commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

HUDIČ JE V PODROBNOSTIH

Objavil commonsense, dne 25.01.2008

Na nekem drugem blogu (uganite, katerem)sem pred kratkim med uvodnimi trditvami našel zelo kritično omembo “ tistih, ki se namesto za otroke odločijo le za zadovoljevanje lastnih užitkov”.( pripomba je precej očitno letela name in meni podobne, vendar se kljub avtoričinim grožnjam s tožbo ali s kuhalnico na gobec najbrž več ne bom premislil).

Takoj sem pripomnil, da nisem vedel, da sta postopek pridelave otrok in zadovoljevanje užitkov tako medsebojno izključujoča. no, saj sem pričakoval, da bo odgovor poudaril besedico “le “- in jo tudi je. ampak namesto uničujočega protiargumenta mojemu vprašanju sem dobil le dopolnilno trditev da tudi “otroci so užitek “- odgovora na izrecno vprašanje o postopku njihove pridelave pa nič. seveda je tudi to jasen odgovor- sklepal sem pravilno.

čisto filozofsko sem si pri tem postavil nekaj vprašanj:

-kaj se zgodi, če pri postopku najprej ni bilo izrecnega namena pridelave- pa se je spermij vseeno prilepil na jajčece. ali v tem trenutku torej obema udeležencema, do tega trenutka upravičeno navdušenima in orgazmičnima, naenkrat postane slabo, dobita krče, zobobol in podobne znake neužitka, saj se nenadoma znajdeta v tisti drugi kategoriji, in užitek morata “vrniti”, oziroma zanj kazen plačati?

- ali pa je namen pridelave bil prisoten, postopek primerno turoben, pa so spermiji zgrešili cilj? ali potem udeleženca, morda že na poti kam drugam, na avtobusu ali sredi trgovine post festum doživljata orgazmične popadke, do katerih malo prej seveda nista bila upravičena?

- ker to teorijo zagovarjajo zagovorniki kar najvišje rodnosti, mi njihova logika nekako ni razumljiva- obljubljajo užitek tistim, ki seksajo za hec, implicitno pa , kako neprijetno in nagravžno je tisto drugo.ja kateri butec bo pa potem o otrokih razmišljal.

.
- tile zagovorniki rodnosti naj bi tudi ne bili ne vem kakšni zagovorniki homoseksualnosti , ampak v praksi delajo reklamo, da je, če seksaš istospolno, užitek zagotovljen, saj nevarnosti za proizvodnjo otrok ni.

tile zadnji dve točki mi dajeta misliti, da za to idejo morda tiči prav hudič, še posebej, ker je znano, da se rad skriva v najmanj sumljivih okoljih.

 • Share/Bookmark

13 odgovorov v “HUDIČ JE V PODROBNOSTIH”

 1. katarina katarina pravi:

  otroci užitek? ja, tja do nekje 9 leta, potem pa … dejstvo, da boš z njimi še kakih 10 let (ali po slovensko do smrti).

  jaz imam dva. sem si jih želela, toda če bi mi kdo prej dal v varstvo najstnika tam pri 14 -16 letih, bi še enkrat premislila ali bi imela otroke. moji dvehčeri sta sicer pridni in zaenkrat netežavni in sploh super najstnici, toda ko vidim njune prijatelje, znance, ko gledam serije o vzgoji in kakšni dejansko lahko postanejo tisti mali lušni angelčki … dobim cmok v grlu in postane mi slabo. upam, da moji dve ne bosta taki, upam močno.

  je človek kdaj pripravljen imeti otroke? ne vem niti kaj to v resnici pomeni, biti pripravljen na otroke. po moje ne, obstaja samo želja, ki je prisotna in se s časom veča ali pa je ni in si tak človek otrok pač ne želi.
  o tem, da otroka vzljubiš že pred rojstvom oz. tik po njem … se moje mnenje in izkušnje tudi zelo razlikujejo. ga komaj čakaš, da se rodi, če je spočet iz želje ja, če pa ni spočet iz želje ampak na silo, po pomoti ali nevede, pa … si bolj jezen na tisto bitje, ki pride iz tebe, kot pa vesel, da se je rodilo.

  imeti toliko otrok, kolikor jih lahko preživiš … je spet ena od zapovedi, ki niso realne. lahko otroke rodim v obdobju 5 let, ko sem zdrava, sposobna delat, imam vse možnosti jih preživet, potem pa se mi zgodi bolezen ali kaj drugega in sem kar naenkrat označena kot ženska, ki je rojevala, pa ni mislila na to, ali je otroke sposobna preživet. hmmm … kr neki.

  če is zadnje čase kaj preletel moj blog, si mogoče zasledil post o tem, da bom čez 6 let že sama, pa bom stara šele 41 let in da komaj čakam na ta čas. seveda so me raztrgali, kako si upam to mislit, če sem zmešana, da svojih otrok pač ne morem imet rada, da živim v utvarah, itd. kaj pa pomeni imeti otroke rad? jih spočeti, roditi in zanje živeti do svoje smrti? če bi v živalskem svetu tako živeli, ki medvedka samo enkrat imela mlade in jih potem futrala in spremljala do svoje smrti. pa ni tako, a ne. moja dolžnost je, da jih vzgojim, pripravim na življenje in … spustim ali pač porinem, da zletijo ven. pa imam zato manj rada svoje otroke, kot starši, ki skrbijo za svoje odrasle otroke, jim kuhajo, pospravljajo, plačujejo položnice, itd?

  če so otroci užitek, potem jih imajo tisti, ki so jim otroci užitek, veliko, več kot jih lahko preživijo.
  če so otroci užitek, potem skrbimo zanje do smrti in jim visimo za vratom kot smrklji
  če so otroci užitek, potem vsi tisti, ki jih nimajo, ne uživajo
  če s ootroci užitek … potem niti jaz ne vem, zakaj ne uživam vsak trenutek, ko se z njima bodem kdo bo kaj naredil, kdaj se bosta učili, kaj lahko in kaj ne. :)

 2. commonsense pravi:

  katarina,hvala bogu, da sem dobil vsaj eno mnenje, ki mu strokovnosti ne gre odrekati :) .

  letim na tvoj blog pogledat kaj si napisala. zaenkrat se spomnim predvsem, da svojega mnenja o postopkih pridelave in za to potrebnih orodij nisi prav nič skrivala. :mrgreen:

  če se bo debata nadaljevala, bo tvoje strokovno mnenje vedno dobrodošlo. :)

 3. katarina katarina pravi:

  da ne boš preveč iskal, ti pošiljam link
  http://katarina.blog.siol.net/2008/01/18/ko-bosta-moji-hceri-odsli-od-mene-bom-stara-sele-41-let-in-ne-bom-upokojenka/

  in še tole o preživljanju otrok do smrti
  http://katarina.blog.siol.net/2008/01/19/v-slovenski-navadi-je-da-starsi-otroke-zivimo-do-onemoglosti-pa-je-to-res-potrebno/

 4. commonsense pravi:

  prebral, komentiral (vsaj prvega). tudi drugi ima veliko pametnih misli, le da se včasih malce preveč lovcem na picajzle izpostavljaš.ampak tega si najbrž že navajena :) jaz tudi.

 5. katarina katarina pravi:

  :) vsem itak ne moreš nikoli ustreč, nisi pa niti dolžan pisat tako, da se bodo strnjali s tabo. pa to je itak brez zveze

 6. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  sem mislila, da živiš na Zemlji. Zdaj pa vidim da si za Luno.

  Prideluje se krompir, repa, koruza. Ne pa otrok. Otroke nosijo štorklje, ker starši nimajo časa.

  To še vsak mulček ve.

  :D :D

 7. vlatka - sem, ker želim biti, in kar želim biti. » Blog Archive » Idej je toliko, pravi:

  [...] Commonsense pravi: “pridelave otrok…” Jaz pa njemu: “Prideluje se repa, koruza, krompir. Otroke prinaša štorklja, ker so starši prezaposleni…”   [...]

 8. davidpelko pravi:

  BLOGER FRENDI, PREKOPIRAJTE TA TEKST NA ČIM VEČ BLOGOV, DA BO 1TASTAR DOBIL ČIMVEČ PODPORE, GLEDE NA SPAROVE GROŽNJE.

  POMEMBNO OBVESTILO!

  POSTAVITE SE V BRAN BLOGERJU, KI MU SPAR SLOVENIJA GROZI S TOŽBO, KER JE JAVNO NAPISAL SVOJE MENNJE IN SLABE IZKUŠNJE Z NJIMI.

  Prosim za podporo v obliki komentarja na njegovem blogu. TAKOJ! Hvala. David PELKO

  prilagam link: http://1tastar.blog.siol.net/2008/02/01/pizde-sparove/

  P.S. ZA SVOBODO BLOGERSTVA GRE! A ŽIVIMO NA KITAJSKEM ALI KAJ!

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Stric Google je hitro poiskal pravega blogerja, (0,07 sekunde) zadetek je Kavelj 22. Še dobro,da očitek ne leti tudi na mene.
  Meni se je vedno zdelo, da to počnem zaradi užitkov, potem se je pa kar nepričakovano zgodilo. Nekaj kar nisem pričakoval. Tako danes nisem več čisto prepričan, ali je bilo drugič samo pridelava otrok ali pa užitek. Verjetno pa sem stvar počel z užitkom. Zadnje čase pa to počnem za užitek, upam da pri tem ne bom prikrajšan še za kakšen užitek.

 10. commonsense pravi:

  griso, ne veseli se prezgodaj. božji mlini učash melejo bl hit,učas pa bl počas.(jure košir nekoč o svojem smučanju)

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  David, ga podpiram v celoti, ni panike, commonsense pravi, da mlini meljejo počasi.

 12. mica mica pravi:

  Grison, po cca 50 ne meljejo več niti počasi, ampak se ustavijo

  :-)

 13. commonsense pravi:

  mica, še nekoliko kasneje pa izgleda kot da se vrtijo nazaj- človek se več ne spomni, kaj je včeraj imel za kosilo, točno pa se spomni koliko znamk je imel v svoji zbirki, ko jo je hotel pokazati svoji prvi punci.morda zato, ker je s tem povezan še kak drug spomin, ali pa tudi ne. :)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !