commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

NOSTRADAMUS 2 – RUSI NA KOSOVU

Objavil commonsense, dne 23.02.2008

že pred časom sem kot “moechtegern” Nostradamus napovedoval, da bodo po razglasitvi kosovske neodvisnosti srbi navalili in odcepili severne, srbske občine, predvsem mitrovico.

no, zaenkrat kaže, da sem se zmotil ( napačne napovedi so se dogajale tudi pravemu nostradamusu)- ali pa tudi ne. takrat namreč nisem niti pomislil na ruse. pravkaršnja ruska grožnja s silo pa mi daje misliti. zamislil sem si nov mogoč komplot med srbijo in rusijo, malo po že preizkušenem receptu, malo po novem.

kaj , če bi srbi na kosovu še kar nekaj časa rogovilili in podirali mejne prehode s srbijo? KFOR , če se nič posebnega ne zgodi, se bo s časom morda naveličal na novo jih postavljati.

med tem pa bi v beograd priletavala potniška letala, vsako s kakšnimi 200 ruskimi turisti z uniformami v prtljagi. v srbiji bi dobili še orožje in oklepnike (itak ruske izdelave), jih prebarvali v ruske barve, in se ene lepe noči pripeljejo čez mejne prehode s kosovom. tudi, če so ti zastraženi, si KFOR zajamčeno ne bo upal nanje streljati – tako kot si tudi takrat ni upal (že preizkušen recept!), ko so rusi pred zavezniki zavzeli prištinsko letališče.

osvoboditelji doživijo burno dobrodošlico srbskih domorodcev , ki jim nudijo tako “živi ščit”, kot tudi oskrbo z vsem potrebnim. zasedejo strateške točke v teh občinah, predvsem v mitrovici in na “meji” s kosovom, pod zaščito ruskih tankov pa razglasijo odcepitev od kosova.

kdo si bo upal proti njim kakšno silo uporabiti? jasno, nihče. diplomatske note, zasedanje VS, KFOR jih z ene strani blokira, srbija jih z druge oskrbuje. rezultat? pogajanja, pogajanja, pogajanja. na koncu pa najprej “avtonomija” pod rusko/srbsko zaščito , potem enkrat pa delitev kosova. rusi pa veliki zmagovalci – pravzaprav bi prvič zahodu vojaško pokazali hudiča, in se maščevali za kubanski raketni fiasko.

potem sem se pa ves prepoten zbudil….

P.S. po mojem skromnem mnenju je velikanska škoda, da se o delitvi po tej črti niso mogli dogovoriti za zeleno mizo. seveda to ne bi bilo ravno moralno, bilo pa bi pragmatično in smiselno- potem bi se vsi, ki so si zdaj v laseh lahko brez velike izgube “obraza” potegnili nazaj. kosovarji bi se (pod pritiskom zahoda in ob perspektivi mnogo manj problematične in za upravljanje enostavnejše države)najbrž prej ali slej strinjali, a srbi so- kot vedno- hoteli le vse ali nič.pravzaprav le vse. škoda. ker tako se bo problem vlekel še desetletja.

 • Share/Bookmark

32 odgovorov v “NOSTRADAMUS 2 – RUSI NA KOSOVU”

 1. CCCC pravi:

  Bushev agent. :evil: Nas i Rusa nas je milijarda (će poštevamo še Šiptare, Čečene i Afgance)

 2. commonsense pravi:

  hm, cccc, se mi zdi, da boš moral še nekaj kitajcev zraven prišteti. :)

 3. CCCC pravi:

  Kinezi su pa itak v kungfu spreobrnjeni rusi

 4. blitz blitz pravi:

  Tale SSSSovec pa gotovo Čedove voli :lol:

  Mislim, da so Rusi zaenkrat papirnat tiger. Saj ne, da niso močni, a dvomim, da se bi šli za Srbijo izpostavljat. Samo malo repetirajo, da se zna da jim je ostalo še nekaj pušk.

  Vseeno se mi zdi nenavadno, da si nekdo želi, da mu pridejo Rusi pomagat. Problem je, da jih moraš potem hranit pa še domov nočejo več.

 5. commonsense pravi:

  heh, treba je le vedeti, kako jih domov spraviti. samo ni lahko – poskriti je treba vse zaloge alkohola.znano je, da v afganistanu ni alkohola, in res so odšli.

  ja, blitz, ti si na svojem blogu tako lepo vso to zgodovino napisal, ampak za nazaj zgodovine ni tako težko pisati. zato sem mislil, da se nekdo mora žrtvovati in malo “forward thinking” prakticirati :)

  P.S. ali odidejo, ali pa začno bencin piti- rezultat bi naj bil enakovreden.

  P.P.S. ni tako nenavadno, za narod, ki svoj najhujši poraz kot največji praznik praznuje.

 6. blitz blitz pravi:

  Mislim, da celo Srbi edini besedo praznik v pravem pomenu besede uporabljajo. Slavijo “prazen nič”

 7. strojnik strojnik pravi:

  To samo mi kompliciramo in vzroke iščemo. Važno, da je fešta… :mrgreen:

 8. commonsense pravi:

  strojnik, če na fešti samo kolo plešejo, še gre, če začno plesati kazačok, pa zadeva postane bolj resna.

 9. commonsense pravi:

  blitz, če malo pomislim, smo slovenci res njihovi bližnji sorodniki- mi za svoj največji kulturni praznik slavimo dan, ko je naš največji kulturnik – umrl.

 10. blitz blitz pravi:

  Al’ on se bar naživeo :wink:

 11. bin pravi:

  Se mi takole dozdeva, CS, da sta na tej “svatbi” dve nevesti, pa nobenega ženina. Je pa kar nekaj “kumov” zraven in to “crnogorskih”! Četudi Črnogorci nimajo res nič pri vsem tem. Ali pa?

 12. commonsense pravi:

  bin, me malce prosvetliš? meni se zdi, da je ena nevesta, kosovo, kao črnogorskih kumov pa je res več.samih črnih hribovcev najbrž tokrat ni zraven, se mi zdi.

 13. bin pravi:

  Saj ni kaj dosti razsvetljevati.

  Kosovo nikakor ni ena sama stvar! Je srbsko in je albansko Kosovo! Največji problem je v tem, da si večino ozemlja lastijo oboji. Zato pa bodo po moje “kumi” oboje tako “nategnili”, da jim bo še dolgo žal, da so na svatbo šli. Pa še o njuni nedolžnosti bodo pričali. Kumi namreč. ;)

 14. GRiSON GRiSON pravi:

  Zgleda, da je Nostradamus čisto pozabil na rekonstrukcijo Juge, ali pa je bila cela zadeva, preveč komplicirana, da bi ji prišel do živega in ni našel prave ideje. Divjanje skrajnežev in kaos v Srbiji po mojih neuradnih informacijah nima velike moči in ne bo rodilo nobenih večjih sprememb. Čeprav je Tomislavu Nikoliču bog priča, da ne bo miroval, lahko nadaljujemo šest minutni spanec. Kocka je padla, zmeda ne more prav dolgo trajati. Čeprav Srbe preganja obup, in bes je ponovni poraz Srbov, in so že drugič, izgubili bitko na Kosovu. Evropa je malo zmedena, nič neobičajnega. Tudi Castro gre v pokoj, padla bo še ena od trdnjav zadnjih pet komunističnih držav, ki je politično skregana z ZDA. V žerjavico vstopa Slovenija, ki je baje poznavalka Srbskih razmer, čeprav v tem času ne zaželena je alfa in omega v Srbski drami. Če lahko na Češkem ukradejo štiritonski most, se lahko čez noč reši Kosovsko vprašanje. Kakšna je moč JLA? Saj smo bili nekdanji vojaki (bivše vojske), ne bi mogel ravno trditi, da je nepremagljiva in vsemogočna. Hladni tuš bodo doživeli tudi Izraelci saj bodo Palestinci, sledili po vzoru Kosova.
  Predlagam pobudo za presojo zakonitosti, da ne bodo politiki capljali na mestu, jaz pa vidim rešitev krize v Tokijo Hotelu, začeli so z osvajanjem Hollywooda, zakaj ne bi osvobodili še Kosovo :D .

 15. commonsense pravi:

  griso- glede “večjih sprememb” bi rekel, da še malo počakamo.
  tvoje in naše izkušnje v JLA morda niso več tako merodajne. nori, pijani nikoličevi(šešljevi) četniki , ob taktični podpori srbske vojske (ne več multinacionalne JNA) , znajo precej novega gorja povzročiti, saj so to že pokazali svoj čas v krajini, in kasneje seveda že na kosovu.

  živeli i videli.

  sam pa v tokio ne bi ravno hotel- menda je tam zelo drago in zmešano, pa še jezika ne znam. :)

 16. GRiSON GRiSON pravi:

  Neka nam je godina sto :D .

 17. commonsense pravi:

  no, zdaj pa so russki že z atomsko bombo začeli groziti. morda jim je pa res alkohola zmanjkalo, in so začeli bencin, ali kaj podobnega piti……

 18. GRiSON GRiSON pravi:

  hi, včasih so pili tudi špirit, mogoče je to vplivalo na njihove možgane …

 19. GRiSON GRiSON pravi:

  Pred leti nisem smel vstopiti v Srbijo, sicer mi niso grozili, sem pa opazil, da tam nisem preveč zaželen. No, končno sem sedaj prejel dobrodošljico. “Smrdljivi Slovenci, ne planirajte, da dodjete u Srbiju! Nikada!”

 20. commonsense pravi:

  griso : komu se je pa zdelo vredno pošiljati ti takšna sporočila? ja kdo pa dandanes planira iti tja? če pa že kdo mora, pa gotovo ne s slovenskimi tablicami na avtu.verjetno je v takem primeru najbolje iti na slovaško, ali v grčijo in si tam vzeti rent-a-car.

  a tista prejšnja izkušnja je del tiste zgodbe, ki si mi jo svoj čas opisal,pa ne do konca?

 21. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, kdo planira? ali ni to najbolj obludena destinacija, če ne drugega, je prva polovico Slovencev v Guči, na dnevih trubačev, druga polovica pa natepava Leskovačko pleskavico.

  Ja, izkušnja in moja zgodba se še vedno nadaljuje …, kje sva že ostala?

 22. commonsense pravi:

  na madžarskem, če se ne motim.

 23. GRiSON GRiSON pravi:

  a tako, potem je na vrsti borba za Hrvaško, in tukaj sem se ustavil …

 24. buksijakarc buksijakarc pravi:

  Ja sej ne bom nakladal. KFOR seveda ne bo streljal, ampak lahko si pa prepričan, da Albanci ne bi stali križem rok – imajo puške, bombe, mačete – in niso liberalnih nazorov.

 25. commonsense pravi:

  ja, buksi, ampak tam na severu jih ni kaj dosti.in so že obkoljeni.
  no, sicer pa bomo videli.
  sem pokukal na tvoj blog, a ti si pa tudi resen pesnik , tako kot matjaž? a ne bi ti tudi nam navadnim buksljem malo mnemotehnike privoščil, da bi si tvoj nik laže zapomnili, ha ? :)

 26. blitz blitz pravi:

  cs, odličen opis gospodarice. Čestitam, ampak tam se nisem hotel vmešavati, ker je že brez mene dovolj veselo. Gre prav zato – besedna telovadba, ki naj prikrije pomanjkanje vsebinske vrednosti.

 27. commonsense pravi:

  blitz, zelo cenim tvojo pohvalo, vsekakor bolj, kot je ona mojo :mrgreen:

 28. buksijakarc buksijakarc pravi:

  nikakor nisem resen pesnik, ježeš, večina slovenske poezije gre mimo mene in to pred pričami priznam!
  :)

 29. buksijakarc buksijakarc pravi:

  aja pa tisto o Albancih, ki jih ni na severu – mislim, da bi se potrudili priti tja, kamor se jim zdi potrebno – saj že v prejšnjem stoletju ni vsak JNA vojak, ki je stražil v kakšni vojašnici na Kosovu preživel noči, mislim, da danes ni bolje.

 30. commonsense pravi:

  buksi, @ 28 : no, pa si tokrat lahko veliko zamujenega nadoknadil, hehe.
  @29 : NISEM rekel, da jih ni, ti samo izkrivljaš besede, žališ ter podtikaš, in ničesar ne razumeš!!!!fuj in fej !
  (vidiš, da sem se ob tej priložnosti tudi jaz- predvsem od simone- nekaj naučil :mrgreen:

 31. buksijakarc buksijakarc pravi:

  (mea maxima culpa!!!!)

  Ampak če ti ne razumeš kaj sem hotel povedati s tem da sem govoril nekaj čisto drugega, potem so na svetu prizadeti zaostali in nič ne razumejo, kot otroci pri igri monopolija!

  ;)

 32. commonsense pravi:

  buxiacartius:
  ego te absolvo !
  (cum grano salis :) )

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !