commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

NOBELOVA NAGRADA V SLOVENIJO?

Objavil commonsense, dne 11.08.2007

Al Gore mi je pošteno pognal strah v kosti, kako da ne bomo preživeli brez alternativnih virov energije.Pa sem malo možganil, in prišel do tegale odkritja:

Eden najboljših čistih energentov je vodik- pri zgorevanju se pretvori v čisto in neškodljivo vodno paro- problem je le, da se za njegovo pridobivanje porabi več energije kot je potem pridobimo iz njega.

Pa sem si rekel, poglejmo si ribe- tako kot večina živih bitij za življenje potrebujejo kisik, le da ga vdihavajo iz vode skozi škrge, tako kot ga mi iz zraka skozi pljuča. Voda pa je sestavljena iz vodika(dva dela) in kisika (en del), torej ,kot vemo iz šole, “H dva O “.

Moja genialna zamisel pa je tale: v dovolj veliki posodi z vodo naselimo dovolj veliko število rib in prej ali slej bodo te porabile kisik, ki je v vodi- kar ostane, pa je , jasno, čisti vodik. (ker sem ljubitelj živali, tudi rib, bi zahteval, da ribe delajo v izmenah, in da dobijo beneficirano delovno dobo).

To je to . Najgenialnejše ideje so skoraj vedno med najenostavnejšimi – kolo, ogenj, zdaj pa še (skoraj) zastonj povsem čisto gorivo.Nobelova nagrada bo tokrat, hočeš, nočeš, morala v Slovenijo.

V primeru, da bi zadeva ne funkcionirala čisto tako kot sem si jo zamislil, pa bom ministra Zupana prosil, da mi priporoči enega dobrega in ne predragega teologa- ta bo že znal stvari porihtati.Morda bi bilo dobro kakšnega vključiti že kar na začetku, da bom laže dobil kakšna državna sredstva za razvoj znanosti.

Zaenkrat kakšnih posebnih sredstev še ne iščem, moralna podpora drugih blogerjev bo za začetek zadoščala. Trenutno projekt financiram tako, da upokojene ribe pojem in tako prišparam pri drugi hrani.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “NOBELOVA NAGRADA V SLOVENIJO?”

 1. franc pravi:

  no, zdaj mi je upam uspelo poslati komentar… lp

 2. blitz blitz pravi:

  to sem jaz že neštetokrat poizkusil v otroštvu, ko sem lovil ribe. Ampak kljub temu, da so porabile ves kisik (dokaz je hrbtno plavanje), je vedro še vedno bilo polno vode.

  Nekje sem moral mimo usekati…

 3. commonsense pravi:

  ja kaj si pa lahko pričakoval od samoupravnih rib…

 4. blitz blitz pravi:

  saj sem tudi italijanske lovil. Ampak tam imajo menda tudi bolj leve šole.

 5. commonsense pravi:

  bi jih moral loviti v tiberi,par sto metrov od vrhovne znanstvene akademije (po Zupanu)…

 6. bin pravi:

  Popolnoma napačno si dojel gospoda Al-a! Nagrado dobiš samo takrat, če boš izumil umetne škrge za pridobivanje vodika. Proizvodnja le-teh mora biti nujno zelo zapletena in draga, saj drugače ne bo mogoče pravilno usmerjati denarnih tokov. Ja kam pa pridemo, če si bo vsakdo kar iz svojega vedra tankal? :mrgreen:

 7. commonsense pravi:

  bin, du spielverderber! kako si uganil moj tajni načrt?
  tale objava je bila le pesek (no, voda) v oči javnosti, da bi jo zavedel, in da se nihče ne bi resno spraševal, kaj se v resnici dogaja tukaj za mojo hišo.
  seveda delam na umetnih škrgah, saj ja nisem na vodiku priplaval!

 8. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  to za Al gore al dole, mi dol visi ;)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !