commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

DAN ZA KLOFTANJE

Objavil commonsense, dne 12.11.2007

To nedeljo niso dobili klofute le Peterle in politična desnica – Peterle sam bi za silo še šel, velike škode najbrž ne bi mogel narediti, s pooblastili, ki jih ima naš predsednik je za to službo najbrž dovolj,da je le kolikor toliko priseben. Pa že to dandanes pri nas ni ravno samoumevno. Ampak o volitvah so dovolj že napisali drugi.

Bolj zanimiva se mi zdi klofuta Alu Goru in AlGoristom: prav ta vikend je srednja Evropa dobila toliko snega, kot ob tem času menda že 50 ali 60 let ne . Zanimiv koncept segrevanja.Morda je ta sneg za nekaj stopinj toplejši kot sicer. Ka pa vem.

Spomnimo se, s kakšno naslado so AlGoristi navajali zadnjo, res nenavadno toplo zimo kot neovrgljiv dokaz za globalno segrevanje, ki ga prav tako neovrgljivo dokazano povzročajo ljudje. V Sloveniji bi najbrž dodali še, da to neovrgljivo dokazano povzročajo predvsem kadilci.

Zanimalo bi me pa, kakšno zimo nam letos napoveduje vlatka, razen seveda, da zima bo. :)

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “DAN ZA KLOFTANJE”

 1. vlatka pravi:

  commonsense,

  pa si me našel. Že ne vem kdaj, sem rekla, da bo v oktobru sneg. Sneg je bil. In je. A vreme je vseeno ugodno in še nekaj časa bo. Ki pa ni glih zimsko. Saj še ni zime. Zima se začne tam okoli 20 decembra, mar ne?

  Zima nas ima za norce. Sedaj se hinavsko smehlja, a bo pokazala zobe. Do konca leta nam bo še pustila upanje, da ji ni mar za nas. Bo pa v naslednjem letu pokazala, da je ona godpodar mraza. saj ne, da ne bi preživeli, le preveč udobno am je bilo prejšnje leto, vključno z začetkom letošnjega.

  Commonsense, kar pripravi si šal, pa rokavice, debel plašč. Po novem letu se bo zima prikazala v svji ajboljši podobi.

 2. vlatka pravi:

  ups…

  a-je in -je si kar sam dodaj ;) , saj veš: moja tipkovnica.

 3. strojnik strojnik pravi:

  Upam da bo bogi Lojze kljub vsemu imel za kruh in marmelado. Vremenske lofute pa bodo po moje še kar padale… :mrgreen:

 4. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, da bo letos huda zima, ni bilo potrebno spraševati Vladko. To so napovedali že Čivkini Indijanci. Letos so bile opažene povečane aktivnosti, Indijanci namreč že celo leto pospešeno nabirajo drva.
  Želel bi pa še sam nekaj pritakniti že na tvoje povedano. Na Marsu izginjajo oziroma so izginile polarne ledene kape. Tam tam ni ozonsle luknje in človečkov, ki bi delali toplo gredo. Sem prepričan, da je to samo del dolgoročnega sončnega cikla, ki ga pač doživljamo tako kot ga, škoda da ne živimo dovolj dolgo in bi zadevo občudovali na svoji koži. Tvoj Maribor in še marsikateri kraji so bili že mnogo, v zemeljski zgodovini, globoko pod morjem. Najman dvakrat, o čemer priča fliš in apnenenc pod njim. Pa zemlja še vedno stoji. Ni dobro preveč verjeti novinarjem, ki včasih ne vedo, kaj bi delali, kot strašili ljudi. Najboljše da uživamo življenje in se ne sekirajmo preveč, in sem pa tja uganimo kakšno luč. To kar nam je namenjeno se bo gotovo zgodilo, pa se lahko znanost še tako trudi in razpoči. Hočeš ali nočeš, imejmo vsak dan znova lep, če ga lepo preživiš v sebi. Tebe pa se ne, da kar tako odpraviti. Tudi novemu presidentu ne kaže dobro. Kar je danes sladko, je lahko jutri kislo. In čas kislih kumaric, ki se bliža ne bo nič kaj prijazen. Že samo misel na to, da pojem tako kislo kumarico je ogabna. Kaj šele kaj več. Dobro je le, da nimam sladkorne, ker bi moral na insulin od silne njegove sladkosti. Kar je danes sladko, je lahko jutri kislo. Še dobro da ni postal predsednik Peterle, ker bi moral po novem na vsak komentar na koncu prilepiti amen. Beseda sicer niti ni tako slaba, v angleščini ima dober pomen, možnost izbire. Pa lahko danes zares kaj izberemo… Še najbolj prav je po moje imel Jelinčič, ki je rekel, da če bi bila na kartici še tretja možnost izbire – Nobenega, bi ta zmagal, Tako smo izbirali med izbirki. Verjtno pa bi Plemeniti vsaj naredil drmr. Sem se udal, bo že, kakršen narod, takšno vlado si zasluži. Zaenkrat pa sem se potegnil čisto ven iz teh štosov, ker tako in tako ne pomenim, razen enega glasu, nič več, kot odpisani, stari prdec. Ampak tak, da imajo tudi gluhi kaj od njega.

 5. GRiSON GRiSON pravi:

  ops, ugasnemo kakšno luč

 6. commonsense pravi:

  eh, griso,mislim, da bo za predsednika kar dober,saj nima kaj dosti početi pa velike škode tudi ne more narediti.še sedanjemu to ni uspelo.če bi hoteli, da nas bo predsednik zabaval, pa bi morali izvoliti hribarja ali godlerja (opozorilo :uživati v majhnih dozah).

 7. GRiSON GRiSON pravi:

  Se pravi tako kot strup, nahaja se v majhnih flaškah.

 8. strojnik strojnik pravi:

  Kaj se čaka… :?

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Stojnik, na boljše čase ;) .

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !