več v povšter ne dajejo. :evil:

 20. vlatka vlatka pravi:

  commosense,

  ti si za luno, ne za seneni drobir. Pa tak inženirolog ;) , ki ne zastopi, da je narava tista, ki nas zdravi ;) ;)

 21. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  podcenjuješ uporabo pouštra. Gospa cs je sigurno bolj vesela, če zaspiš z glavo na njemu kot na njej :lol: ;)

 22. commonsense pravi:

  vlatka, povštri znajo biti skrivnostna stvar- kadar ponoči fejst “žagam”, se včasih zbudim s povštrom NA glavi.pa mi ni jasno, kako to. gospa cs pa tudi pravi, da o tem ne ve nič…..

 23. commonsense pravi:

  p. s. vlatka, na gospej cs pa res nikoli nisem zaspal.

 24. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  kaj pa veš, kje vse blodi tvoj poušter ponoči, pa se prikrade spet proti jutru in te noče buditi, pa se ti znajde na glavi ;)

 25. vlatka vlatka pravi:

  p.s.

  verjamem, drugače ne bi bil dedc ;)

 26. čivka čivka pravi:

  Ha ha ha! Ko ste vi ene face. Dans je pondelk, jaz pa z nasmehom na obrazu čez eno in drugo lice, ko vas prebiram… :lol: :lol: Blitz, tut jz mam otečen nos pa krvave oči iz podobnih razlogov, če te lahko vsaj malo potolažim, da nisi edini. Se pa tolažim, da nimam alergije še na moške, pol bi bil pa res hudir. Commonnsense, vsa čas in slava tvoji inteligenci… spravlja solze v oči ampak v pozitivnem smislu humorja in ne zaradi alergije :lol:

 27. commonsense pravi:

  ah, čifka, ne mi povzročat kompleksov.označujem se le z nadimkom, commonsense, po domače “zdrava” ali”kmečka” pamet, kot me je poimenoval moj najhujši prijatelj, blitz…

 28. čivka čivka pravi:

  No, ker sem tudi sama po osnovni izobrazbi čistokrvna kmetica velikokrat z usranimi nogami in rokami te čist razumem :) Čifk :lol:

 29. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  blitz se je vrnil :) :)

 30. vlatka vlatka pravi:

  čivka,

  a zdaj bi mi pa rada delala konkurenco al kaj? A veš kakšne roke imam? ;)

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Samo ena je t’prava ;) .

 32. GRiSON GRiSON pravi:

  Kmetice pa so najboljše!

 33. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  če misliš mene, sem počaščena :)

 34. Blitzova žena pravi:

  Dragi CS . Blitz te ne ignorira (pri staremu .., sporočam ti tukaj, ker sicer nisem prijavljena), če bi bil doma bi se veselo prepiral z vami in me neskončno nerviral. Nekam je šel žurat. Bo zagotovo kaj zanimivega napisal. Ne vem zakaj te jezi, da je B. pisal o povojnih pobojih. Saj piše še o vsem drugem. Tako, da to lahko mirno požreš in spregledaš. Ampak ni tako lahko, a ne? Kako lahko ti, ki te nervira že pisanje nekega Blitza, nn-na, pričakuješ, da bodo ljudje, ki so jim bližnje poklali kot svinje, dosegli svoj notranji mir brez, da bi si prizadevali vsaj za dostojen mrliški list, da o grobu niti ne govorimo. Bi pa rekla, da tebe to še bolj muči kot Blitza. Po tonu sodeč. Pa lep pozdrav.

 35. commonsense pravi:

  draga gospa blitz, ali lahko tikam? tvoj blitz zame ni en nn, je eden od redkih s katerimi res rad razpravljam o vsem mogočem, pogosto tudi o polpretekli zgodovini.všeč mi je, da razen pri tem zadnjem skoraj vedno zna videti obe (ali celo več)plati medalje.

  pravzaprav pri meni ne gre za jezo, bolj za razočaranje, da se ta tako hvalevredna širina zmeraj znova zoži v zmeraj isto “pandorino skrinjico”, pa naj bo še tako polna grde, črne zgodovine.kaj upa, da bo tokrat iz nje prilezlo?

  zato sem dvakrat vprašal, kaj pisec pričakuje od nas, bralcev in komentatorjev- stvari, ki si jih ti omenila, nihče od nas ne more priskrbeti.če bi lahko, bi bil prvi, ki bi to storil.kljub temu, da je ta žalostna “ne-medalja” vsekakor imela dve strani in da drži, da mi je ena stran bila še manj všeč kot druga.

  z “jugokomunizmom” (ki to ni zares bil, prave komunizme sem podrobno spoznaval od blizu, po službeni dolžnosti)imam- zaradi emša- kakšnih 20 let več staža, in ga (komunizma, seveda) nikoli nisem maral(tudi jaz sem rad pisal “subverzivne” spise in se pogosto zelo politično nekorektno izražal). tudi moja predvojna družina je precej izgubila (na srečo le materialno).zato sem si, ko sem se enkrat moral “zresniti” pač omislil življenje drugje.menda tudi vidva, in nobenega od nas komunisti(v mojem času so bili le še nekoliko hujši) niso pri tem ovirali.

  upam da vidiš, da me te stvari ne “mučijo”,tako kot blitz pišem,kar mislim, poskušam pa na stvari gledati v kontekstu in realistično.ekstremizma se bojim in se mu vedno izogibam, zato tudi nisem maral novega lastnika ljubljanskega letališča (no, njegovega imena), čeprav je sicer gotovo imel tudi precej zaslug.

  za zaključek bi – kot upanje-citiral zadnji stavek iz filma casablanca, ampak ga gotovo znata na pamet. :)

 36. Blitzova žena pravi:

  Zanimivo. Zakaj razočaranje, če nekdo ne misli tako, kot ti pričakuješ, da bi mu pristajalo. Jaz sem z njim poročena pa mi je šlo očitno to manj na živce kakor tebi. Še nekaj let nazaj mi je Blitz, ko sva govorila o tej strašni temi rekel, da se ne splača drezati v to. Da bo mir, ko bodo oboji pomrli. Da bomo tamladi to kao prerastli. Kasneje je spremenil mnenje in prišel na moje. Pa ne zaradi mojega vpliva, verjemi. Če si ga vsaj malo prebral potem veš, da ni nekdo , ki bi si dal vplivati na svoje mnenje od svoje žene. Slovenci imamo v sebi več patologije in sadizma, kot si to priznamo. Žal mi je . Omalovažujemo potrebo po pravičnosti in če hočeš tudi usmiljenje do žrtev. Zato se mi zdi potrebno, da tisti, ki čutimo, da to ni prav o tem govorimo in pišemo in ja, tudi blogamo. Začutila sem kaj te moti. To, da o tem piše nekdo, ki je sicer “čist” človek, ker to daje tej temi neko kredibilnost, ki ji je sicer ne priznavaš.
  Za kaj za božjo voljo se pa ti zdi, da je bil Jože Pučnik ekstremist. Po moje ga narobe sodiš. Tako ga vidiš zaradi svojih očal s podobnim filtrom, ki ga očitaš Blitzu. Lahko to argumentiraš?

 37. commonsense pravi:

  no, zdaj mi je stvar nekoliko bolj jasna. draga gospa blitz, podcenjuješ vpliv žena na može :) .ne boš verjela, kaj je vse moja gospa pri meni, sicer že vedno bolj težko vzgojljivem, dosegla.je pa res potrebovala zelo veliko časa.in proces še vedno poteka.

  Pučnik? Takrat sem sicer živel v tujini (slučajno sem ravno osamosvojitveno vojno doživel v mariboru), ampak sem dogodke v jugoslaviji in sloveniji nadvse strastno zasledoval po vseh mogočih tujih in tudi zunaj dosegljivih domačih medijih (tudi slovenca in demokracijo sem nekaj časa prebiral, pa sem kmalu imel dosti, kot očitno tudi velika večina drugih bralcev).Pučnika so tudi tuji mediji opisovali kot zagrenjenega (seveda je imel za to precej razlogov, h katerim pa je tudi sam nekaj prispeval), njegovo vztrajanje na lustraciji pa kot obliko maščevalnosti ali revanšizma.nekaj takega vidimo danes tudi na poljskem,vsa evropa to obsoja in celo blitzu se to zdi neprimerno.

  pravičnost in usmiljenje do žrtev? prav, ampak od koga to zahtevaš?in kako si to v praksi predstavljaš? zato sem vprašal, zdaj tretjič, kaj konkretno zahtevaš,kdo in kako naj to izpolni, po točkah, kot bi rekel blitz? mislim, da je bilo tisto, kar ti je nekoč rekel blitz,zelo modro, in na mestu.

 38. Blitz pravi:

  cs, tu pri tebi zelo na kratko, ker bom potreboval nekaj dni, da se prebijem skozi komentarje na svojem blogu.

  V Jugokomunizmu, ki sicer kao ni bil komunizem, je bilo izginjenih nekaj desetkrat več nasprotnikov režima, kot v DDR, Madžarski, Češkoslovaški, Poljski, Bolgariji in v Romuniji skupaj.

  Lustracijo so imeli v vzhodni Nemčiji, na Poljskem in na Češkem, le izvedena je bila drugače, kot si to zamišljata dvojčka. Izvedena je bila s podporo ljudi kot denimo Havel. Grozen revanšist, tale Havel, ali ne?

  Malo sem razočaran, da padaš na take poceni finte -lustracija je samo beseda, fraza. Raje govori o vsebini, kako natančno je Pučnik želel izvesti lustracijo. Katere so bile sporne točke. Pa ne z baba čula baba rekla, prosim.

 39. Blitzova žena pravi:

  Dragi Cs.Jaz nič ne zahtevam in še najmanj po točkah. Osupla pa sem nad načinom komunicuranja, ki ste se ga nekateri poslužili na blitzovem blogu, ko je temo naneslo na povojne poboje.
  zANIMIVO, LUSTRACIJA BI BILA TAKOJ REVANŠIZEM. dVESTO TAVŽENT POBITIH pa je bila razumna poteza za kazen tistim, ki so ogrozili slovensko bit. Tukaj bi lahko bila surova do tebe, a se bom zadržala. Se pa bojim, da boš nekoga drugega slej ko prej potegnil za jezik.

 40. commonsense pravi:

  oba blitza: najpomembnejša značilnost lustracije je, da je izvensodna.Ta izraz pa vama najbrž ni neznan.

 41. iskalec pravi:

  živijo!
  mene pa zanima, kje se kupi seneni drobir. sem že celo ljubljano obrnila okli, s tržnico vred, pa ga nisem našla…

 42. commonsense pravi:

  iskalec: vlatka, ki se spozna na take stvari, je pojasnila, da je to tisto, kar ostane na travniku po košnji.v kolikor to niso posušeni kravjeki.

  tako, da boš morala najbrž na lov za sveže pokošenimi travniki, in paziti, da ne pobereš tudi posušenih kravjekov.

  končno pa, zakaj pa pravzaprav ne, morda so tudi ti za kakšno bolezen dobri……

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !