commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

PREKLETI PENZIONISTI

Objavil commonsense, dne 6.03.2008

No, o penzionistih- parazitih na telesu mlade slovenske družbe je bilo že dovolj (in preveč) govora. Ali so prekleti zaradi parazitizma, ali zato, ker jih je ta družba preklela, bi se dalo debatirati.Slišali smo o perverzno premožnih in škrtih in premladih penzionistih- pa ne bi še enkrat o teoriji, ampak o pravkar (nenamerno izvedenem) družboslovnem eksperimentu.

V časopis smo dali oglas, da iščemo osebo za redno , a nezahtevno pomoč starejši, fizično oslabeli osebi. To je bilo prvič pred 8 leti- dobili smo dva odgovora, od katerih je eden- na srečo- prinesel še kar pravo osebo.

Drugič smo skoraj enak oglas oddali za objavo pred dnevi. Telefon je začel zvoniti ob pol sedmih in ni nehal do konca dneva. V prvem dnevu- čez 50 ponudb. od tega cca 80 % upokojenk, iz do 40 km oddaljenih krajev.

Posebej zanimivo: od tega je bilo cca 30 % bivših medicinskih ali sorodnih delavk (teh naj bi primanjkovalo) , po kratkem pogovoru sodeč nekaj predčasno (neprostovoljno) upokojenih, nekaj njih na čakanju ali podobno. Nekaj žensk celo z izobrazbo 7. stopnje. pa ena ali dve študentki in peščica gospa srednjih let. Če so tiste osebe bile “upokojene”, a vseeno lačne tudi “manjvrednega” dela- ali so krive one, ali sistem, ki na njihovem hrbtu popravlja statistiko?Ampak, to ni bistvo tega zapisa, bistvo je v primerjavi rezultatov “eksperimenta” pred 8 leti in danes.

Torej vsem ognjevitim “antipenzionistom” predlagam, da se malce zamislijo: kaj se je zgodilo v zadnjih 8 letih? Ali se ni -relativno na ostale- položaj penzionistov -sedaj tudi empirično dokazano- bistveno spremenil na slabše? Ali je torej parazitično, da upajo na to, da jim bodo njihove penzije omogočile Matildi vsaj kolikor toliko pokončno v oči pogledati?

 • Share/Bookmark

224 odgovorov v “PREKLETI PENZIONISTI”

 1. bin pravi:

  Kaj ni dovolj, da odžirate denar (za penzije) mladim perspektivnim kadrom? Zdaj jim boste pa še ceno dela nižali? ;) Z nelojalno konkurenco. Seveda bo upokojena medicinska sestra za pol cene delala isto delo, če ima drugo polovico že zjutraj “pod povštrom”. :mrgreen:

  Če bi jaz “kaj ukazal”, bi upokojenci ne smeli nič delati! Samo v bife morda, ali na piknikbi lahko šli, da bi jih prej pobralo. Iz tistega denarja, ki bi ga sedanji brezposelni za delo dobili, bi pa penzijo povišali.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  Če verjamem statistiki, trplenje ne bo dolgo trajalo. Če že dočakaš penzijon, ti kaj dosti let ne preostane. Tako je boljše, da niti ne pomoslim na parazitično življenje. Mene danes bolj skrbijo pijavke, ki pijejo našo kri.

 3. commonsense pravi:

  bin, bin. le počaki še malo, pa boš drugače piskal. ko te bodo drugi mladi perspektivni kadri k matildi pošiljali :mrgreen:

 4. commonsense pravi:

  griso, antiameriški navdušenci, ki so 10 X gledali zeitgeist the movie , so mi povedali, da bomo vsi zemljani kmalu imeli vgrajene čipe, da nas bodo temne sile lahko nadzirale.najbrž ne bo tudi noben problem skozi čip poslati kakšen elektrošok, in tako uravnavati ponudbo in povpraševanje po pokojninah.

 5. maatjazh maatjazh pravi:

  Glede na to, da imajo moji otroci še skoraj vso dobo za oddelat, bi samo razširil vprašanje: ali je treba samo realno zvišati penzije danes, ali tudi zagotoviti, da jih bodo čez 40 let prejemali tudi komaj (če sploh) nedavno redno zaposleni, ki sicer plačujejo prispevke za pokojninsko zavarovanje v skupno blagajno.

  in pa – kako to storiti?

 6. commonsense pravi:

  matjaž , marsikdo ( na primer blitz , zate ne vem, tole si napisal precej simonasto :mrgreen: )vidi delovanje penzijskega sistema precej površno.ni namreč tako, da le trenutni vplačevalci vzdržujejo trenutne penzioniste- ti zadnji so 30, 40 ali več let vplačevali sami.nekje sicer je meja,da če nihče več ne vplačuje, da se sistem prej ali slej zruši.ampak že vplačani prispevki tvorijo velikanski “amortizer”, iz katerega se črpajo sredstva, ki izenačujejo trenutna nihanja. tu bi bilo treba v današnji situaciji po potrebi dodajati od socializma podedovano družbeno lastnino ( doto, hehe) , ki so jo ustvarili skoraj izključno današnji penzionisti, a so vmes očitno druge, politične igre.

  marsikateri sodobni (kapitalistični) penzijski sistemi (iz takšnega dobivam svojo penzijo sam)pa temeljijo predvsem na dolgoročnem “oplemenitenju” vplačanih prispevkov, in najkvalitetnejšem menedžiranju teh skladov- ti managerji so vrhunski, in so tudi vrhunsko plačani- primerljivo s tistimi v gospodarstvu.

  v primeru ,o katerem govorim (recimo tudi mojem), upokojitev temelji na treh stebrih, o kakršnih je tudi pri nas bilo že govora, pa se še ni uvedlo: relativno skromna “državna” penzija, dodatna penzija iz posebnih , deloma subvencioniranih – največkrat po davčni poti – penzijskih skladov (v katere je treba seveda tudi vplačevati) , in lastni prihranki (drugi skladi), ki si jih razumen človek ustvarja v ta namen.tako je – če poenostavim- za položnice in nekaj najnujnejšega je poskrbljeno iz prvega, za boljšo hrano , obleko in bolj kvalitetno življenje iz drugega, za potovanja, nove avtomobile in drug “luksus” pa iz tretjega stebra.

  seveda pa se mora temu prilagoditi tudi miselnost prebivalstva- ali si to vprašanje želi imeti urejeno na “socialističen”, enostavnejši način, ampak se je takšnemu sistemu nekoč z veseljem odpovedalo, ali pa na nov, kapitalističen način , kjer je potrebno za to odločitev tudi sprejeti odgovornost, in se mu prilagoditi.

  zaenkrat smo pač še več ali manj v tranziciji, in stvari še niso povsem jasne, ni pa to razlog za obupavanje in pretirano skrb za bodočnost potomcev.

  IMHO

 7. bin pravi:

  Sedi-pet CS! :)

 8. Maatjazh pravi:

  @commonsense

  hotel sem povedat, da je treba bolje poskrbet tudi za naše vnučke. penzije so že danes prenizke, saj so bile tudi včeraj, kaj šele bo! Še matilda se smeje.

  Sicer pa je mojster Štrovs, kolkor vem, že pred leti uzakonil tudi stebre, o kakršnih govoriš. Mogoče ne toliko, kolikor jih je postavil Plečnik, ampak bolje eden, dva, tri, kot nobeden. Samo ne vem pa, če je Rop, ki je bil tedaj resorni minister, spravil zakon skozi parlament.

  Demografska gibanja niso spodbudna, treba bo več seksat brez zaščite. Da bo več plačevalcev prispevkov, čeprav delodajalci mlade najraje zaposlujejo pogodbeno, ne pa za nedoločen čas.In pa projektno. Danes je med mladimi tale logika: bodi sam svoj menedžer, odpri si zasebni pokojninski fond in sam gospodari z njim. Prej boš nabral veliko kapitala, prej boš šel lahko v penzijo. Mnogo pa jih bere bukowskega in podobne tipe, ki razglašajo, da je itak vse brez veze. Potem pa to bralci povejo še drugim.

  Skratka: penzije je treba zvišat, zraven pa pazit, da pokojninska blagajna ne bankrotira. Pridno delat otroke, pri čemer nam pa upokojenci žal ne morete več pomagati.

 9. commonsense pravi:

  bin, na stara leta pohvala s strani mladega perspektivnega kadra še posebno dobro dene.

 10. commonsense pravi:

  matjaž: “treba bo več seksat brez zaščite”- ja, treba se bo bolj odločno postaviti na katarinino stran in se odločno upreti dajani, saj pornografija tudi igra precej nezanemarljivo vlogo :mrgreen:

  glede tvojega zadnjega stavka pa: remember Charlie Chaplin ! (res pa je, da ni bil pravi penzionist- delal je (tudi otroke) do svojega zadnjega diha !)

 11. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, še dobro, da jih bom prehitel :lol: .

 12. blitz blitz pravi:

  ce pa ste navajali napacne podatke. Trdis, kako lebendig je se, zakaj bi potrebovala pomoc? :wink:

 13. commonsense pravi:

  kdo pa je kaj o kakšni ženski rekel? gospa CS potrebuje zame nadzor, da ne bi preveč po gostilnah in za babami letal. :mrgreen:

  ko pa jih bom jaz imel 94, pa bom najbrž res potreboval še nekoga, da mi bo smuči in golf palice nosil.

 14. commonsense pravi:

  in, blitz, naj omenim še to: v naslednjih dneh se je oglasilo vsega skupaj čez 200 (dvesto!!!!) kandidatk.( no, morda , ker so zaslutile, kakšen šarmer da sem :mrgreen: )nekaj torej pri tem parazitskem penzionističnem blagostanju najbrž res ne štima.

 15. mica mica pravi:

  dragi moji,
  mislim, da ste spregledali zelo pomemben faktor: penzionisti so danes še zeloooo zelo mladi, če bi imela narejeno le srednjo šolo in bi se po njej takoj zaposlila, bi bila, recimo, že lahko upokojena.
  kaj pa mi pri 55 -ih letih manjka?
  V bistvu sem na višku delovnih in mentalnih moči
  :-)
  In zakaj bi (če razmišljam po upokojensko) sedela doma in štrikala nogavice ali pa stregla tečnemu dedcu?!
  Raje bi šla na teren, pa še kaj zaslužila zraven.
  Moja znanka, ki si je pokojnino prislužila kot “navadna delavka”, si je z varovanjem otrok pri neki družini v Lj. dokaj dobro izboljšala svoj gmotni položaj. ker rada potuje, se ve, kam po novem investira denar.
  Kar je pametno in zelo prav!

 16. commonsense pravi:

  ja, mica, samo tiste mladoupokojenke (ki so z gospo CS govorile po telefonu, niso mladoupokojenke prostovoljno- bile so , kot pravijo, predčasno, seveda z manjšimi pokojninami, upokojene- kot posebna gnada, da ne bi bile preprosto odpuščene, in napihovale spiskov nezaposlenih.

 17. mica mica pravi:

  ..da te pop5ravim: bile so dane na čakanje, kar za bodoče upokojence pomeni nekakšne “vice”- predprostor za upokojenski raj.
  Tisti del žensk, ki so se zaposlile že pri cca 16 letu, pa da so cca moje generacije, so teoretično lahko že okoli 7 let na tem “čakanju”.
  In v tem času so se mnoge – ker so pač mlade in pri močeh- zaposlile- tako ali drugače.
  Ne vem, kako je v mestih, pri nas, na kmetih, vem, da se je to dogajalo, razen pri tistih, ki so (ne)prostovoljno postale varuhinje vnukov.
  Povsem pa drži, da je ta del populacije, ki ga omenjaš, zelo številčen.

 18. commonsense pravi:

  in , mica, ne pozabi: ne gre toliko za absolutne številke, ampak za razliko med 8 let nazaj in danes.torej se penzionistom ekonomski položaj kar hitro slabša, torej nekje problem je.o tem govorim.

 19. cencelj pravi:

  Drži, vse to drži kot pribito, veliko nas je ki nismo krivi da smo postali višek in presežek, dedaj pa prekleti, nekako moramo preživeti, položaj se hitro slabša, kako bomo naprej, verjetno vsak zase.

 20. blitz blitz pravi:

  Commonsense, nikoli nisem trdil, da upokojenci bogatijo in da bi jim morali kaj pobrati. A zakaj so se k vam samo upokojenke javljale, je že bin lepo napisal – relativno mlade so se penzionirale (kar se naša generacija ne bo), imajo dovolj energije in nek osnovni dohodek zagotovljen. Mladi pa s tistim, kar verjetno ponujaš, najbrž ne morejo svoje družine preživeti, pa še stanarine plačati, predvsem pa si morajo delovno dobo plačevati in davke, če želijo upati, da bodo nekoč pokojnino dobili.

 21. commonsense pravi:

  blitz, tudi ti si zgrešil poanto (kot bi rekla simona): gre za to, da je očitno materialno stanje penzionistov danes očitno krepko slabše, kot je bilo pred 8 leti. (morda je penzionistov danes več, morda je še kak faktor , ampak razmerja 2: 200 dela lačnih kandidatk ne moreš kar tako ignorirati.) zato je razumljivo, da se tudi z berglami in protezami borijo, da bi če že ne dohajali življenskih stroškov, vsaj čim manj zaostajali.tudi ti bi se, ali pa se še boš :)

  (oops, bojim se, da bom tudi jaz morda moral odstopiti…..)

  kar se mladih tiče, je ni države (no morda savdska arabija in kuvajt),kjer za bodočo penzijo ni treba plačevati prispevkov. da je to nekomu lažje, drugemu težje, pa bo tako, dokler ne bo družba povsem egalitarna. torej je treba upati, da bomo prej ali slej spet v komunizmu. :mrgreen:

 22. maatjazh maatjazh pravi:

  @ commonsense

  Na drugem svetu bomo sigurno vsi enaki, pa še penzije ne bodo potrebne. Glede tega se je Štrovs zmotil, ko je rekel, da se je treba Matilde bati.

 23. bin pravi:

  Se bom moral naučiti, da bom z zelenimi črkami pisal, vse tisto, kar želim da bi kot cinizem razumeli? Ker sem se cinično izrazil. :mrgreen: vam očitno ne zadošča.

  “Zakaj že”, (bi napisala katarina) imajo upokojenci interes, delati za denar? Kdor rad dela, bo delal iz veselja, “za bog lonaj”, če nima skrbi, kako preživeti. Danes pa mnogi upokojenci delajo zase in še za svoje potomce, ki so brezposelni. So oni krivi? Jim “dajemo” preveliko pokojnino, pa potem z njo neumnosti uganjajo?

  “Nekaj gnilega je v deželi …”

 24. commonsense pravi:

  bin, saj smo te razumeli, vsaj jaz zagotovo.cinka imam tudi jaz v sebi dovolj, saj je to nadvse koristen element, menda predvsem za vzdrževanje duševnega ravnotežja.

 25. commonsense pravi:

  matjaž- kar si rekel, je res, ampak preveč tja hiteti pa najbrž ni dobro. počasi se daleč pride. :)

 26. bin pravi:

  @CS

  Kako je že rekel Boccacio? “Se je dvignil tisti, ki ni bil poklican”. :) Le da je bilo to v neki drugi zgodbi. ;)

 27. blitz blitz pravi:

  commonsense, ne mudi tja se mi pa res ne. Že ta dva dni, odkar sem doma na bolniški, sta dokaz, do preveč prostega časa škodi dobremu zdravju.

  Čeprav so tudi plusi, še nikoli v življenju se nisem moral tako braniti žensk(e). :mrgreen:

  Predlagam, da se zmenimo za dan in uro in se dobimo na pivu. Vsak pri sebi doma, lahko tudi kakšno drugo pijačo. Vse bolj se mi zdi, da bo potrebno ustanoviti “klub konserviranih fukaželjnih nedojebanih mladih in starih brezdelnih rimaških slovenceljnev, ki se bojimo svobodomiselnih fukanudečih svetovljank”

  Ne vem sicer, če tudi bin sodi v to kategorijo, maatjaz, ti in jaz pa zagotovo. Malo mi je žal mice, ampak ona itak ne pije alkohola. In ker bomo nazdravili vsak pri sebi doma, lahko po mili volji pušimo, kar komur paše.

  Upam, da je tvoj blog dovolj varen, maatjazev in moj sta namreč že omrežena. Razmišljam celo o preimenovanju v “unterblitz”.

 28. MICA pravi:

  v bistvu bi bila pri tem pitju nujno potrebna.
  nekdo pač mora tovrstne zadeve kontrolirati s sokoljim očesom
  :-)

 29. commonsense pravi:

  ja, blitz, vidiš- tudi v svetem pismu piše “zadnji bodo nekoč prvi” ali nekaj takega. zdaj, ko so vsi vaši blogi kompromitirani, bi vam moj pa prav prišel. že dobro.bom izstavljal račune.

  ampak konspiracija bo potrebna, da se ne bo zgodilo kot že vam. najprej bomo spremenili nadimke tako, da bomo le mi vedeli kdo je kdo.potem pa šimfali, da bo bliskalo (no pun intended) in grmelo.

  tudi bo najbrž treba pisati v angleščini, da vsaj vanja ne bo nič razumela.

  mica lahko pije tudi jabolčni kis (seveda od patra ašiča), če hoče- jo pa, in njeno modrost potrebujemo. le da zadeva ne bi trajala predolgo, ker ko jih bo punca imela 86, me bo hotela poročiti.če mi prej že brki ne izpadejo.(mica?)

  to bi pa lahko povzročilo kakšen konflikt v neposredni bližini.z gospo cs, da ne omenjam morebitnih drugih dam z bloga (takrat bodo najbrž tudi one že precej skromnejše v svojih pričakovanjih, ampak vse so najbrž že nekje prebrale, da se na cirilico kar spoznam, tako da nevarnost ostaja)

  glede “grupića” (honi soit qui mal y pense) ob pivu pa se kar dogovorimo, poleg tega pa tebi v najbližji bodočnosti grozi povabilo na pivo tudi osebno od tvojega “nemesisa” (hm,vem, da ni pravilno, ampak kako pa naj rečem).saj piva najbrž ne piješ skozi nos.

 30. strojnik strojnik pravi:

  Aha. Tu se skrivate… ;)
  Pa saj ni tako hudo. Ko sem bil majhen, sem se s fračami rad igral… :mrgreen:

 31. Blitz pravi:

  Strojnik, lai veš, kakšna je razlika med fračo in pračo? David ni glojata s fračo ubil. :lol:

  Vabljen na pir, čeprav ne vem, če sodiš v klub. Rimat te še nisem slišal, o kakšni nedojebanosti tudi nič ne vem, ne hlepiš po gospodaricah darežljivega mednožja (vsaj ne, da bi to javno priznal), le konservativen si za prvo silo. :wink:

  Saj jaz drugače tudi nisem zloben, ampak če jih dobim po pravkar operiranem nosu :evil:

 32. Blitz pravi:

  tristo komsatih, od strahu mi kar prsi drevenijo.

  lai = ali
  glojata = goljata

 33. commonsense pravi:

  blitz, se mi zdi, da si kar zadel- če bi david vedel, da ima z goljatom opravka, bi se najbrž potuhnil, z enim glojatom pa si je rekel, da bo že opravil. psy. ops. (psychological warfare operations)

 34. Blitz pravi:

  Ali hočeš reči, da se za lepotico moškega imena v resnici skriva moški?

 35. Maatjazh pravi:

  Seveda, blitz, tudi za klubsko – blogersko pivo bo še čas. Ampak dokler nismo vsi v penziji, rabimo za daljše druženje vsaj dopust ali pa bolniško.

  V bistvu je penzija še najbolj fajn. Piješ pivo, pišeš na bloge in prejemaš zato redno mesečno plačilo … čeprav obogateti od njega res ne moreš, razen če imaš izjemno pokojnino za te ali one zasluge.

 36. Maatjazh pravi:

  Uf, napaka – prejemaš ZA TO (NE ZATO) redno mesečno plačilo …

 37. commonsense pravi:

  blitz, nemesis je bila punca (joooj,še ena!!!!), grška mitološka sicer, ki je preganjala napuh pri ljudeh. in kot pogosto, če punce ne zmorejo, moramo na pomoč priskočiti moški. :mrgreen:

  sem se lektoriral, po matjaževem nasvetu, in se prikrajšal za EN komentar !!! skromnost je vedno bila moja čednost.

  (ampak tega anonimneža pa se ne morem iznebiti. damn!)

 38. commonsense pravi:
 39. mica mica pravi:

  ………”ker ko jih bo punca imela 86, me bo hotela poročiti.če mi prej že brki ne izpadejo.(mica?)”
  malo je manjkalo, pa bi s stola padla, ko sem tole prebrala….križana gora, kaj imaš ti dober spomin :-)
  Upam, da nisi ti tista šlogarca, ki mi je to nekoč prerokovala
  :-)
  :-)
  Ja, Blitz tega sicer še ne ve, ampak res: imeti brke pa se motati okoli mene , ko bom imela 86 , bo sila riskantno in nevarno
  :-)
  A če mi ponujaš jabolčni kis, ki je, že od nekdaj, nekakšen eliksir večne mladosti, se mičkeno bojim, da boš ti tisti, ki si boš pustil rasti brke, hehehe.

 40. Blitz pravi:

  Zdaj pa dosti, nas bodo zasačili, kam pa nj gremo potem? Bo bin blog odprl?

  CS, seveda vem, da je nemesis baba in pol, ampak nima le ona moškega imena, enega drugega čehovskega strička sem imel v mislih.

 41. commonsense pravi:

  eh , blitz, raje še malo uživajmo v svobodi, dokler nas tudi tu vanja, ali kakšna druga harpija, ne odkrije.čehov ali not.

 42. commonsense pravi:

  matjaž- daj, izdaj mi, kako narediti, da za pitje piva dobim mesečno plačilo. sem se pripravljen o plačilu na akord pogovoriti. hehe.

 43. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  še dobro, da to pišeš na pol ironično, drugače bi te nekam poslala. (Tako, po balkansko :D :D )

  Človek, ki je delal 36 let, ima hrbtenico v kurcu (sorči na izrazu, a sedaj mi ta beseda res paše), ne dobiva od države niti kinte. A delati ne more več, ima vse izvide, v penzijo pa ga, po zakonu, ne dajo.

  In kaj tip dela? Brska po smeteh, da dobi kak kos železa, da bi dobil tistih deset, dvajset evrov. Pa še te mu ciganu izpraskajo izpred nosu, saj so na vseh “odpadnih odvozih” kot mrhovinarji.

  In nekateri mladci, ki jim še puh dobro ni zrasel pod nosom, si želijo delati po par ur na dan, da bi zaslužili kak par tisoč evrov prav na takih.

  Da te srat prime.

  P.S.
  Penzionisti so delali in bi radi delali. Pa verjetno ne, ker imajo bajne plače!!

 44. vlatka vlatka pravi:

  P.P.S.

  Sem jezna, ko mi nekdo reče, da se je v službi zgaral in verjamem, da se je res, pa bi ga država najraje spravila v grob.

  Bemu takemu sistemu.

  Naj delam 4o let, zato, da si drugi grejejo riti na mojem delu? Jaz pa naj kar krepnem al kaj? Zakaj sem potem delala 40 let?

  Menda ima ja vsak normalen človek v mislih prav to: bom delal 40 let, potem pa veselo v zasluženi pokoj.

  A je to kak pokoj, če ti ne dajo dihati?

 45. maatjazh maatjazh pravi:

  Ja, commonsense, če si penzionist, ti ni treba drugega delati kot piti pivo, če se tako odločiš. In na koncu meseca si za to nagrajen.

  (Dobro, ne me vzet preveč resno, saj vem, da ti je delodajalec čez vso kariero vplačeval v ta fond, čeprav nisi samo pil piva. Ampak če to odmisliva …)

 46. funky pravi:

  cmmnsns, žvj!

  kr mm vrčn (tmprtr – 38 stpnj C) s m n d pgvrjt _ pnzj. Čkm kkšn blj rzvdrln tm.

  Prdm spt! ;)

 47. commonsense pravi:

  vrd.pj čjčk, n sp. s slšm.

 48. commonsense pravi:

  vlatka, a si ti mene brala?

 49. Blitz pravi:

  funky, ti pa kar pogosto prdiš, ali ne?

  maatjaz, tole še kar fer, včasih so bili nagrajeni na začetku meseca :lol:

 50. bin pravi:

  /… Zdaj pa dosti, nas bodo zasačili, kam pa nj gremo potem? Bo bin blog odprl? …/

  Ne bo nič bin bloga odpiral, za take, ki bi ženske ven potiskali! ;) Jaz sem za “grupno”! :oops: (Klepetanje!) Če pa kakšna “čehovka” preveč jezik vrti pa se nespoštljivo obnaša do eminenc, jo bomo pa na natezalnico dali, da se malo reda nauči! Ni vrag, da ne bi peklenščka iz nje izbezali? :mrgreen:

 51. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  sem. Sem te brala. In te razumela. Sem le malo predrugačila. :P

  In vem, da si rit, ki ne upaš koga kam poslati. Zato sem bila tako nevzgojno prosta pri pisanju.

  Še kako dobro te razumem. :)

 52. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  ma te pogrešam na svojem blogu, ti butasti penzioner :oops: :oops: in te moram malo zbezati iz tvojega brloga.

  P.S.
  Saj veš, da kar pišem tebi – zate, niso žaljivke. Je vse res :D :D :D (Kdo že ima to reklamo? )

  P.P.S
  Da me ne boš slučajno tožil, ti povem, da te ISKRENO CENIM. RES.

  Res te izredno cenim, čeprav nočeš priti z gospo k nam na refošk. In itak ga bo zmanjkalo. Pripiši sebi ;)

 53. blitz blitz pravi:

  bin, življenje je prekratko, da bi se z eksorcizmom ukvarjal. Zakaj bi črviva jabolka kupoval in potem črve ven bezal, če lahko nečrviva kupim?

 54. commonsense pravi:

  vlatka, čisto resno se z gospo cs pripravljava na obisk prijatelja v loparju, takoj po veliki noči, in takrat se bova v vsej najini veličini najavila tudi pri vas.
  pa ne skrbeti, z refoškom bomo šparovni- takrat bo že novi drakonski zakon veljal.

 55. commonsense pravi:

  blitz, ko boš ti penzionist- po tvojem črnem scenariju- boš črviva jabolka še kako iskal, da boš tako še pri mesarju kaj prišparal…. :mrgreen:

 56. bin pravi:

  Heh, blitz, kaj vse boš ti izpustil v življenju, če si se “izganjanja hudiča iz babe” sklenil izogibati? :) Saj nisi menda svoje zato izbral, ker bi te čisto pohlevno in vdano ubogala? :mrgreen:

  Ni mnogo lepših občutkov, kot je tisti, ko jo, že tako tečno, še malo požgečkaš po podplatih. (Hvala, mica, za izraz! ;) ) Tako sproščujoče deluje tisto vreščanje, (na oba, da ne bo pomote), da je potem nekaj časa “mir v hiši”. Saj mica je naša, ;) njo bomo v miru pustili, kakšno drugo tečko si pa z veseljem sposodim.

 57. blitz blitz pravi:

  bin, seveda ne. Izbral sem si jo zato, da mi pohlevno in vdano svetuje, kaj naj počnem sam s sabo.

 58. mica mica pravi:

  namesto plačila avtorskih pravic, pričakujem, da mi bo Bin zapel tisto pesem o Kekcu, zraven pa bo igral na orglice
  :-)

 59. bin pravi:

  Mica! :)

  Zapojem ti že lahko, čeprav je pesem prirejena za tenor, jaz pa “kvariton” pojem! :oops: Z orglicami pa ne bo nič! Ogrlica bi morebiti še šla, le tega ne vem, kaj bi si potem najina mučenika mislila? :mrgreen: Torej, “čakaj muš, da trava zraste!”, če ti je ta izrek poznan? ;) :)

 60. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  te držim za besedo. Potem pa ti bomo dali na pokušino naš domači “jagermajster” :) :) In če boš dovolj hiter, bomo narezali še malo domačega ombola, če ga prej ne bo zmanjkalo :)

  Prej pokliči, jasno.

  Se že veselim. (Sploh gospe commonsense, da mi izda recept, kako te prenaša :P :P :P )

 61. mica mica pravi:

  mislim, da ti je tale- slednji- odgovor prišepnila žena, :-) ker je si se hotel prav galantno izmuzniti.
  O, pa te bom že dobila v roke, če ne prej, pa čez 100 let
  :-)

 62. frau Blitz pravi:

  CS, slišim, da prihajaš na naš konec. Pridi kaj naokoli. Ti bom dala ribo. :)

 63. commonsense pravi:

  hja, kako dolge in ostre zobe pa ima ta riba?

 64. commonsense pravi:

  mica, za orglice pa se prijavim kar jaz.igram jih namreč precej bolje kot peterle, ali vsaj tako dobro, da se ljudje takoj ne razbežijo.

 65. MICA pravi:

  glede na to, da imaš strašno dober spomin (za vse neumnosti, ki jih izrečem :-) ) te pooblaščam, da se z binom zmenita za konec maja :-)
  Pa bo on takrat nekaj zapel, ti boš pa zaigral :-)
  In ker vem, kako se najlepše zahvali vsakemu moškemu, bom za lon kaj dobrega skuhala (spekla)
  :-)

 66. Blitz pravi:

  Commonsense, saj je mrtva.

  P.S.: še popravek k tvojemu naslovu. Kot Štajerc protestiram proti uporabi slanga. Ne reče se Penzionisti ampak lepo po štajersko fpogjenci.

 67. commonsense pravi:

  blitz, moja mama je bila jeseničanka, torej bi ona najbrž zahtevala “hokejiste”. :) kako naj torej vsem ustrežem? :)

 68. commonsense pravi:

  hej ludi božji- mi lahko kdo pojasni, kako sem se znašel na kazalu?????
  ali morda od mene pričakujejo zapis s 550 komentarji?
  mamma mia !

 69. funky pravi:

  ja, commonsense, ni kaj, popularen postajaš! Sicer je pa, tako kot pri Viktorjih, tudi na blogosu že skrajni čas, da ti Siol podeli priznanje za življenjsko delo. :lol:

 70. commonsense pravi:

  funky baby, potem je najbolje, da tole dopisovanje z menoj prekopiraš in daš v zlat okvir. kdo ve, za koliko boš lahko prodala čez 20 let ! :)

  P.S. problem je le to, da postaneš res slaven šele, ko greš rakom žvižgat. tega namena pa še nimam, čeprav bi najbrž marsikomu tukaj veliko veselje naredil.

 71. Blitz pravi:

  commonsense, to je kot v parlamentu, fpogjenci ste že tak številčni, da tudi na internetu prevladujete. :wink:

 72. commonsense pravi:

  hokejisti, prosim, mami (bog ji daj večni mir) na ljubo. :)

 73. bin pravi:

  /… te pooblaščam, da se z binom zmenita za konec maja …/

  Kaj boš ti mica takrat kaj bolj okrogla ratala? ;) Se mi zdi, da ne še, :) ampak če bo, bom pa z veseljem v koledar zapisal. Pridem, če ne bo prevelike gužve. Na koledarju, mislim!

 74. mica mica pravi:

  ti kar napiši na koledar…
  za kakšno pevsko udejstvovanje si pa verjetno ne bi upal tvegati
  :-)

 75. maatjazh maatjazh pravi:

  Če boste res kaj peli in špilali, znate še kakšnega od nas, poslušalcev privabit.

 76. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  toliko si zaslepljen s slavo, da si me čisto ignoriral. Okej.

  ne bo ombola več :(

 77. commonsense pravi:

  ne, ne vlatka, nič ignoriral, le na “stara leta” stvari postajajo vse bolj naporne. :) .če pa ombola ne bo več, bomo pa meso iz tunke s seboj prinesli.

 78. commonsense pravi:

  hmmm. ko so mene na kazalo dali, je danes nenadoma izginilo (kazalo namreč). domnevam, da je naval na moj blog bil takšen, da je pri blogosu kakšna varovalka pregorela. :)

 79. nagajivka pravi:

  Ja, commonsense. Pod volti tvojih dragocenih izkušenj lahko pregori marsikaj. :lol:

  Hvala, ker si se odzval pri Maatjazhu, pa pridi še kaj. ;)

 80. Blitz pravi:

  commonsense, ko bo kazalo nazaj, boš odebeljen kot dr.magnum.

  Če ne bo prej maatjazeva revolucija najbolj komentiranim odvečnih komentarjev nacionalizirala. :wink:

 81. Blitz pravi:

  Matr, spet mi je nekdo na žulj stopil. Še nekdo, ki misli, da denar na drevesih raste http://tinamalina.blog.siol.net/2008/03/18/se-ena-klofuta-slovenskemu-solstvu

 82. commonsense pravi:

  blitz, hvala za lepe želje, ampak kaj dosti bolj odebeljen pa raje ne bi bil, sem se prav zaradi tega tortam, palačinkam in pohani hrani poskušal odpovedati. le delno uspešno. :)

 83. Blitz pravi:

  Kaj praviš na eno tehnokratsko revolucijo?

  kaj pa weissbieru? Imam pa tudi enega bolj zdravega: papstbier, ampak mislim, da ga ateisti slabo prenašajo.

 84. commonsense pravi:

  blitz, tudi sam sem na omenjeni povezavi oddal svoj IMHO….

 85. commonsense pravi:

  eh, blitz, če ni vsako nedeljo, bi se tudi kaj takega preneslo :mrgreen:
  oops, pa da ni morda brezalkoholno? to pa ne!

 86. commonsense pravi:

  blitz :tehnokratska revolucija? saj smo jo že imeli- revolucionarje, ki so samoupravljanje tehnično in birokratsko kar dobro obvladali , pa ti tudi ni bilo všeč.

 87. blitz blitz pravi:

  hvala za IMHO, morda bo tako država kak evro prihranila, da ga bo lahko za drugo bedarijo porabila.

  bavarski papst, pa brezalkoholen? Tile Bavarci imajo še pri zrelih letih o brezalkoholnem pivo tako mnenje kot sem ga imel jaz pri šestnajstih.

  bi šlo brez birokracije? Ah, mislim, da imamo kar dober kader, le mešanica je napačna. 70:30 v korist družboslovcev, namesto 60:40 v korist naravoslovcev/tehnikov.

 88. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  danes sem ugotovila, da ga ombola kar zmanjkuje. Ga škratje zjutraj pojedo, ko še jaz spim. ;)

  Morda pa mi vseeno rata prišparati en košček. Drugače tudi ni panike, ampak oni drugi je še čisto svež in ne vem, če bo čez en teden že za narezat ;)

  P.S.
  Če ga pa ne bo, še zmeraj ostaja trgovina v bližini in kakšne klobase za na hitro speči ;)

 89. commonsense pravi:

  nič ne skrbi, vlatka, saj bomo najbrž toliko čvekali, da za nažiranje ne bo dosti priložnosti. grlo pa se da tudi z laškim kar dobro podmazati.
  se še slišimo.

 90. maatjazh maatjazh pravi:

  ej, blitz

  (Če ne bo prej maatjazeva revolucija najbolj komentiranim odvečnih komentarjev nacionalizirala. :wink: )

  blogožer samo čaka :lol:

 91. nagajivka pravi:

  commonsense & maatjazh:

  naj blogožer kar čaka. In naj mu bo jasno, da pridem tudi na dom!!! … če je treba … :lol:

  Lp od tečne mene.

 92. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  oki doki. Nekaj bomo že zrihtali, da bo prav. No, pa saj ima grison še kako buteljko refoška. Pa “jagra” in “orehovca” tudi. :)

  P.S.
  Seveda prej pokliči, da se pripravimo.

 93. commonsense pravi:

  vlatka, mi pošlješ telefon? grison ima moj mail.

 94. nagajivka pravi:

  Premier JJ se s svojo Uršiko zalo sprehaja po mestnem jedru. Objeta se ustavita pred eno od izložb. Premieru se zarosijo oči, Urška ga tolaži … Pristopi policaj in vpraša:

  “g.JJ, kaj je narobe, vidim, da jokate?”

  “Ah, gledam cene in razmišljam kako hudo se godi našim penzionistom, s temi mizernimi pokojninami, smrk, smrk.”

  Mimoidoči upokojenec sliši premierjevo glasno hlipanje, pristopi in povpraša policaja, zakaj JJ joka.

  Policaj vzame pendrek in penzionista parkrat lopne, rekoč :”Zaradi tebe, pxxxx ti mxxxxxxx, ZARADI TEBE!!!”

 95. commonsense pravi:

  heh,naga jivka, tako je, vsega smo mi krivi.življenje nam lajša tu in tam le, če kje kakšno “nago” babo (tudi, če se za “jivko” predstavlja) zašpegamo. in se nam očala zarosijo in proteze zašklepetajo. :)

 96. nagajivka pravi:

  Ja, tudi jaz pogosto opažam, da je žal splošno razpoloženje v družbi do upokojencev vse prevečkrat zelo krivično naravnano. Poleg tistih tam na vrhu, mislim predvsem na odnos mlajših generacij. Kot, da ti vrli mladci in mladenke ne bodo nikoli “stari” … hmmm … vsi namreč gremo po isti poti. Ja, bi rekla, da ni fajn občutek, če te nekdo s svojim odnosom obravnava kot na odsluženi artikel z “oddelka za opuščeni program.”
  :(

  Dragi mladci in mladenke: ne pozabite na prednosti starejših generacij, ki so še plod tiste “dobre stare dunajske šole”, ljudje, v povprečju z več feelinga, v stilu common-sensible.
  Kot common-sense, (zdrava pamet), naprimer. :lol:

  Evo ti, cs, še enega za priboljšek:

  Štirje upokojenci se vsedejo za mizo v kavarni.

  1#: “Aaah, ja!”
  2#: “Oooh, ja, ja …”
  3#: “Hjaaa, ja …”
  4#: (jezno) “Ej, a vi trije še ne mislite nehat čvekat o politiki!?” :lol:

 97. nagajivka pravi:

  lektor: … obravnava kot odsluženi artikel … popravi prosim.

 98. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  031 738 998. Ti kar pokliči, da kaj pripravimo. Nekaj se bo ziher našlo ;)

 99. commonsense pravi:

  nagajivka: dobro si napisala .v polpretekli bitki okoli penzionistov -vsaj meni- ni šlo toliko za nas “mladopenzioniste”, tudi ne toliko za tiste med nami, ki jim gre slabo (meni na srečo ne)- ampak za res stare ljudi, ki ne hodijo naokrog, ne blogajo, so pogosto bolni,in so-kar je mnogokrat zanje najhuje- zelo pogosto sami.in so bili izpostavljani kot nekakšni paraziti in balast na zdravem telesu mladega naroda. tudi bin je o tem lepo in jedrnato napisal (sem navedel v prejšnjem zapisu “penzionisten raus!”).takšni ljudje imajo posebne potrebe, tako kot ,na primer, noseča mlada ženska- ali se bo nad njo kdo razburjal, če se vedno ne obnaša racionalno, po merilih svoje okolice?

  Opazil sem, da so bili najglasnejši “preganjalci” teh starčkov mladci tam med 30 in 40-zanje je sicer nekoliko razumljivo, da problematike starih ljudi ne poznajo dovolj, saj so njihovi starši še relativno mladi, stari starši, če so še živi, pa so skoraj vedno “problem” svojih otrok, ne vnukov.

  k tvojemu zadnjemu vicu pa naj pripomnim tole:
  “GRRRRRRR. krehh, krehhhhh….” :)

 100. nagajivka pravi:

  Naj ta – stoti komentar,
  prinese penzionistom dar,
  da mladcem bolj bilo bi mar …

 101. commonsense pravi:

  ja, saj sem ga zate šparal. hvala za pesmico.
  ali bo mladcem kaj bolj mar ali ne, je najbrž stvar osebne, medgeneracijske empatije. vendar mi ni šlo predvsem za to, ampak naj se starih vsaj ne demonizira, še posebno tistih, ki se ne morejo, ali ne znajo sami braniti.
  mislim pa, da se je vihar zaenkrat že polegel.

 102. commonsense pravi:

  vlatka, velja. se slišimo.

 103. mica mica pravi:

  pravijo, da se upokojenci vse premalo smejijo, da bi bili srečni:-)
  Mogoče se bodo tejle nedolžni šali
  :-)

  AVION…..MLADA ŽENSKA………MENIH…

  ona:”gospod, nekaj bi vas prosila!”
  on:”da, hči, povej!”
  ona:” kupila sem si nov ženski depilatorski strojček, pa me je strah carine…..ali bi ga vi…pod kuto….čez carino….?!”
  on: “o, hči, rad bi, a ne smem lagati…………….a se bom že česa domislil!”
  NA CARINI…
  carinik: “oče, imate kej za prijavit?”
  menih: “od brade do pasu nič!”
  carinik: ” pa od pasa dol?”
  menih: “tam pa je strojček za ženske, ki še nikoli ni bil uporabljen!”
  carinik(v smehu): “naslednji prosim!”

 104. commonsense pravi:

  mica, mica:heh, heh, ampak neposredne zveze s penzionisti sicer ne vidim-menihi se menda ne upokojijo, oni gredo direktno z enega delovnega mesta na drugo, ko dobijo krila in harfo.

  pa še en vic: pravi en starejši penzionist drugemu : joj, kako čas beži- dvakrat seksaš, pa je leto okoli….

 105. nagajivka pravi:

  … pa še to le v primeru, če je “dobra letina” ? hehe :lol:

 106. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  oki, doki. :)

 107. GRiSON GRiSON pravi:

  Mica, bom še malo počakal z smejanjem, danes se zadržim, mi še nekal let manjka.

 108. GRiSON GRiSON pravi:

  Ops, do takrat se prav gotovo še naučim kdaj se piše z in kdaj s, hi, hi.

  Sem hotel reči s smejanjem.

 109. mica mica pravi:

  hehehe, comonndance :-) tisti vic ima hm..nekakšno posredno zvezo z zgornjo tematiko….

  :-)
  Grison….

  Vic o Gorenjcih

  Nejevoljna Gorenjka pripoveduje: lani sem dala na hiši zamenjati stara lesena okna z novimi PVC okvirji. Okna so super, prišparamo na gretju,… in vse bi bilo super, ce me nebi pred
  nekaj dnevi poklical lastnik firme, ki je vstavila nova okna, in me opomnil,
  da okna po letu dni še vedno niso placana.

 110. commonsense pravi:

  mica, takšne vice si samo mladopenzionisti lahko privoščimo- dosti starejši jih najbrž ne bi pripovedovali, od dosti mlajših pa bi to bilo žaljivo :)

 111. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  vedno preberemo tako kot je mišljeno, zato s ali z, vseeno je :)

 112. Anonimnež pravi:

  Pobje šele danes sem vas odkrila in se zelo zabavala (da ne omenim izobrazila). Toliko zdrave “zaj…..”,
  velikokrat cinične (ta ne žali in ne prizadene)pa še ne. Upam, da boste še kdaj ponovili.
  Vas pozdravljam in vašo varuško Mici tudi.

 113. commonsense pravi:

  no, lepo, da se je kdo tudi zabaval,čeprav anonimno.se bomo še potrudili. pozdrav tudi tebi.

 114. Blitz pravi:

  Neimenovana, edini pob tod okoli sem jaz. Ostali so gospodje.

 115. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, dobro ti gre, še malo, 500 ni tako daleč :D .

 116. GRiSON GRiSON pravi:

  Mica, mi lahko poveš, kje je tista firma, že nekaj časa razmišljam, da bi na hišo vgradil plastična okna :D , hahaha.

 117. GRiSON GRiSON pravi:

  Vlatka, važno je, da me ti 100% razumeš :D .

 118. commonsense pravi:

  griso, tako blizu pa tudi ne.posebno, če si bom moral naslednjih 380 kar sam napisati.

 119. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  jaz te. Še bolje kot se sam :D ;)

 120. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  sicer ne sodi sem, pa vendarle.

  Naslednje srečanje bo na Ptuju, je mijau obljubil, da bo organiziral.

  Kar pomeni, da ti priporočam, da prideš s svojo gospo commonsese.

  Danes smo se tako narežali, ej. Res. In mijau je en čudovit človek. Res.

 121. commonsense pravi:

  vlatka, ne vem, če bi me bil mijau prav vesel, ker mu kar naprej nekaj slovnico popravljam. :mrgreen:

 122. mica mica pravi:

  commonsense, A SI TI SLUČAJNO UČITELJ?
  odgovori mi pod šifro: radovednost pa taka

 123. commonsense pravi:

  mica, bog obvari! ampak mijau je enkrat (mislim, da konec 2006) en sila zanimiv zapis napisal, o slovenščini (pravilni in nepravilni). dosegel je- za takratni čas neverjetnih- 160 komentarjev.

  zato si ga malce privoščim, kadar je tudi njegova kobila malce bosa, ampak to se nadvse redko zgodi, zato pa mi je toliko bolj slastno.hehe.

  zadnjo takšno odpadlo podkev sem našel danes na blitzevem blogu, ampak morda je to posledica tega, da je se je mijau z ostalimi blogerji na srečanju tako dobro imel.in ima morda danes malo mijaua, :)

 124. mica mica pravi:

  OHJA…vozila sem se tam okolimijau-mijau fešte, pa nisem takoj našla, potem se je moj delovni tovariš naveličal streči muham svoje starejše tovarišice, pa me je “prisilil”, da sva šla raje na pizzo.
  :-)
  Mi je pa po svoje žal…
  saj veš…radovednost in te reči.

  lepo se imej z željo, da mojih slovničnih napak ne ocenjuješ prestrogo
  :-)
  delovna MICA

 125. commonsense pravi:

  ne, mica, vate pa se ne bom vtikal- se te imam, če ne prej, čez 30 let preveč bati. :)

 126. mica mica pravi:

  KRŠENMATIČEK!!!!!

  :-)

  :-)

 127. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  ti povem: ti, mijau, mica, grison, jaz, drmagnum, bin, kamper, od prisotnih, bi nadomestili vso blogersko sceno. In potem, ne, da bi se samo režali, tudi scali bi od smeha. Zagotovo. Pa brez zamere.

  Kar vprašaj mijaua , kaj vse je storil za svojo zlato uro :D :D

 128. Anonimnež pravi:

  Gospod CS, pob kje ste? Vam je zmanjkalo goriva, ali je tema izčrpana? Pob Blitz ima kar velik dren na svojem blogu in še kakšnega “nepovabljenega”, tako, da se ne upam vključiti. Imam občutek, da je pob v ta pravih letih.Tudi pri njem doma imate izvirne debate, vendar vas običajno vedno kdo zmoti.
  Lep večer želim.

 129. commonsense pravi:

  eh, anonimka, mi gospodje v zrelih letih od časa do časa raje počivamo na lovorikah.šparamo energijo za pomembnejše stvari :) (zdaj pa grem za kakšne tri tedne takšne in druge stvari drugje počenjat).ampak ne obupaj, in se še kaj oglasi.
  pri blitzu pa boš gotovo dobrodošla, samo reci, da me sploh ne poznaš. :mrgreen:

 130. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, pa lepo se tam imej-ta, te bomo pogrešali. No saj tri tedne tudi ni tako dolgo, še preveč hitro bo minilo.

 131. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  meni se vse zdi, da si ti sedaj, z gospo commonsense, že na poti v daljne kraje.

  Uživajta. Vama privoščim. :)

 132. bin pravi:

  Tole berem, mica,

  /… vozila sem se tam okolimijau-mijau fešte, pa nisem takoj našla, …/

  pa mi kotički ust navzgor lezejo. :) Fant sicer nisi, cagava pa si nekoliko. ;) Kaj se cagavim fantom dogaja, sama dobro veš! Morda bomo pa kdaj rekli: “cagava punca nikdar firbca ne poteši!” :)

  CS, vama pa želim prijetno vandranje. :)

 133. mica mica pravi:

  hehehe, Bin, vidim, da si si vzel par dni dopusta za svoje vražje sive celice, si kar predstavljam, kako so v tem času mlele in sitnarile, češ, Bin, napiši kaj takega, da ji bo poskočil adrenalin in jo bo vrglo za par cm v zrak
  :-)

  valda, da sem cagava, priznam, ena velika boječka, jezikam samo tukaj, v realnosti nikoli, včeraj sem bila na predstavitvi pesniške zbirke Mah /oglej si njene čudovite pesmi na delovem bloguIn in tam je bilo več deset blogarjev /večine nisem poznala/in ti bodo vedeli povedati, da še niso srečali bolj sramežljive, miroljubne in ponižne blogarke.
  :-)

  Mica

 134. bin pravi:

  Ti štor babji! ;)

  Sploh nisi opazila, da sem, potem, ko si ti najavila prihod z zamudo, tudi jaz storil enako? Samo zato, da bi se vsaj približno skupaj vključila v družbo. In potem sem izvisel! :oops:

  Pridem, gledam, sprašujem, mice ni! Še dobro, da je bil Mijau v elementu, sicer bi še kakšno solzico spustil. :)

  No, da si ne bi kdo kaj narobe predstavljal! Beseda ni konj! Ne brca, pa tudi nazaj je ne moreš potegniti, kadar ti je ušla! ;) Z mico sva to že ugotovila. Vsaj jaz si tako mislim!?? :mrgreen:

 135. mica mica pravi:

  ti si kriv, da sem od smeha čofnila na tla!
  :-)

  hehe, drugi bodo, morda, brcajočega konja pozabili, dvomim pa, da se bo to zgodilo meni…
  :-)

  vsaka vrbo0va šiba svojo rit najde
  :-)

 136. vlatka vlatka pravi:

  mica,

  kako mi je žal in mi bo, da se nisem spomnila, da imam tvojo tel. št.

  Ampak, ko razmišljam, se mi zdi, da potem ne bi bila fešta tako dobra, ker bi ju pokvarila vidva z binom :D :D ,

  tako je pa zares uspela :) in je bil glavna zvezda mijau.

  Treh zvezd, pa ne verjamem, da bi v enem dnevu prenesli :D :D

 137. mica mica pravi:

  hahaha, Vladka, nekaj ti moram izdati, pa nikar ne misli, da pretiravam:
  v družbi sem po navadi tiho. Poslušam in opazujem. In se vsem zdi kot da me ni.

  PS
  CS, čas bi že bil, da zmigaš in kaj novega napišeš.
  :-)

 138. drmagnum drmagnum pravi:

  vlatka: glavni smo bili vsi z binom na čelu. Mijau je bil pa zvezda.

 139. bin pravi:

  Vlatka!

  /… se mi zdi, da potem ne bi bila fešta tako dobra, ker bi ju pokvarila vidva z binom :D :D , …/

  Ne vem, kaj si ti zamišljaš? Verjetno pa bi mica kak korak nazaj stopila, ko bi moje brke videla! :lol: Torej ne bi bilo nič težav z nama. Bi se vsak v svojem kotu držala, in poslušala modrosti v kajkavskem in “prleškem” narečju. :)

 140. vlatka vlatka pravi:

  mica,

  saj ti ne verjamem! Če bi začela klepet z mano, bi kar vrelo iz tebe :D :D

 141. vlatka vlatka pravi:

  mica,

  CS je na dopustu in “pluje” z godpo CS po “Jamueriki” :D :D

 142. vlatka vlatka pravi:

  drmagnum,

  res je.

  Pravzaprav smo bili vsi zvezde, le da je bil Mijau zvezda “Severnica” :)

 143. vlatka vlatka pravi:

  bin,

  dej, nehi no. Sem te takoj skapirala. :D Ti bi bil na enem koncu, mica pa na drugem koncu. In vmes bi bili mi. :D :D

 144. nagajivka pravi:

  Commonsensova dva
  gospod in gospa
  sta na vandranje šla.

  Raziskujeta svet
  pomladno odet,
  pa se vrneta spet.

  CS svež in nov,
  ko se vrne domov
  na stalni naslov,

  pustolovščino spiše,
  potopise oriše,
  vtise pokloni v blogo nam hiše!

  Uživajta maksi oba, pa kjerkoli že sta! :D :D

 145. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  luštna pesem :)

 146. commonsense pravi:

  test, test

 147. commonsense pravi:

  aha, gre tudi od tukaj.

  lepe pozdrave vsem s soncne floride.sonce,zrak okoli 30, voda v zalivu okoli 24 stopinj, shopping poceni, hrana (za najin okus) odlicna.
  pac pa bi blitz , pelko in se kdo tukaj najbrz dobili ospice- kamor pogledas, penzionisti, penzionisti, penzionisti. proti vecini teh sva z gospo prava pionircka.
  ampak s temi tukaj se ni za hecat, nikoli ne ves, kateri je oborozen, ce z drugim ne, s palico za golf gotovo.tudi strovs tukaj najbrz ne bi svojih vicev zbijal.
  dobro se imejte, pri vas menda dezuje- dober dan za bloganje.
  jivka, hvala za pesmico, vlatka ,mica- ko bom nazaj, bom kaj napisal, najbrz kaj o mackah mojega kolega (ne toliko literarnega, kot mackoljubskega) hemingwaya.

 148. mica mica pravi:

  eeeeeeeeeeej, CS, tole je pa eno ogromno poleno pod noge
  :-)
  ti na floridi, jaz pa celo popoldne na vrtu, da imam roki do tal, hrbet, ne morem vzravnat in vrat imam trd kot bogpomagaj.
  In ti me dražiš s florido..ooooooooooooooooooo….tole je pa že od sile
  :-)
  Za kazen se imej lepo še namesto mene
  :-)
  uživajta z najdražjo in nosi jo po rokah…vsja v ameriki
  lep pozdrav- tja čez

 149. nagajivka pravi:

  @vlatka: ciao bella – e grazie! Ma gradisco appena a faccio alcuni scherzi. (Solitamente) :lol: (Ne vem, če sem prav napisala?)

  Sem pa opazila, da tudi ti pišeš pesmi in poezijo. Mislim, da sem ti enkrat celo pustila nek komentar pod eno, ki se me je dotaknila. Seveda te pridem še kdaj obiskat na tvojo stran, saj vem, da si ena ragazza simpatica.

  @commonsensovadva: WHAT A SURPRISE!!! :D

  CS, no zdej pa reč, da nismo vsi na totem sveti (tako ali drugače) povezani! Če ne drgač, pa prek interneta! Hehehe…

  Ne me rajcat s 30 st.C, medtem, ko na našem koncu še vedno drva nalagamo v peč. To je pa višek sadizma CS! Mica ima popolnoma prav! ;)
  Hja, ne bo šlo drugače, kot, da se nam odkupiš s še kakšnim javljanjem – v stilu “breaking news”. :D
  Sicer te pa itak čaka neizogibno poročanje po prihodu domov. (Hemingway?? Commnonsense in morje??) ;)

  Uživajta še naprej (in nazaj in levo in desno in gor in dol)! Pozdrav obema preko luže! :D

 150. vlatka vlatka pravi:

  o, commonsense,

  saj vaju kar vidim. Otročka med tistimi starci :D :D , ki se kar neudobno počutita, ker sta mlada, in dejansko sta, a važno je, da ima človek voljo in da se ima dobro. Tudi ti starci, Bog jim daj še veliko let, in nam, da jih dohitimo, so nekaj vredni, a ne? Se lahko vsaj po njih zgledujemo.

  No, če sta že v šopingu, pa mi nabavita kakšnih ducat poceni nogavic :D :D , po možnosti različnih barv. V zameno dobita figovo marmelado :D

  Zdaj pa na kratko: UŽIVAJTA KAR SE DA. Vama privoščimo. :) :) :)

 151. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  niti jaz ne vem, ker se nisem nikoli učila italijanščine :) ;) , je pa vsekakor simpatično, bi rekla, po tistih škercih :D :D

  Seveda lahko prideš na mojo stran. Nerodno je le to, ker ti nimam kam pisat, ker nimaš svojega bloga. Ali pač? Pod krinko? :D

 152. vlatka vlatka pravi:

  mica,

  dej no. Saj imaš vedno roki do tal in skrivljeno hrbtenico. ;)

  Zdaj pa jamraš, ker ti delata CS z gospo CS gušte. In bi zamenjala vlogo. Hehe. Pa ne gre tako.

  Najprej zasluženi pokoj ;)

  P.S.
  Ko boš v pokoju, boš ko lastovica :D

 153. nagajivka pravi:

  @vlatka: svojega bloga nimam, edina krinka je moj vzdevek, sicer vedno pišem kar mislim. Večkrat me zagrabi rimanje “prosto po prešernu”, (še posebej ob polni luni – kot npr. včeraj). :lol:
  Ker življenje ni hec, ga ne jemljem preveč smrtno zares. :lol:

  Eko, pa sem se ti razkrinkala! ;)

 154. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  si mislila, ker je življenje hec, ga jemljem zares? :lol: :lol: ?

  Razkrinkala že, a pod krinko je krinka ;)

 155. nagajivka pravi:

  @vlatka: :D

  Krinka je krinka za krinko pod njo??
  Le čemu bi se človek mučil tako!?

  Zabavaš me Vlatka, hihihihi …
  Kaj pa, če vendarle ni,
  vse tako kot se zdi?

  Nesojene maske, krinke in larfe,
  zadušile bi zven moje harfe!

  Veva obe, da prav ta balast,
  premnoge upogne pod težo.
  Sprenevedanje pahne v lastno jih past,
  zapleta v nečimrno mrežo …

  Zùnanje larfe in krinke in maske –
  v notrãnjosti puščajo praske!

  Ne maram navlake!, se rada smejim,
  sproščeno zadiham, mirno zaspim,
  v spontanosti bivam, veselo živim.

  Rada pa imam tudi svojo zasebnost,
  kar ni v virtuali nobena posebnost.

  Naj ti ob koncu izrečem le hvala!
  Sem res se preveč razpisala …
  A dober naslov si za temo izbrala,
  me s pravim navdihom navdala. :D

  ———————————–

  Sicer pa zdaj, ko “mačka” ni v hiši,
  v odklenjen mu dom vdiramo miši.

  Pišemo, rimamo, malo se vzgajamo,
  naj bo vesel, da preveč ne razgrajamo! :lol:
  Je kaj narobe, če malo nagajamo??

  Ciao bella! :D

 156. commonsense pravi:

  ta mack kot drugi macki ni
  nikol ne spi, vedno prezi,
  ce kaksna mis se bo ujela,
  majhna, velka ,suha al debela.
  posebno slastna pa je zmaga
  ce mis je socna – al’ pa naga.

  (ze slo skozi vse potrebne instance cenzure :) )

 157. nagajivka pravi:

  :D

  common_mačkon
  zdaj na Floridi prede,
  a blogo bonton
  ga v hišo privede.
  Pride sčekirat
  in miši preštet,
  pasti namontirat
  za so(n)čen tercet.

  Common mačkon
  se soncu nastavlja,
  mu kliče zaslon:
  “Hey, dež te pozdravlja!”
  Naj kar uživa
  kdor čaka-dočaka,
  je penzija kriva
  svoboda tik-taka.

  Common mačkona
  dopustnika dva
  po črki zakona
  uživajta oba!
  V Zèmlje se danostih
  lepot naužijta,
  ob morskih se radostih
  fajn odpočijta.

  (22. april = dan Zemlje) :D

 158. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  dobra si. In vesela sem, da te zabavam. :) :)

 159. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  pa ti vseeno uspe pokukati sem, a ne? :D

 160. nagajivka pravi:

  Ma paghljéd si jo Vladko
  je spet pŕšla naukúli
  pavjédla na kratko
  kod škarpéta nas žuli.

  CS že kédaj je pŕšu nazaj
  ma ta štronco p’sti nas pej čakat!
  K’ku se je jmu je zdej uprašaj,
  kej mormo ukul njegha ku munjeni skakat?!

  Je en čuden patron ta sense od commóna
  neč neče pavjédat, kšn kažin se v sveti dogaja.
  Je trmast ku muš, da ki sz glave mu krona
  n’tla ne pade … al pej sámo nálašč nagaja??

  Me prou neč ne frega, če si še u pižami,
  ne stoj bit taku cool – po amerikansko.
  Ma oštja – kej hudga ti je storu Miami
  dio di buh, ódpri nam svojo dušo balkansko!

  :lol: ;)

  En lep, sončen pozdrav sz Portoroža, koder majo odlično joto in pastičo … jami, njami (skrije se Miami!) :lol: ;)

 161. commonsense pravi:

  kak te tota jifka naga
  pisat zna tak jezik čuden
  štajercu naj bog pomaga,
  pa če v pižami je, al buden.

  le vlatka bo to razumela
  ve, kak tak se jezik dela
  morda me bo prosvetlila,
  jezika tega naučila.

  za povedat ni kaj dost,
  kaj šele za novi post-
  lenobo hitro bi opisal,
  morda mačka kakšnega narisal.

  v Key Westu, v Hemingwayski hiši
  šestdeset je mačk, nobene miši.
  je majhnih mačk on bil ljubitelj,
  za velke pa le lovec,bolj “ubitelj”.

  bom pa o tem kaj več povedal
  spet o mačkah bom razpredal
  pristranski vedno sem do žvali teh-
  na nogah štirih, ali dveh.

 162. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  si bla late,
  pa sa nise spunela nama,
  kaku muoraš kaj tašnega naredet?
  Danas ja biu an lep dan,
  kur ni vsakdan.
  In imele smo cajta zadoste,
  da beš lahko pršla u goste.
  Beš nan pumagala ruvat pleva,
  eno usa ustala zadeuva.

  Ojoj, saj ne znam več kurke anbot :D

 163. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  vse je v redu, če se rima,
  al’ si iz Londona al’ Dublina,
  tudi mački niso odveč,
  če pozimi je prižgana peč.
  Je pa res ta dečva čudna,
  nikoli zaspana, vedno budna.
  Vem, kako se jezik dela,
  kupiš ga v mesnici,
  spražiš ga s čebulo v kozici,
  potem zaliješ ga s penino,
  naj bo belo ali sivo.
  Vmes ni nikakršnje razlike,
  ker, ko si lačen, ne vidiš prave slike. :D :D

 164. nagajivka pravi:

  @commonsense:

  čuj, cs, odkar si prišo,
  in se vrno f svojo hišo,
  tak si fajne rime fkup sklamfál,
  da še velik pesnik boš postal!

  Zaj pa vidim, da ti domača klima
  nuca bolj kak tuja…ti štima tota rima!
  Kak malo človek rabi, ane Vlatka?
  da njégova je pesem dolga ali kratka,
  (če je le vesela, pa je gladka)!

  Upam, da se tu še kaka rima zmêlje,
  pa da brzivlak do dvestotke pripêlje
  te pa tuji vredi, če se cjazi kot počasni avtobus
  CS si jo zasluži, nena zaj še rečt serbus!

  :lol:

 165. nagajivka pravi:

  @vlatka: :D

  eko, gremo midve u primorske rimarije …
  samo lih pijem kavo, čaki malo …
  ma že ki si tako polna dobre energije,
  ti rečen dobro jutro anka tebi-na obalo!

  San bla jeri tn na vašmi lepmi konci,
  sz kompaníjo inu bičikletami na izleti.
  Enu malčk umes je pela jota u lonci
  dio bono, je blo wruoče ku poleti!

  Huala, bom še pŕšla kšn drugi bot,
  ki učeri prou ni blo zadosti cajta.
  Boš ben vidla, bo blo puhno še sobot
  samo ku me tela bo sprejet ta tvoja bajta.

  Je rês ja, je biu en dan prou za ga vikat
  smo nardili velik điro, morji šli pokimat.
  Alora en drugi bot pridem tebe še poslikat,
  ma po fešti gremo tvoj giardino uštimat!

  Bom pŕšla rajše t’krat ku ne bo blo tolko pleva,
  kadar ki bojo zrele kumare, cukete, melancane,
  ki že na mojmi vŕti vêš, sem prou zadosti reva, ;)
  órka mižérja – raste prou use, samo ne banane! :evil: ;)

  p.s.: (Vsakršna dovtipna interpretacija agrokulturnih pridelkov, je zgolj produkt bujne domišljije bralca!) :lol:

 166. commonsense pravi:

  čisto mejčken še počakte,
  da uredim si spiske, akte-
  so mačke se mi razbežale,
  vse- ta velke in ta male,
  saj vsi veste, tele mačke
  imajo zelo hitre tačke.
  za penzionista je napor
  za njimi letat dol in gor.
  a pravi penzionist to zmore,
  ve, da se da,kadar se more.

 167. commonsense pravi:

  p.s. čez nekaj dni dobim novo nastavljen nov računalnik, upam, da se bom potem naučil objavljati picturse hemingwayskih mačk s šestimi prsti na tacah.

 168. nagajivka pravi:

  Povem vam nekaj kar je res,
  kar odmeva dol iz nebes:
  ne more človek bit preveč poreden,
  če tako je z mačkami obseden.

  Kdor mačkone obožuje
  da jih v svoje rime kuje,
  ta se kakor maček tudi sam počuti:
  samosvoj – pa če je bos ali obuti!

  Rad lenari in se preteguje,
  se za hrano muza, tudi moleduje.
  A, če počohaš ga v nasprotni smeri dlak,
  bolje, da odneseš pete – hitro ko sam vrag!

  Saj, če mu preveč nagajaš,
  al’ če mal’ preveč zalajaš,
  našpiči kremplje, z repom niha
  pogleda te stekleno in zapiha.

  Ne kliči človek po pomoči
  prepozno bo zvonit po toči,
  ko besen maček vate skoči!
  Zato ga gládi v smeri dlak rasti,
  če želiš ohraniti cele kosti.

  :lol:

 169. nagajivka pravi:

  Vlatkine jasne oči
  so kot rentgenski žarek,
  ki vidi kosti.

  V kotlu preko noči
  kuha se čudežni zvarek,
  ki vid izostri.

  Sleherna krinka
  takoj se stopi
  v misteriji kaplje učinka.

  A ta dobra vila,
  ki pse obožuje
  ljubezni je polna in mila.

  In le, če si pitbul po duši
  renče pomodruje
  pojem sovražnosti v hipu ti zruši.

  Zvestoba je sebi njena krepost,
  še preden obležal boš v ruši,
  poslušaj ti človek njeno modrost.

  :lol:

 170. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  o, ti, ti, porednica mala,
  zdi se, kot bi me poznala,
  pa še vedno ne vem,
  v čem je problem.
  Očitno mi zvarki niso pomagali,
  četudi bi sedaj gledala z očali.
  Morda je ura pozna al preč,
  sedaj se mi misliti ne da več.
  Sem pa teh pesmic vesela,
  kot bi med pojedla čebela. ;) ;)

 171. nagajivka pravi:

  @Vlatka: ;) :D

  ravno toliko sem te spoznala,
  da ti bom zdaj lažje nagajàla! ;)
  Po besedah tvojih, ki sem jih ujela
  v blogosferi odkar pisáti sem začela,
  ko po tvoji energiji sem ugotovila,
  da v pravi si kemiji, vem, da nisem se zmotila!
  Pri meni ni nobenega problema,
  kažin mi zna narest le tehnična oprema! :evil:
  Ne jemat me dobesedno, malo sem se pošalíla,
  v medvrstičju, ma dosledno, ko sem zvarke omenila.
  Gre bolj za nek čudaški moj humor
  in kadar ni razumljen, zaslužim si ukor!
  Ni moj namen da koga užalim,
  če nagajivo se pošalim.
  Pa saj čutim, da to štekaš,
  mi ničesar ne odrekaš,
  kaj sploh to razlagam tebi,
  ki jih z rokava stresaš po potrebi! :D
  Važno je da rima teče,
  včasih gladka, včas’ jo meče
  fajn, če pesmic si vesela,
  da dobra volja nas naprej bo grela,
  pa da zrimamo še kaj v tej pomladi,
  ko je že skrajni čas, da se imamo radi.
  Tudi jaz zelo uživam v branju
  v poezije tvoje tkanju
  upam, da še kaj sestaviš
  nov vagonček spet pristaviš? ;) :D

 172. commonsense pravi:

  jivka vse
  o mačkah ve
  a vedeti še more,
  da te so karnivore
  in konzumirajo podgane,
  jivka pa raje kumare, banane.
  :-)

 173. commonsense pravi:

  mica pravi :”..da imam roki do tal, hrbet, ne morem vzravnat in vrat imam trd kot bogpomagaj.”

  mica, upam, da ti je že kaj bolje, če ne , pa poskusi čim višje petke nositi, bodo roke videti krajše.

  glede tvojega vratu pa te bom čez tistih 30 let prosil, da mi poveš, kako natančno se to naredi.kdo ve, kako bi se to dalo uporabiti. hehe, heh.

 174. nagajivka pravi:

  @commonsense:

  tuje pasme
  divja carnivora
  pa razumeti mora
  da podganasti pristop
  se ustavi z znakom stop!
  Če v kaskadi ni ga razumela
  s tem je naložila dodatnega si dela …
  zato raje tu ostanem v domačem mačjem svetu,
  Vlatka, CS in jaz, v skorajda ubranem že tercetu.

  :lol:

 175. nagajivka pravi:

  Saj res! Kje je naša Mica,
  ki na vrtu rada švica?!
  Pridruži Mica se tercetu,
  bomo peli v kvartetu!!!!

  :D :D :D :D

 176. commonsense pravi:

  vlatka zlezla iz prostoverzne hiše,
  zdaj nam verze rimaste že piše.
  sicer pa- kdo pa pravi,
  da proti bi bilo naravi,
  če trije pišejo v kvartetu,
  al štirje (z mico) v kvintetu-
  čeprav zgubili smo matjaža
  kar delamo, le ni blamaža.

 177. commonsense pravi:

  (na tole me je spomnilo, da je pred časom nekdo na blogu napisal, da je štoparski vodnik po galaksiji “trilogija v štirih delih”. in pa blitz je enkrat omenil, da je en njegov mladostni prijatelj-glasbenik hotel ustanoviti “trio lorenz kvartet”. ) :)

 178. nagajivka pravi:

  Naša Vlatka pesni to kar sluti
  največ pove glih s tem kar čuti
  umetnica življenja je po duši
  zgradit zna tisto, kar se zruši!

  :D

 179. nagajivka pravi:

  CS, če vprašaš mene, bi najraje,
  da ti kot vodja dirigiral bi oktetu,
  če ne že kar cel’mu zboru širne raje,
  sicer je pa čist uredu tudi v kvartetu.

  :lol:

 180. nagajivka pravi:

  Commonsense tako je že napredoval,
  da svojo pesniško bo zbirko kmal’ izdal.
  Pri mojstru je Maatjazhu vežbal rimarijo,
  glej, kako že zdaj njegove pesmice blestijo!

  Je Mojster žal medtem zaprl blog,
  zakaj, to ve le vsemogočni Bog.
  A upajmo, da je to storil le začasno,
  da v miru ustvarja kakšno knjigo krasno.

  Je Blitz že spraševal po njem pri Nadji,
  ki edina ve kaj se dogaja na njegovi ladji,
  ki brez slovesa – kar čez noč je potonila
  in zaenkrat nekam v neznano jo mahníla.

  Tako je zdaj CSjev blog na voljo tu za rimo,
  kjer ga mal’ zabavamo, mu včasih zatežimo,
  da lahko vadimo v pesnenju se mi naprej,
  nam dolgčas ni, zabavamo se mi – juhhejj!

  A lep’ga dne bo tudi sense zakričal:”zdej pa dost!”
  In nastavil bo na svoj kulturni blog nov post.
  Zato pa hitro mor’mo čimveč rim vmes skovat,
  da pol ne bomo jeli časa zamujen’ga objokovat!

  :lol:

 181. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  naj povem,
  al naj molčim?
  Meni se že blede
  od te velike zmede,
  čeprav se tvojih rim
  v neskončnost razveselim.
  Tvoj humor je čaša bistra,
  kot rižanska voda ćista,
  ki jo rada spijem,
  ko se laškega napijem.
  Da bi se pa laškega napila,
  rabim štiri polne flaše,
  da me odžeja rižanski biser,
  pa le tri na pol prazne čaše.
  Vidiš, v tem je razlika,
  da laško pit me mika.
  Ti kar piši, kar ti paše,
  meni so dovolj že polne čase,
  ali laškega ali vode,
  samo, da zraven ni nerode.

 182. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  všeč mi je bolj prosti tek,
  “vzemi tisto, kar imaš”, pravi rek,
  zato v rimah nisem najbolj doma,
  a kdor zna pesmi moje brati, me že skor pozna. ;)

 183. nagajivka pravi:

  Draga Vlatka, prosti tek je sila zdrav,
  saj te neobremenjeno vodi prek planjav.
  Ja, drži kot neostik: da “vzemi tisto, kar imaš”,
  a ne bodi skromna, s svojo rimo krasno nam igraš!

  Sicer pa kdo zabogasvetega to pravi,
  da le rimo-stih mora bit na tej zabavi?
  Piši poezijo svojo in kar ti duša poželi,
  preden commonsense stran nas napodi! :razz: ;)

  ————————————————–

  p.s.:
  sem pri nočni vili ti pustila
  prej repliko in še navodila,
  upam, da jo kmalu boš odkrila
  na vprašanje mi odgovorila. :D

 184. GRiSON GRiSON pravi:

  Ha, ha, trije poeti v kup so prišli,
  in vsi ostali plebejci hitro so šli :D .

 185. nagajivka pravi:

  Se pridružil še četrti je poet
  in popestril plebejski svet.
  Upravičeno zdaj upam spet,
  da kmalu tole bo sekstet! :lol:

 186. nagajivka pravi:

  Pa dobro commonsense, kam si se zdaj skril.
  Upam, da svoj mačji rod si ti že polovil?
  Sicer pa same primačkajo, ko jih lakota pesti,
  brez, da jih loviš, ko jim whiskas zadiši …

  Daj no spiši kaj, sicer ta naš kvartet,
  se bo sprevrgel brez plebejcev v seks_tet!

  :lol:

 187. Maatjazh pravi:

  res žalostno, da praznik dela
  slavi le revna klientela
  medtem ko naši veterani
  pred prvim majem vsi zaspani
  molče drnjohajo ob strani
  da se pri kresu ne bi vnela
  denarnica jim predebela

  visoke penzije delimo
  zato zdaj cs štrajka z rimo

  ;-)

 188. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  na vsako vprašanje odgovorim,
  če ga le v pisarijah zasledim.

  Moj stil ni stil, ki bi kaj veljal,
  a meni se zdi razumski, vedoželjni, zdrav,
  zato naj napenjajo možgančke tisti,
  ki vedo, da v košu ni vsak isti.

  Commonsense nas ne bo napodil,
  dokler mu bo ta stil še naprej godil.

  Zato ne morem pisati kar rime,
  saj veš, pri nas je odvisno vse od klime.

  Pri meni klima ne deluje,
  zato se vsaka pesem po svoje kuje. :)

 189. vlatka vlatka pravi:

  grison,

  še ti najdi kakšno pesem,
  ni nujno, da je lepa, le dovolj bodi resen,
  da ljudje vidijo v tebi poeta,
  kot je barka bila nekdanjega Noeta. ;)

 190. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  tvoji “prekleti penzionisti”,
  so kot nadlega njih včasih bili fašisti,
  a sedaj se vse v rimah piše,
  pesem ostaja, fašiste se briše. :P

 191. nagajivka pravi:

  @Maatjazh: :D

  za veterane tukaj zbrane
  vsak nov dan je praznik.
  Nič drugega ne preostane
  ti poreče hišni paznik ??
  Mi pa revna klientela
  vsa vesela slavja dela
  sanja sanje penzionista
  bogdaj zgodbo ki bo ista ??

  :razz: ;)

 192. nagajivka pravi:

  @Vlatka:

  So v košu različne vsebine želja
  a vsak stil je stil, ki nekaj velja.
  Razumski, vedoželjen in zdrav
  še najpogosteje pride nam prav!

  :D :D

 193. commonsense pravi:

  hehe, juhu, matjaž je tu, nima miru
  ‘tajkunov’da bi ne podražil,
  proletarce potolažil.
  pa naj mu bo,
  na to uho
  slišim
  slabo.

  vendar-
  seveda mar
  mi je za to pisanje,
  za verze- toda tudi zanje
  potrebna volja je, napor, navdih.
  kljub prazniku, miru in ‘blogo – slavi’
  se vsakomur lahko kakšen problem pojavi.

 194. nagajivka pravi:

  hehe commonsAnse
  za umetniški vtis
  kličem ti bravo
  ki v trans
  je
  za zabavo
  pahnila moj fris
  za obliko ta pravo
  zdaj ploskam ti v bis

  :D :D :D

 195. commonsense pravi:

  eh vlatka, če ti vedela bi le
  za kaj so vse že proglasili me.
  hehe.

 196. commonsense pravi:

  naj jivka pove mi sedaj, kaj zdaj se v tem verzu dogaja,
  spominja na kaj, al le common spet jivki nagaja ?

 197. nagajivka pravi:

  Ta verzek, common, me spominja po obliki,
  na sredinec + kazalec, (v domišljije mi sliki).
  A kaj bi na to Freud imel reči? Pojma jaz nimam,
  (pri vsej moji sreči), lahko le domnevam njegovim prikimam … :lol:

  p.s.: če boš nagajal, še kaj hujš’ga ti zrimam!!! :mrgree:

  :razz:

 198. nagajivka pravi:

  žal se je sfižil mrgree,
  saj brez “n” pač ne gre!

  :mrgreen: :mrgreen:

  NAGAJIVKA , TEBI PREPUŠČAM JUBILEJNO DVESTOTKO.MENI SE NE ZDI PRAV POŠTENO , DA BI JO SAM IZKORISTIL, SAJ SEM JAST SAMO HOTEL NEKAJ O PENZIONISTIH NAPISATI….

 199. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  še najbolj nam pride prav razumski, ja,
  se strinjam kar se da,
  saj drugače niti ne more biti,
  če hočeš čiste vode si naliti.

  Jaz pijem vedno vodo pravo,
  ali zjutraj, ko pripravim si kavo,
  ali zvečer, ko pijem laško,
  vidim vedno čisto flaško.

  Torej vode si nalijmo čiste,
  imeli bomo vedno krasne misli,
  pisali bomo še naprej,
  dokler bo še poezije kej.

  S tem mislim na vas, prijetne, prave,
  ljudi poštene, nasmejane, zdrave,
  in če bi se svet le okoli nas vrtel,
  bi vsakega nepoštenjaka mlin grozni zmlel. ;)

  Zdaj pa vam zaželim še dober večer,
  ker ves dan bila sem na njivi naši,
  sejala, kopala, zalivala, bila ob hiši,
  in ogledovala si gredice pravih mer.

  Se še vrnem sem, preden bo prekrasno,
  ker eni odhajajo spat že, ko je na nebu jasno,
  napisati moram še kak odgovor na mojem blogu,
  da bo mir,želje izpolnjene kot pri BOgu. :)

 200. nagajivka pravi:

  Commonsense! Ma si ti res poreden škrat!
  Sem se namenoma hotela 200tke vzdržat!
  in jo tebi prepustit, ti pa…oh, shit,
  penzioniste mi podtakneš, res si zvit!

  :mrgreen:

  Okej, no, pa naj ti bo
  starčke res spoštujem
  in z največjim veseljem
  še zanje nekaj zmeljem:

  :razz:

  ————————————————

  Je nekoč živel ljubitelj mačk
  tudi sam v mladosti urnih tačk
  povsod jih je lovil, jim dvóril
  jih gládil, a hud’ga ni jim stóril.

  Ko puberteto je dodobra iznorel
  in, ko z leti je še malce dozorel,
  se je obrnila LP plošča v drugo smer,
  ga je ujela prava Mačka-brez primer!

  A ta (do)z(o)rel mladenič je v duši
  mlad ostal in čvrst … kakor beluši
  in tako na leta svoja siva, zanimivo,
  si je omislil pesnit…in to nagajivo!

  Pa naj mu bo, jaz pravim, ker razumem
  čeprav je neverjetno in težko doumem
  da CS postal zdaj pesniški je Car
  odkril je v sebi prave poezije dar!

  ————————————————

  Živel 1. maj! Živel Commonsense! Živeli vsi pesniki!

  :D :D :D

 201. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  nikar ne bodi tako skromen,
  vem, da ti dvestotka pomeni več,
  kot upaš si priznati,
  poznam te, v obraz postal si rdeč.

  In mački tvoji so se razbežali,
  da bi pri pisanju imel mir,
  in gospa Cs se je umaknila,
  da iz poezije ne bi postal kak hudir :P

 202. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  danes me je “obiskal” angelček osebno,
  razveseli me je tako, kot oni znajo vedno,
  a takrat, ko ga najmanj pričakuješ,
  da ti popestri dan, se ga zares raduješ.

  In kljub temu, da me vse kosti bolijo,
  garala sem na njivi, moram to priznati,
  mi še sedaj njegove besede v ušesih zvenijo,
  prihodnost mi je hotel lepšo prikazati :)

 203. commonsense pravi:

  nagajivka, vlatka

  ahh, kak kamen se je odvalil,
  ko sem bremena tega se znebil.
  prav siv še nisem, razen v brke,
  kdor pravi to, poglede mrke
  zasluži si, a brki mici
  po pravdi so, al po krivici
  magnet za trideset naslednjih let.
  ta puberteta pa še traja,
  marsikateri še nagaja
  a mačke Mačke to ne moti,
  saj me drži na pravi poti.

 204. nagajivka pravi:

  Hehe, po letih je ta naš commonsense,
  res še vedno v “past perfect tense”,
  zraven pa še, kot je, mrnjawkast, mlad,
  adrenalinskega duha, – saj tvega rad!!!

  Roko na srce – dost si je upal, tvegal,
  kaj jivka spiše, ko se ji jezik bo razvezal?!
  A, če premagal je ta strah, mu gre aplavz,
  saj je korajžen korenjak, kot sam Brdavs!!!

  Tudi gospej CS gre čestitka, moj poklon,
  da vse te rime je vzdržala, ko zaslon,
  mestoma ga je dokaj nagajivo biksal,
  no, v resnici le benignosti je miksal!

  :D :D :D :razz:

 205. nagajivka pravi:

  Hejj, Vlatka, pa smo pripeljali,
  ta voz, do cilja in se nasmejali,
  hvala za rimo in pesmi in štimo,
  upam, da tu še kdaj se dobimo!!!

  :D :razz: :D

  Ha, zdaj sem se pa spomnila še na Grisona, (#185)
  ne sekstet…NONET bi to bil! Matr sm mona!

  ;) :lol:

 206. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  sem videla zadnjič,
  da tvoja Mačka
  kremplje ima,
  pa ne prav dolgih,
  to se prizna,
  zato verjamem, da te ne praska,
  prej boža,
  saj je kot roža,
  kar tvoja Mačka res zna.
  Res nisi siv,
  prej moder,
  vsaj po besedah sodeč,
  čeprav ti je koder,
  silil izpod meč.

  To zadnje sem si izmislila,
  da bi rimam ugodila,
  da kdo ne bi mislil preveč. :)

 207. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  mater si mona,
  kako, a ne moreš pogledati vsega zaslona? :P
  Seveda v seks(et)u dovolj jih je pet,
  kdo bi sicer bil bi ne-znani poet?

  A misliš, da cilj je dosežen sedaj,
  ko na vrata nam trka prekrasni nam maj? :)

 208. nagajivka pravi:

  Vlatka,

  dio di buh, kej si tud ti ena mona? ;)
  Ma kšen sex(tet) ti hodi po glavi,
  sicer razumski, vedoželjni in zdravi,
  če tu gor nekje – sredi zaslona,
  imeli naenkrat smo enega NONA?

  :razz: ;) :D :lol:

 209. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  ura je pozna
  in jaz sem res grozna,
  saj ne vem ali se gre za sekstet
  al samo zato, da si res a pravi poet?

  Ne, ne dela mi klima,
  in moje besede niso več rima ;)

  Zato, lahko noč tebi in tvojim,
  kar gre meni, bom poskrbela še mojim :)

 210. nagajivka pravi:

  @Vlatka;

  tvoja rima
  je že prima,
  če te zanima!

  ———————————————-

  in naj te ne slišim več okol govor’t MRRRNJAW,
  češ, da “tvoj stil ni stil, ki bi kaj veljal” (#188) :mrgreen:
  sicer se angelček tvoj v parkeljna bo spremenil, :devil:
  te poklical al’ pa kar prišel in hlače ti sprašil!!! ;)

  :razz:

  ————————————————-

  Vsem skupaj pa en lep pozdrav
  zdaj soncu grem na proti, ciao!

  :D

 211. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  saj ne pravim, da moj stil ne velja,
  le ura je, pozna in jaz grozna, bila,
  zato sem vsem lahko noč zaželela,
  da bi me topla postelja objela.

  Grison je pa itak že sladko spal,
  in ko sem v toplo posteljo prišla,
  sem mu lahko le par lupčkov dala,
  ga nežno, prav nežno pocrkljala. :D

 212. nagajivka pravi:

  Commonsense, nekaj sem zimprovizirala (za Vlatko) in, če mi spodnja “mačja poezija v sliki” ni ratala (v wordu mi JE – v tem okenčku mi pa obliko totalno ven meče, zato sem jo bolj “po posluhu” poskušala prirediti), potem te prosim, da seveda vse skupaj pod 212 izbrišeš.

  Me prav zanima kaj bo ratalo?? Sorry, pa hvala.
  ————————————————–
  m
  mr
  mr
  mr
  mr
  mr
  (mmmm)
  >(mjawmjaw)

 213. nagajivka pravi:

  :( Nič ni ratalo :( … čaki, poskusim še enkrat v nespremenjeni (a razmetani) verziji iz worda. Saj potem bom pa nehala nagajat, obljubim! :D

  m
  mr
  mr
  mr
  mr
  mr
  (mmmm)
  >(rnjawmjaw)

 214. nagajivka pravi:

  Hm, spet nič! :mrgree:

  Skratka … draga Vlatka, narisala sem ti enega mačka (tazga od uzadi, z dvignjenim repom, z brki, nogami, tacami – čist ta pravga!)

  Ker pa blogovje tega očitno ne prenese, se ti le še zahvalim za tvojo pesmico (#211) in ja, verjamem, da nonoti še zdaleč niso za odpis! Hm, meni se je pa zdelo (tisto noč), da je rahel potres … no, zdaj vsaj vem zakaj! ;) :lol:

 215. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  mačka si živo predstavljam, ker smo znali take risati že v srednješolskih klopeh. In če ima brke, je pa original.

  Potres ima svoj vzrok, zato ni nujno, da je vedno slab. ;)

  P.S.
  Mislim nate :)

 216. commonsense pravi:

  jivka, tudi, če ti grafično ni ratalo,pa me tvoja predstavitev vseeno spominja na enega našega bivšega mačka, ki je imel naduho in je približno tako na intervale mrnjaval in predel.ime mu je bilo becker, ker je bil rdečelas in je za črnimi mucami letal. hehe.

 217. nagajivka pravi:

  commonsense, no, hehe, potem je pa tale rdeče-črna mrnjawasta poezija kot nalašč zate:

  http://www.youtube.com/watch?v=KqeaHaxYSIw&feature=related

  :lol:

 218. nagajivka pravi:

  Vlatka, evo še zate nekaj originalnih muštac.

  http://freshpics.blogspot.com/2006/05/world-mustache-championship-2006.html

  ;)

 219. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  bljak, raje imam mačkine muštace :D :D

 220. nagajivka pravi:

  Naša taužentroža Vlatka ima v sebi tol’ko energije,
  kot, da na štrom od 220 voltov se je priklopíla …
  Previdno torej z njo, da te ne strese v navezi sinergije,
  kmetuje, pesmi piše, ilustrira, bloga … ta angel ima krila! :D

  —————————————————

  Vlatka, viš, lahko pa kar tu še kakšno rimo spiševa … tudi meni prav paše, ko si tu in tam med delom ukradem čas za sprostitev. ;)

 221. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  res je. Vse živo delam, ker imam to rada. Poleg vsega naštetega, tudi čaram. Najraje čaram, da je ljudem lepo.

  In danes sem dobila nov zagon, ker me je moj dobri angel, Ti, moja ljuba sestrica, neskončno razveselil.

  P.S.
  Ne boš verjela, a sem takoj prižgala svečko zahvale Zate. Naj te Bog čuva. Z ljubeznijo.

 222. commonsense pravi:

  daj no, vlatka, prosvetli nas malo , kaj in kako je s tem tvojim angelčkom? ha?

 223. nagajivka pravi:

  @Vlatka,

  v odgovor ti pošiljam priredbo Magnificovega refrena:

  Pa saj še nisem umrla … in nisva daleč proč
  ne mi še sveč prižigat … naj le spomin gori na tisto noč. ;)

  ————————————————-

  Te je videt lepo,
  če s’ vesela takó!
  V veselju sva sestri
  po duši kar pestri
  na splošno solidni
  v vrtnarjenju pridni
  v čaranju slični
  med angeli odlični!

  :lol:

  ————————————————-

  CS kot nobeden
  je radoveden
  mu spišem to pesem
  mu misli spodnesem
  da k mačkom odplava
  naj tam pretirava
  za botra bil je izbran
  zdaj čakamo uro in dan
  da opravi svoj zakrament
  Anonimka že čaka, ti šment!
  Naj se boter podviza
  sicer bo kriza
  ako ekipa se razbeži
  jivka mu fajn zateži!

  Smo Vlatko izbrali
  za duhovnico imenovali
  za obred določili
  da ga krmili

  ko čas boš imela
  ko prosta boš dela
  si pod mački preberi
  pri vsej dobri veri
  da sodeluješ
  mal’ pomodruješ
  kot se spodobi
  pri novega nicka podobi.

  Amen.

 224. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  ker je 223 dobra številka,
  ne bi niti komentarja dodala,
  sveče se prižiga živim ljudem,
  mrtvi ne rabijo sveče, to vem,
  zato, naj te nič ne skrbi,
  ko pridemo do 103, se bomo še naprej menile,
  tistih deset zraven, da ga bomo še pile :)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !