commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

HEMINGWAY IN MAČKE

Objavil commonsense, dne 3.05.2008

Preden začnem, naj pojasnim , predvsem prizadetim penzionistom, da v prejšnjem postu sam nikakor nisem imel namena rimariti v kalnem- kot se morda komu zdi- ampak, da sem se pač pustil zapeljati (saj vemo, volja je močna, meso pa šibko )dvema p(esm)ohotnima dekličema. Moral sem jima tudi obljubiti, da bom spet kaj o mačkah napisal.Torej:

Kot zloglasni mačkoljubec si ne morem kaj, da kadar sem na Floridi, ne bi obiskal Hemingwayeve nekdanje hiše v Key Westu– v njej je živel v tridesetih letih, preden je odšel na Kubo- v njej je napisal kar nekaj svojih knjig- Zbogom orožje, pa Sneg na Kilmanjaru, začel je Komu zvoni…..Mene pa predvsem zanima, kako gre njegovim mačkonom (no, njihovim potomcem), odkar sem jih zadnjič obiskal.

Seveda vsi vemo, kaj vse je Ernest bil – pisatelj, pustolovec, vojni dopisnik, športni ribič, žensk se ni branil, pijače še manj- in seveda tudi slaven lovec na veliko divjad. Sam lovstva ne maram, tudi lovcev ne, ampak tale Ernest me pa preseneča- velike živali je streljal in ubijal za šport, doma pa si je redil celo čredo domačih mačk, jih ljubil in razvajal .

Ta zgodba je posebej zanimiva zaradi enega ladijskega mačkona, belega samca z imenom Snowball, ki ga Hemingway leta 1935 dobil v dar od prijatelja, ladijskega kapitana. Snowball je imel genetsko napako (nekje sem našel tudi njeno latinsko ime, pa sem pozabil)- imel je namreč na vseh štirih tacah po en prst več kot navadni mački. Torej spredaj po šest, zadaj po pet prstov in krempljev. Ta deformacija je dedna, in mačkoljubec Ernest je Snowballu omogočil seksualno svobodo, o kakršni bi otroci cvetja iz 60-ih let samo sanjali. Tako si je vzgojil čredo domačih mačk , ki menda vse imajo ta gen, izrazi pa se menda le pri njih polovici.

Ta čreda (potomci) še danes živi na posestvu, ki je sedaj Hemingwayev muzej v Key Westu ,šteje pa kakšnih 50 do 60 živali, približno polovica naj bi imela te odvečne prste. Kadarkoli sem bil tam, jih sicer nisem videl kaj več kot polovico tega števila (druga polovica se- precej razumljivo- najbrž skriva pred nadležnimi turisti). Ko se bom naučil na ta blog limati fotografije, bom nekaj šestprstnih in tudi sicer zanimivih objavil.

********************

Naj pa odgovorim še tistim, ki mislijo, da so dvotedenske počitnice na Floridi nevemkakšen tajkunski luksus. Rekel bi tako, da če najdeš prave vire, se znajdeš, in znaš razmeroma skromno, vendar udobno tam potovati, da takšne počitnice za dve osebi s poletom vred ne stanejo kaj dosti več kot dvotedenske počitnice para , morda s pamžem ali dvema na Hrvaškem, ali drugje v Evropi. To velja še posebno, od kar je dolar na tako rekordno nizki ravni.

Florida se mi zdi imeniten prvi cilj za nekoga, ki bi želel prvič v živo spoznati vsaj en del Amerike. Življenje tam je že na prvi pogled preprosto in lahkotno ( morda zato, ker je prilagojeno tudi mnogim tam živečim penzionistom, hehe), k temu pripomore seveda odlična klima, posebno v tem času. Cene so med najnižjimi v ZDA, zanimivosti za obiskovalca pa je nešteto – od Epcot –a do vesoljskega centra Kennedy, parka Everglades, Disneya (kakor za koga) , otočja Keys, zgodovinskih zanimivosti, itd. Izogibati se je treba le Miamiju (vsaj delom mesta), in potovanju sredi poletja- vlaga in vročina sta lahko neznosni. (se pa seveda da preživeti tudi ves dopust v kakšnem klimatiziranem shopping mallu. Pri današnjih cenah in dolarju vsekakor, hehe.

Sem pa v zvezi s Florido morda nekoliko pristranski- neznansko mi je prirasla k srcu že pred nekaj leti, ko sem se s tako težkim srcem poslovil od službovanja, in si privoščil leto dni na krovu jadrnice, s katero sem obplul ameriško vzhodno obalo, zimo pa prebil kar na barki na Floridi in na sosednjih Bahamskih otokih. Je bila kar zanimiva dogodivščina, za veščega navtika ne kaj posebno nevarna ali pustolovska, zanimiva pa dovolj, da sem začel o njej pisati, pa mi je računalnik po kakšnih 100 straneh vse požrl. Potem pa sem ne le izgubil navdih, ampak se mi je pisanje za dolgo povsem zagravžalo. Zato zdaj raje pišem le še o penzionistih in o mačkah.

 • Share/Bookmark

157 odgovorov v “HEMINGWAY IN MAČKE”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj???? Kaj pa jaz? Kaj se gresta vidva z Blitzem??? Jao, sem v zaostanku, moram začeti spet malo noreti po svetu. Hm, to, da si bil pri Hemingwayu ti pa ne verjamem, dokler ne pripopaš slikce gor. :evil:

 2. commonsense pravi:

  dajana, glede blitza ne vem,zdaj se bolj z wagnerijanstvom ukvarja, ampak kar se floride tiče so tam očitno vsi vsaj toliko dobro hranjeni (si videla film supersize me? tudi ne verjemi vsega, kar tam vidiš), da nihče iz naju ni poskušal ocvirkov delati.še ena prednost floride pred blitzevimi izletišči!

 3. commonsense pravi:

  dajana,glede popanja- če me naučiš ,slikice posvetim tebi.

 4. Dajana Dajana pravi:

  Seem bila na Floridi leta 1996. Februarja. In sicer v Ameriki v tem življenju 4 krat. A kdaj je že bilo to… In Hemingway je moj omiljeni pisec. A za ljubljanski “Casa del Papa” veš?

  Glede popanja slikic… pa imava najbrž podoben problem. Jaz znam samo stare skenirat in jih dat v post. Novih pa ne. :(

 5. commonsense pravi:

  casa del papa? ja ampak z gospo cs s ponudbo nisva bila pretirano zadovoljna, zdaj pa je itak zaprt.upam, da ne le zaradi naju.

 6. nagajivka pravi:

  Heh, commonsense, preden napopaš sličice, nam lahko zavrtiš vsaj tale dva kratka mačja filmčka za pokušino, ki si ju posnel na Floridi. (lažem, kot pes teče) ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=Kjxj8CeWmJw&feature=related

  No, med tem snemanjem spodaj napopanega se ti je pa sicer že rahlo roka tresla, (nič hudega … razumemo), a pesmico z naslovom “blablabla” si pa odlično zrimal in še odpel zapovrh! In kar je najbolj pomembno, da si uspel ujeti šestprstne tačke enega Hemingwayevih mačjih potomcev! ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=460qZJwt4fk&feature=related

  p.s.: se ravnokar vrnila z raftanja, (divje vode naredijo svoje), zato prosim za razumevanje. Hvala.

  :lol:

 7. commonsense pravi:

  jivka, koliker se spomnim lastnih izkušenj z raftanjem, upam, da si za to priložnost bila nekoliko bolj oblečena kot za bloganje, hehe.

  imam pa majhen problem- imam nov računalnik, novo nastavljen ( z visto, mater ji……..) in mi kar naprej dela probleme. med ostalim ne morem odpreti teh youtubov, dokler mi v ponedeljek ne pride računalničar zadevo zrihtat. damn.

 8. nagajivka pravi:

  sense, kolikor se spoznaš na kitajski horoskop, ti je menda jasno, da se mačke vedno znajdemo. Oblečene ali slečene! :lol:

  hm, glede youtubov pa … ali enostavno scopipastaj (ali peš odtipkaj) zgornje znake v http okenček, pa tam odpri zadevš’no (ne vem kaj muči tvojo visto), ali pa počakaj na ponedeljek.

  Hasta la vista!

 9. nagajivka pravi:

  Aha, zdaj me je prešinilo:

  *morda ti pa nagaja le Windows Media Player? Preveri: odpreš “programi”, poiščeš “windows media player” in ga zaženeš. (Ko sem pred pol leta nabavila najnovejšo Visto, je player bil že avtomatsko instaliran).

  *lahko si pa tudi kar sam zdawnloadaš kodeke za predvajanje DivX-ov. Evo ti spletno stran, instalacija je enostavna:

  http://www.kodeki.si/#orodja

  Na strani, ki se ti odpre klikneš na FFD paket, potem klikneš download in zadeva se ti bo najverjetneje shranila med tvoje dokumente, podnaslov “prenosi”.

  Upam, da ti rata – brez plačevanja računalniških mojstrov. ;)

 10. commonsense pravi:

  ježešna, jivka, ti si prva oseba, ki jo poznam, da prostovoljno živi z visto- še prodajalec novega računalnika (prijazen floridčan, seveda)mi je svetoval, naj si raje nastavim xp.pa se je pokazalo, da ta novi računalnik (compaq) tega ne sprejme, in imam zdaj nekakšno bastardizirano, nekoliko bolj xp-ju podobno verzijo viste. jaz bi najraje šel nazaj na en abakus (tistega s kuglicami).
  tvojih navodil, za razliko od tvojih pesniških izdelkov, pa nix nena zastopim.

 11. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  od kar si ti začel pisati o mačkah, in od kar si bil pri nas (z gospo cs, lepo jo pozdravi) nimamo več invazije sosedinih mačk na obisku. Pa ne najdem razlage, ne razloga. Morda si toliko gosposko dišal po mačkah, da so te kmečke mačke dobile kompleks ;)
  Kakorkoli že, mačjih pohodov ne opažam. (Morda ima grison kakšno razlago.)

  Kar se pa tiće Floride, že ime zveni imenitno. Ko bom gospa, si sigurno privoščim ogled in potep. (S cekini v žepu, seveda.)

  Če te je pa kdo označil za nevemkakšnegatajkuna, potem ga pošlji k meni, da mu razložim, da to nisi. Kljub jadrnici, ki jo imaš in kljub temu, da potuješ po svetu. Saj si ja penzioner – zasluženi, bi rekla in grem to stavit.

  Ti pa verjamem, da te je po stotih minilo. Mene bi tudi, od samega razočaranja. Ker v drugo ni isto kot prvo. (Meni se tudi kdaj zgodi, pa odneham, a pišem naprej, druge stvari.) A tisto zamujeno ne pride nazaj. zato je treba naprej.

  In, ja. Ti kar pišio mačkah. Več ko pišeš, manj jih je tu naokoli :D

 12. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  sem mislila, da sem samo jaz tupa glupa. :P :P (Saj poznaš tisti vic o bosancu, ki je tolkel z glavo v steno: “Seti se Mujo”, da ga ne bi več mučili. :D )

  Zdaj si me pa potolažil. (Tudi meni ne odpre. A ne da se mi preveč truditi okoli tega, ker itak vse zvem iz drugih komentarjev.)

 13. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  bom pa morda upoštevala tvoj nasvet, ki si ga dala commonsenseu :)

 14. commonsense pravi:

  vlatka, preprosto- mačke si ne pustijo ničesar dopovedati, ampak le, dokler jim tega ne pove en velik maček, z velikimi brki……

 15. Anonimnež pravi:

  CS pozdravljen zopet doma. Upam, da so mačke preživele. Jaz imam namreč vedno problem, ko grem na potovanje. Dobiti je treba varuško za mačke in ostale živali, za zalivanje rož…
  Te pa imam na sumu, da sedaj, ko je nepremičnina v Ameriki tako poceni, nisi kupil vile? :mrgreen:

 16. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  očitno je res tako ;)

 17. nagajivka pravi:

  commonsense;

  /”ježešna, jivka, ti si prva oseba, ki jo poznam, da prostovoljno živi z visto…”/

  Vista = razgled, pogled. Res je, od koder tipkam je “bella vista”. Pa tudi sicer se prostovoljno trudim, da bi moja osebna vista na življenje bila čimbolj – “splendida vista”. :lol:

  No, s tole visto na pc-ju pa (zaenkrat) tudi nimam težav. Tok-tok (trkam na les). V osnovi je precej podobna predhodnemu XP-ju. Če me pa tehnologija pusti na cedilu, bom pa tudi s predpotopnim abakusom čisto zadovoljna.

  In kakšno zvezo imajo sploh računalniki z mačkami?

  Evo, takole naprimer: :lol:

  http://www.youtube.com/watch?v=ENBJVld67f0&feature=related

 18. nagajivka pravi:

  Vlatka;

  ti kar daj. Je res čisto simpl, to storiš v 5ih minutah, sama, (tudi brez mojstra Grisona). In evo, da te malo zanimiram (ker vem, da obožuješ kužote, tu pa je govora o mačkah), naj še tebi nalimam tole pas mačje-pasje nežnovanje:

  http://www.youtube.com/watch?v=Z-hT018rpBs&NR=1

  :lol:

 19. Frau Blitz pravi:

  Si bomo dali svetovati glede Amerike. Ko mularija malo zraste seveda. Pozdrav gospe CS.

 20. commonsense pravi:

  anonimnež- še en mačkoljubec? ja, če zmanjka sorodnikov , prijateljev in sosedov, je pač treba k stroškom potovanja prišteti še za *plačanca*, najbolje kakšnega živaloljubca iz soseščine. problem z našo gospo hranilko je ta, da v naši odsotnosti mačke hrani preveč, in na hrano, ki ostaja, prihajajo še drugi mački, ki potem kar nočejo oditi.tako smo *pridelali* že kar nekaj mačkov. pravzaprav smo si od naših štirih sami izbrali le enega, ostali so se pritepli.

 21. commonsense pravi:

  frau blitz, z veseljem. penzionisti itak najraje nasvete delimo.to pa morda že veš, hehe.
  gospa cs pravi hvala,in enako.

 22. commonsense pravi:

  jivka, ad 18- ali si že slišala za ušesne zajedalce, menda so uši, ali nekakšne pršice. te, in pa bolhe so očitno še in še slastne. mnjammmmm.

 23. nagajivka pravi:

  sense, ja … hehe, a vsakršna – tudi mačje-pasja ljubezen (dokazano!) krepi imunski sistem, posledično pa seveda vsaka nadloga izgublja na svoji intenziteti. Pa pustimo zdaj “poezijo teh mini zveri” ob strani – važno, da si visto spravil v red in namontiral media player! Fajn! :D

 24. commonsense pravi:

  jivka, čisto ničesar nisem storil. zgodil se je ČUDEŽ.in to meni, prepričanemu agnostiku.

 25. Anonimnež pravi:

  CS tudi jaz imam zaradi mojih “tigrov” še nekaj jedcev. Pa mi velikokrat pride prav zaradi ostankov, katere pustijo moje. Moram ti priznati, da uživam, ko tudi drugi “penzionisti” hodijo malo naokrog. Midva uživava pozimi v toplih krajih. Če ljubiš toplo morje, varno okolje, prijazne ljudi, potapljanje (tudi samo z masko) ti svetujem Mavricius. Sploh ni tako zelo drago (če odšteješ letalsko karto), ampak narava je nedotaknjena. Jaz osebno sem zaljubljena v Tajsko (predvsem zaradi ljudi), samo na Mavriciju hodiš naokoli, tudi ponoči brez skrbi. Ravno sedaj smo lovili miš (živo seveda), katero je prinesla ena naših mačk.
  En lep pozdrav od živaloljubke.

  Pogrešam gospo Mici in gospoda Fritza.
  Ti, nagajivka in onadva ste krasen kvartet

 26. nagajivka pravi:

  sense,(#24) – hehe, no, še malo pa boš začel verjeti v angelčke.

  gospa Anonimnež,(#25) – gospod Fritz?? Je bil morda mišljen Blitz? Ja, njega in Mico pa res pogrešamo, že lep čas ju ni naokoli. Je pa CS na srečo dokaj prilagodljiv zborovodja, tako, da kvartet danes, že jutri lahko pomeni kvintet (dobrodošla!), ali tercet, kvintet … ali pa kar cel simfonični orkester! Le solo mu nekako ne gre najbolje … ;)

 27. Blitz pravi:

  commonsense, glede šibkega dolarja – ali so se cene v dolarjih za turistične usluge kaj dvignile? Lani sem nekaj po trgovinah brskal in ugotovil, da CDji več niso stali 15$, ampak čez 20$. Torej vendarle podražitev.

  Hemingway je avtor, ki me zna razjeziti. Ker je takole ne kaj preveč prida človek, pa tako izjemen pisec. Najbolj me je razjezil v Zbogom orožje, ker je pisal tako romantično, da se je še meni milo storilo. Pa vem, da zasebno ni bil ravno prevelika sreča za ženske.

 28. nagajivka pravi:

  ups, popravljam: …ali tercet, oktet, mešani pevski zbor … ali pa kar cel simfonični orkester!

 29. Blitz pravi:

  naga jivka, Blitz nima s Fritzlom nič. Mi ne zapiramo otrok v klet.

 30. nagajivka pravi:

  Ga. Anonimnež: evo … mi o volku, g. Blitz iz gozda! :lol:

 31. nagajivka pravi:

  Blitz, ma jasno, da ne! Ampak verjetno se ti pa dobro sliši, da si med pogrešanimi!!! Le kod si hodil? (Da se nisi morda skrival v kaki kleti)? :lol:

 32. Anonimnež pravi:

  Gospodu Blitzu se opravičujem za napako. Nagajivka ti si pa kot sonce v teh zagamanih deževnih dneh.
  Vsekakor mi popestriš penzionerski dan, čeprav mi ni nikoli dolgčas. Saj veš, da penzionisti nimamo nikoli dovolj časa. Ampak Mici ima ta pravo popernico, ki začini tako kot je treba. Ti Nagajivka pa bi morala absolutno imeti svoj blog.
  Pa en lep pozdrav od penzionistke, katera se ne more odločiti za svoj nick name.

 33. nagajivka pravi:

  Ga. Anonimnež, no, to je pa lepo slišati. Hm, morda pa postanem še vremenoslovka in napovedujem sonce še v najbolj temnih, deževnih dneh … :lol:

  - po izboru vzdevka (nicka) pa predlagam, da tu, na Commonsensovem blogu naredimo “krst” (CS bo boter, jasna stvar), potem potrebujemo še duhovnika (kdo se javi?) Zborček pa itak že imamo. :lol:

  - svoj blog? Ja, saj vem, da bi se me radi znebili … ker toliko tečnarim. Nap. Nič ne bo. Zaenkrat. ;)

 34. Anonimnež pravi:

  Bejbica se izogibaš malček temu, da se ve na približek kdo si? Jaz bi imela, samo moja slovnica, na katero so vsi tako zelo popadljivi, je v zelo slabem stanju. Pri svojem delu sem imela lektorja in raze dvojine, na katero sem zelo občutljiva, za vejice me boli ku…. Po kukanju na blogih, pa je to zelo pomembno. Vsebina je zelo, zeeelo na zadnjem mestu.
  Lepo nočko želim.

 35. nagajivka pravi:

  Hehe, ne, ne gre za to. Le ne želim si nakopati še ene obveznosti več (kot jih že itak imam), kajti blog JE obveza. Če ga imaš, potem je treba redno skrbeti zanj. Jaz pa rada živim “pod svobodnim soncem”. :D

  Glede slovnice bo pa CS povedal, (on včasih res rad malo popicajzla), osebno se pa že ves čas (po blogovju) zavzemam za VSEBINO (ki je zame daleč na prvem mestu).

  Bejbica? Huuu…tole se pa mojemu emšu dobro sliši! :lol: Kaj pa, če bi bil to kar tvoj nick? Zakaj pa ne??

  Lahko nočko! ;)

 36. Anonimnež pravi:

  Porednica tudi tebi.

 37. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  bom. Obljubim. Ko si vzamem za to čas. Vse te dni sem pa delala ilustracije za svoje pesmi. (In delala na naši mali njivici.)

  Bodi lepo.

  P.S.
  kaj pa rime ? :D

 38. commonsense pravi:

  blitz, z Missus sva bila presenečena, kako malo , ali nič, so se cene v zadnjem letu spremenile. enake, ali skoraj povsem enake so bile v motelih, v trgovinskih verigah (n.pr. walmart, J.C.Penneys) ,hrana v srednjih lokalih, oblačila, kakršna si pač midva kupujeva.dražji je bil bencin,nekatere specializirane trgovine, pa ostrige v nekem lokalu (*surf and turf* v Red Lobsterju pa enako kot lani).moj novi računalnik je bil celo cenejši, kot sem si zapomnil od lani.
  paziti pa je treba, da primerjaš cene v istih trgovinah, hotelih in krajih- sicer so razlike mimogrede lahko take, kot si omenil za cd-je.
  da ti ni morda naslova dražje trgovine posredovala gospa blitz, da ne bi še več cd-jev domov privlekel. :)

 39. commonsense pravi:

  jivka – pa tudi anonimka, ne skrbita,z blogom nimaš nič več obveznosti kot si jih sam naložiš.če se ti ne ljubi, pač mesec ,dva nič ne napišeš. poglejta si mene, pa preživim.pač malo več komentiraš, to pa itak že delata.
  kar pogum, odprita bloge, tudi slovnice vama ne bom popravljal, to delam le tistim, ki sicer radi druge s čim picajzlajo.
  pa bomo naredili en jehovski skupinski blogarski krst. duhovnik ne bi bil (to me je že pred časom minilo, hehe), ampak krščenke v vodo metat bi pa šlo….

 40. commonsense pravi:

  anonimki sem celo pripravljen že vnaprej dati slovnično odvezo, s pečatom in podpisom.

 41. commonsense pravi:

  blitz, glede hemingwaya pa me malce presenčaš- sem mislil, da tudi rokerski zvezdniki že po definiciji niso mogli biti ne vem kakšni “Musterknaben”. razen morda Pata Boona in Heintjeja….

 42. nagajivka pravi:

  ga. Anonimnež: (bej_bica?)

  CS pravi: /…”če se ti ne ljubi, pač mesec, dva nič ne napišeš. poglejta si mene, pa preživim”…/

  No, a zdaj vidiš kakšni neodgovorni blogerji obstajajo? Včasih pomislim o sebi : “matr, sm jst eno s ketne sneto bitje” … (vsako leto rajše! ;) ) … Zdaj pa vidim, da obstajajo še večji j***vetri! Seveda! Tipično tajkunsko! Odpreš blog, poiščeš plačanca, da ti mačke futra in se odpraviš na Florido recimo. In jasna stvar – svoj vrtiček – blog – prepustiš entuziastičnim vrtnarjem & vrtnaricam, da ti ga v času odsotnosti zalivajo, pa, da čisto ne presahne v pozabo. Ah, ja … res žalostno … ;)

  No, ampak CS ni tak! To je resen, odgovoren, predvsem pa iznajdljiv bloger, ki se zna oglasiti tudi s perujskega pragozda. Če je treba. :lol:

  ————————————————

  boter commonsense, skromen namig, (v slogi je moč), lahko je tudi duhovnica! (Vlatka?) Kot krščenka in boter pač povejta želje in v hipu zorganiziram vse kar je potrebno. Mica ga sicer z Binom biksa na svojem blogu, (slednji bi lahko vsaj pridigo pripravil), medtem, ko bi Mica, npr., na njej lasten način, začinila cel krstni spektakel. In, če se pridružita še Blitz in Dajana, potem ni res nobene bojazni, da bi zadeva zašla v prdivje vode. Aja, cs, a tale tvoja ideja s tunkanjem morebiti zahteva rešilni jopič? ;)

 43. nagajivka pravi:

  @Vlatka: #37

  Pridna pupa! Prava vrtičkarka si – tako in drugače! ;) Aja, kam se šteje cca 100 m2 obdelovalne površine – med njive ali vrtičke? Da vem, če sem že ta prava kmetica ali pa le hobi vrtičkarka.

  Ilustracije? Pa ti si one-girl-band! Bravissima! :D

  Rime? Ja, saj jaz bi … pa vidiš, draga moja, da se potem (pre)mnogi kar razbežijo. Že tako je CS tik pred tem, da me nažene na svoj blog, (ki ga nimam in ga tudi ne želim imet). Aah, bova že našle kak drug vrtiček za pridelovanje rim. ;)

  Fajn bodi!

 44. nagajivka pravi:

  Commonsense, saj dovoliš, da imava z Vlatko še nekaj časa tvoj prejšnji (penzionstičen) vrtiček v najemu? Plačilo najemnine: polovica pridelkov bo tebi namenjenih. Pošteno? Deal?

 45. commonsense pravi:

  deal, seveda.če se le kak drug penzionist ne bo nad preveč mladosti pritoževal, hehe.

 46. nagajivka pravi:

  Hvala, cs! Saj se je meni kar zdelo, da si ti en tak dobrodušnež. ;) Hja, le kako bi ne bil, ko pa si se tudi kot boter velikodušno izkazal: že v naprej si svoji bodoči anonimni krščenki dal (slovnično) odvezo. In kar 3 mačkone si posvojil!? Pa ti si rojen za botrovanje! :D

  Aja? Kater drug penzionist? Hitro mi kaj povej o njemu/njej, pa grem takoj na tvoj prejšnji vrtiček poflancat par rimskih sadik … :lol:

 47. commonsense pravi:

  ne, ne, nobenega konkretnega nisem imel v mislih. ampak pri penzionistih in pri čebelah nikoli ne veš….

  ja, ta zadnji pritepenec je po barvi videti kot hijena, pa še eno samo oko ima- zato pa je s tistim toliko bolj milo gledal…

 48. nagajivka pravi:

  Okej, commonsense, da ne bom preveč off-topic, poglej si tole mačjo pianistko … pa naj še kdo reče, da žvavce nimajo smisla za glasbo … tale je genialna! :D

  http://www.youtube.com/watch?v=TZ860P4iTaM

  p.s.: zvočniki obvezni!

 49. commonsense pravi:

  yo, jivka, ta je pa res mega kul.(znam lepo mladoslovenščino?)
  koliko pa je posnetek star? da ni hodila v isto glasbeno šolo kot jaz?

 50. nagajivka pravi:

  cs #47, hmnja, sem opazila, da tudi penzionisti radi pikate … kot čebele. :lol:

  No, nevštevši sosedovih 16, ki nam delajo družbo, mamo pr naš bajt sam eno muco, ampak ta odvrne za štiri … težka je 9 kg, posvojenka, srednjedlaka mešanka, ki je blazno klepetava (hm, kakršen gosp … kako že gre tisto?), pa tudi na klavir včasih kaj zaigra. Ni pa tako lepo vzgojena kot zgornja Nora na youtubu, saj se z vso svojo težo sprehaja po črnobelih tipkah. (Po moje je bolj r&b po duši?)

 51. nagajivka pravi:

  cs, #49, predlagam, da si še enkrat pozorno ogledaš posnetek (ki je v dveh delih, saj si opazil, ane?) in se osredotočiš na kolena glasbene repetitorke – učiteljice, pa boš hitro ugotovil, če te je v isti šoli učila … svojega dni.

  yeah right – yo man! ;)

 52. commonsense pravi:

  jivka, takrat sem bil še premlad, da bi učiteljicam pod kiklo kolena špegal.(takrat so nosile še krinoline, hehe)

 53. nagajivka pravi:

  no, saj … tale jo tudi ima, pa tko fajn kolenčka kaže.

  In kaj si razen igranja na orglice še vadil??

 54. commonsense pravi:

  klavir, sedem let.najhujših sedem mojega življenja.(učiteljičinega najbrž tudi.) orglic pa nisem vadil, sem že kar znal igrati.(sem fotra poslušal)

 55. nagajivka pravi:

  Pa saj ne morem verjet! Ostržek! Zadnjič si se mi pa lagal, da edino orglice obvladaš! Potemtakem boš pa kar ti nam kaj zašpilal na klavir, ko in če pride kdaj do kakšnega blogerskega snidenja.
  Commonsense, presenečaš! Vedno znova!

 56. commonsense pravi:

  rekel sem “vadil”, ne “igral”

 57. nagajivka pravi:

  ma daj ne picajzlaj zdaj spet!

  Ja, ja, saj štekam no: skromnost je lepa čednost …

 58. Anonimnež pravi:

  Hallo brez mene se igrata? Kaj pa jaz? Sta me čisto pozabila? Kdaj bo moj nick krst?
  Porednica upam, da še ne spiš.

 59. blitz blitz pravi:

  nagajivka, commonsense je bil odsoten, pa nisem imel kaj brati :wink:

  Commonsense, ni me nič žena poslala, le trgovina se je nahajala v Broomfieldu, majčkenem mestecu kraj Denverja in vaške trgovine so bile vedno drage. Pa tudi ni bila specializirana za tehniko. Take so še dražje.

  Rockerji so seveda bad guys, ampak se vsaj ne delajo pridnih – sex, drugs & r’n'r

 60. nagajivka pravi:

  ga.Anonimnež #58:

  ja, hudimana, kje si pa hodila, dečva ves dan?! V krstilnici je bilo danes bolj ali manj prazno, le en duet je tam iz ozadja nekaj momljal. Ampak! Nič ni zamujenega, na krst se je itak potrebno dobro pripraviti, se umiriti, poglobiti vase, kasneje še v CS-jevo krstno vodo (in to brez rešilnega pasu)!

  Kaj pa bistvo?? Mislim – ime pa to? Imamo že izbrano krstno ime? No, da slišim. Vse drugo je le stvar organizacije (beri: dobre volje vpletenih). Čakam na nadaljna navodila. ;)

 61. nagajivka pravi:

  @blitz:

  /”nagajivka, commonsense je bil odsoten”/

  prvič: ni lepo, da o svojem prijatelju okol govoriš, da je “odsoten”. Meni se zdi precej prisoten! ;)

  drugič: /…”pa nisem imel kaj brati”/
  Mislim, da si pozabil dodati “med.” Pa ne čebeljega. To, da v času cs-jevega dopustovanja nisi imel kaj “med brati”, no, to se pa sliši že malo bolj verjetno. Dasiravno ti tudi med sestrami ne bi bilo hudega. ;)

 62. vlatka vlatka pravi:

  ojoj, nagajivka, commonsense,

  v par dneh sem zamudila za pol vrtička. (Bila sem čisto v drugem svetu.) Se opravičujem. A zamujeno nadoknadim takoj, ko bo mogoče. :) :)

 63. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  bova našli vrtiček, čeprav si commonsenseu obljubila pol pridelka. (Veš koliko je to mojih pomidorov? ;) )

  A ni panike. Če ima commonsense rad pomidore, mu jih seveda pol odstopim. Itak sem jih presadila več kot sto. Glede na lani, je to za enih 30 sadik več.

 64. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  drži pesti, da to vse vzdrži in bo pomidorov dovolj tudi za kakšno dobro šalšo, ki jo naredi grison :D

 65. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, še kar nekaj časa bom še naprej samo občudoval sosedove mačke. Res da jih ni tako veliko, samo sedem, so pa domače. Hemingwayeve mačke, bodo morale tako še malo počakati. Sem pa vesel, da sta se srečno vrnila nazaj.
  Glede požrtih stotih straneh, pa še ni vse izgubljeno. Prav gotovo je še vedno nekje na disku vse skupaj zapisano. Če nisi seveda preveč pogosto za računalnikom in si zapis prekril s kakšnim novim zapisom. Potem je resnično za vse večne čase izgubljen.

 66. commonsense pravi:

  tja,griso, to bi bilo zdaj bolj težko izvesti- računalnik je že zdavnaj v smeteh. je pa itak bil en star , črno-beli compaq, in sem v besu kar užival, ko sem ga likvidiral.
  ampak hvala za pozitivno razmišljanje in nasvet.

 67. commonsense pravi:

  jivka, nimka, to so resne zadeve, in se jih je treba lotiti sistematično, če bo treba, celo strojniško.

  prvi korak- nimkino sodno (po možnosti na ustavnem sodišču)overjeno zatrdilo, v triplikatu, da res,in nepreklicno, odpira svoj blog.

  če še nima izbranega imena, lokalni referendum (posvetovalni) o primernem imenu za novo članico.

  naprej bomo še videli, jaz pa sem že povedal, da sprejemam le funkcijo krstnega metalca v vodo, oziroma glede na virtualno naravo tega podviga, bom novo članico z veseljem kaj potunkal, ko bom o njej kaj več izvedel.zaenkrat vem le to, da ima mačke in rastline. torej, čas za razgaljanje, nimka. zgleduj se po jivki, hehe.

 68. nagajivka pravi:

  Hejj, Vlatka!

  #62, #63, #64:

  Ti se kar hecaj, ja, s temi pomidori … a pa se tebi zdi, da je commonsensu sploh jasno kakšno pogodbo je (pod #45) podpisal?
  Polovica rim(ar)skih pridelkov se sicer resda sliši kot velikodušna ponudba – z najine strani … ampak … ali bo CS sposoben prebaviti vso to zelenjavno mineštro, ki naj bi se “tam” kuhala? In še Grisonovo šalšo zapovrh, praviš?
  Jah, nič, kar je najemodajalec rekel je pač rekel! In deal je deal. Pika.

  ;)

 69. nagajivka pravi:

  ga. Anonimnež,

  tako. Ekipa je pripravljena. Zdaj čakamo, da se odzoveš, (vidiš, da mislimo nate!)
  Ime. Čakamo na ime. Boter CS bi ti ga pomagal izbrati. Če se mu vsaj malo razgališ, mu boš precej olajšala botrovanje. No?

  ;)

 70. commonsense pravi:

  ad 55: če povabite še blitza, pa bo on kaj na violino, če ne, pa na bobne zaigral.ali pa bo svoj podmladek pripeljal, da bodo v zborčku kaj zapeli.samo lepo ga prosite, da svojih heavy metal cd-jev ne prinese. :mrgreen:

 71. Anonimnež pravi:

  Sedaj smo pa tam, to so resne zadeve. Nagajivka imaš pozitiven smisel za humor, tu sem ti malček nevoščljiva :smile: . Predvsem zato, ker meni jezik bolje teče, kot pisanje.Slučajno sem naletela na kar nekaj zateženih blogov in je ta CS-jev domek pravi balzam. Aja jaz igram kitaro. Bi šlo? In ime? Porednica. Bi tudi to šlo?

 72. commonsense pravi:

  nimka, kar se mene tiče, bi šlo.kitara? dve leti, dokler nisem ugotovil,da moj posluh niti za krampanje po strunah ne zadošča.še naš napol slepi maček bi znal bolje.
  nobody is perfect….

 73. commonsense pravi:

  aja, tisto s kitaro naj bi bilo razgaljanje? ne bo šlo, to je znal celo tisti, hm, kaj že, aja, elvis.kaj bolj sočnega, prosim.

  na primer, o jivki vemo, da hodi raftat (izjemoma)do vratu zapeta. nenavadno, a baje resnično.

 74. nagajivka pravi:

  Waw! Super! Sem prav začutila, da se je krst pričel … res! :D

  ————————————————

  Si Anonimka pravo je ime izbrala
  POREDNICA pravi, da bo postala …
  V sebi ščepec ima žlehtnobe,
  ravno prav, da vse sitnobe,
  skupaj bova me odgnali
  in z nagajivostjo igrali.
  Je porednica ugotovila,
  pravo je modrost odkrila,
  da zateženosti je vse preveč povsod,
  CS, zdaj se ti ne makneva več proč!! :lol: :lol:

  ————————————————-

  Okej, ostanimo na zvezi, grem zbobnat ekipo. Prav?

 75. porednica pravi:

  Porednica sovraži zimo
  in ljubi toplo klimo.
  Porednica nima rada samo mačke,
  rada ima tudi račke.
  Porednica dobro kuha
  pa tudi, če je to samo juha.
  :razz:

 76. nagajivka pravi:

  Haloo?! Ku-ku? A sta še tu?

  Evo, duhovnica se nam pridruži čez 15 minut (ravno eno spoved opravlja).

  Porednica + boter CS: v tem času, se malo pripravita na ta pomemben obred … saj vesta, relaksacija pa to … Zato vama za intermezzo prilagam spodnji link, ki se začne s krstom mačka, v nadaljevanju pa prikazuje njegov “preporod” v dobrem počutju – v svoji stari a “novi koži” … kar ti, draga Porednica, tudi želimo ob tej svečani priložnosti.

  http://www.youtube.com/watch?v=BgvV8_F2ny0&feature=related

  Kitara? Ma superca! Pa saj postajamo pravi blogerski bend!! :D

 77. nagajivka pravi:

  Porednica že rime kuje
  idej ji vidim, ne zmanjkuje.
  rada ima toplino Tajsko
  Mauritiusa morje rajsko. ;)

 78. porednica pravi:

  Nagajivka od kje tebi ta rimarska danost in energija?
  Sedaj sem se spustila v takšne vode, da bom slabo spala. Rada bi bila v bendu, pa se bojim, da ne pašem ravno. Sem že priznala, da mi note (vejice) delajo probleme. :sad:

 79. commonsense pravi:

  jivka- re. tvoj video: garfield je očitno še premlad, da bi se spomnil, kako je bilo, ko smo med plesom (valčkom, foxtrotom, etc) lahko še svoje soplesalke brez posebnega napora otipavali in po tazadnji ščipali. ko je od roknrola in twista naprej vse to postalo brezpredmetno, sem se tudi s plesom nehal ukvarjati.
  še ena izguba za popularno kulturo.morda bi danes bil na zvezde plešejo. :mrgreen:

 80. nagajivka pravi:

  @Porednica, ti, izkušena dama, mene “bejbico” sprašuješ o teh zadevah??? Pa saj vendar veš: prepusti se svojim občutkom in glasu v sebi. Saj ni nobene hude filozofije. Teh par minut boš pa ja še zdržala, da se nam pridruži vodja obreda “duhovnica” Vlatka – potem boš pa itak postala članica “hišnega benda”! A misliš, da je mene kdo povabil?! Sem se kar sama vštulila. In vse dokler CS-ju ne prekipi, mu bom tule težila. Itak pa težim še po drugih (najmanj dveh blogih), kjer se imam, zaenkrat prav fino. Uživaj Življenje z Veliko začetnico in se ne daj motit. ;)

 81. nagajivka pravi:

  @CS: ne ti meni čez ples, lepo prosim … ples je pomemben faktor v mojem življenju!

  common pleše
  tja med zvezde … :razz:

 82. nagajivka pravi:

  Pa dobro. Kje je zdaj za naš duhovni vodja?
  No, saj ni čudno, da je razvitost duhovne dimenzije pri Slovencih na takem psu, če ga pa guruji takole biksajo …

  VLATKAAAAAA!!!

 83. nagajivka pravi:

  Kaj pa vi2? Sta pripravljena? Sta vajini duši čisti? Izpovejta zdaj vsaj svoje največje grehe, da bomo lahko začeli z obredom.

  krščenka – Porednica?
  boter – Commonsense?

  No, dajmo se skoncetrirat:
  Vsak vsaj 3 grehe …

 84. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka, commonsense,

  vidim, da se je dogajalo dosti smeha, od kar me ni bilo.
  Jaz pa resne zadeve počela, namesto, da bi si fraj vzela,
  vam pridigo na dolgo in široko vsem zapela,
  da bi še anonimko porednico prevzela :)
  a ne vem, če kaj mašuje, duhovnike obiskuje,
  če angelčke pogreša, če všeč so ji nebesa.
  Bom počakala, da se javi,
  da se zares obred opravi :) :) .

 85. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  saj veš, da morala sem prebrati marsikaj,
  da vidim, kaj dugaja zdaj,
  da lahko z obredom pričnem,
  če seveda ekipa pravi, ali smem :)

 86. commonsense pravi:

  guru išče tri svoje grehe, in potrebuje mir. ni lahko , med tolikimi izbirati :mrgreen:

 87. nagajivka pravi:

  Porednica! Eko.

  Kot dogovorjeno, mi vsi tukaj zbrani,
  vsi veseli, prav nič poklapani:
  duhovna Vlatka je pripravljena, že meditira,
  jivka vmes z Vilinskim bitjem še komunicira,
  boter Commonsense zaenkrat še med grehi izbira
  …jasno, na plano bo privlekel le kar je manira.
  Porednica pa z nekaj treme, –
  koga se boji – nas šeme???

  :D

 88. vlatka vlatka pravi:

  No, pa naj vseeno bo,
  ker mi sicer časa primanjkuje,
  da se njivica lepo oblikuje,
  naj vas angelček spremlja lepo,
  vse v tercetu, kvartetu, kvintetu,
  ali samo z dragim ali drago v dueto.
  Z mačkami ali brez,
  Bog zna pogeladti čez,
  nič ga živali ne morijo,
  kvečjemu ga vsak dan veselijo.
  Pa pričnimo, če je porednica zato,
  da ji še jaz voščim dobrodošlico.
  Draga porednica, menda si zdaj vesela,
  ker te je ta druščina malo ogrela,
  da izpihaš si svojo dušo,
  preden mačke ‘pospraviš’ pod rušo.
  A zato imaš še dosti časa,
  ker imajo mačke devet življenj,
  ti pa samo eno in to dragoceno.
  Če ti je kdaj dolgčas
  in bi se rada nasmejala,
  malo prečikirala, kaj prebrala,
  si vedno dobrodošla pri nas.
  Zdaj te pa krstim,
  preden na svoj blog odletim,
  v imenu commonsensea, nagajivke
  in mene,
  da vsak dan prijazen bil bi do tebe,
  ti dal zdravja, veselja, cekinov,
  in odrešitve neprijaznih pobalinov.
  Naj tvoja potovanja trajajo veke in več,
  itak se ve, da svet k vragu gre, ‘preč’.
  Zato izkoristi ga, kar največ se da,
  nasmej se z nami, kar duša ti da.
  Tako, krst je končan,
  jaz moram it’ stran.
  Zdaj pa naj priče pomolijo,
  si vsega najlepšega želijo.
  V imenu vseh prisotnih,
  še bolj tistih zateženih, odsotnih. :) :)

 89. nagajivka pravi:

  Vlatka, ti si sonce naše!
  Beseda tvoja vedno paše!
  Še posebej, če je v rimi,
  al’ poleti al’ pozimi.
  Lepo, da si se odzvala,
  za obred ti tale HVALA!!!

  :D

 90. porednica pravi:

  Porednica rabi malo mira,
  ker trenutno panično študira
  katere tri grehe bi naštela,
  ker veliko več jih je imela.
  Tremo ima zelo veliko,
  kar ji štejte za odliko.
  Dajte ji še malo časa,
  vmes poglejte vsaj dva oglasa.

 91. nagajivka pravi:

  draga Porednica,
  Evina naslednica,
  le kaj si storila,
  da si se skrila,
  nikar ne študiraj,
  le srce odpiraj,
  povej duša draga,
  ti jivka pomaga,
  le kaj si grešila,
  se tako obtežila,
  da zdaj te mori,
  in ti dela skrbi?
  Naj ti povem,
  nekaj kar vem,
  da ni ga čez greh,
  če ne gre nam na smeh!!! :lol:

 92. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  morda sem res sonce?
  Ne, sem sonce! Oven v soncu.
  A ni, da bi človek govoril o loncu,
  v katerega sam zmečeš marsikaj,
  pa sam ne veš, kak’ ti je značaj ;) .
  me pa veseli, da me čutiš tako,
  kar mi godi, kot še marsikdo,
  a rada sijem navzven
  in kar ‘muči’ me, rada povem.
  znam biti zlobna, a ni je veliko,
  zloba vsakemu pokvari sliko.
  So pa ene slike lepe in lepše,
  a ni boljša prva od druge češpe,
  če na istem drevesu visi
  in se obiralcem slina cedi :D :D
  Rima, da prime te sr..t,
  a kdo pravi, da mora veljat?
  :D :D :D

 93. vlatka vlatka pravi:

  porednica,

  obred se je končal,
  zato stopi ponosno na oltar,
  tam se grehov ne vidi,
  ti kar stopi, veselo pridi.
  Če boš štela vse grehe,
  nobena cerkev ne bo imela več strehe.
  Zato kakšnega lahko prikriješ,
  pokažeš samo tistega, ki si ga viješ,
  a ni prehud, da bi bil kazen,
  odveč je vsa strah, tvoja boajzen. :)

 94. vlatka vlatka pravi:

  ups,

  bojazen ;)

 95. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  saj vem, kdo šteje ti grehe,
  gospa cs in zadaj mačke prežeče,
  da ja ne bi kaj hudega izdal,
  ko si jih na “posodo” dajal ;)

 96. VILINČEK pravi:

  Ne bom kar na slepo,
  vas moram spoznati,
  z besedo se lepo,
  in rimo pognati…

  Za dober začetek,
  ja taka kultura.
  Le trenuten zametek
  Ne preganja me ura?

  Nekdo me je zvabil,
  med rimske vrstice.
  In dvakrat ni rabil,
  so že vžgane kresnice.

  Le kdo je to bitje,
  ki je mal nagajivo?
  Ne grem še v kritje,
  to prvo je čtivo :)

  Pozdravljeni! Vilinček se predstavlja :D

 97. vlatka vlatka pravi:

  vilinčica,

  nagajivka je angelček moj,
  če ga spoznaš, morda bo tud’ tvoj,
  tako kot si ti, moja vilinčica draga,
  in ni ga temnega praga,
  da ga ne bi prestopila,
  in se mi v misli ne bi vrnila :) :)

 98. vlatka vlatka pravi:

  Dragi moji,

  zdaj pa moram hitet,
  delo me čaka,
  ga moram resno uzet,
  saj jutri moram oddati,
  kako me sploh med poeti prepoznati :) :)

  Do nadaljnega lep pozdrav vsem.
  Se vrnem takoj, ko zmorem in smem ;)

 99. nagajivka pravi:

  @Vlatka, #92

  medtem, ko si zrimala pesmico zabavno,
  hja, sem večerjo pripravljala ravno …

  Seveda si sonce, ki sije navzven
  žarki so tvoji kot žameten zven,
  ki odmevajo, božajo, tudi tolažijo,
  z dobro voljo nas grejejo, ne pa sovražijo!
  Saj veš: vsak stil je stil, ki nekaj velja,
  če le človek zvestobe sebi ne “proda”.
  Ti si – kar si – in kar želiš biti,
  znaš prisluhniti sebi – in to je čutiti!

  :D :D :D

 100. porednica pravi:

  O jaz uboga reva,
  to postala resna je zadeva.
  In ta ringa raja
  v CS-jevi hiši se dogaja.
  Bojim se, će bomo preglasne
  nam CS še luč ugasne.
  In potem me uboge reve,
  kako ušle bomo iz te teme?
  Zato dekleta kaj naj naredim,
  se krstu na hitro prepustim?
  :smile:

 101. VILINČEK pravi:

  Berem še berem
  je v meni zadrega
  je malo problem,
  če izven si vsega

  Bo trajalo malo
  ker vmes še jutube
  so me mucki prevzeli
  pa jim dajem poljube :D

 102. nagajivka pravi:

  Vilinčica zala,
  pa si se odzvala!
  In prišla na obred,
  ki danes paše na spored.
  Krščenka se med tem je izgubila,
  veš, veliko je v življenju ga grešila,
  je zdaj pri “spovedi”, s seboj se pogovarja,
  verjetno tisti ta poredni škrat zdaj ji prigovarja,
  ji na uho šepeče, kaj nam sme zaupati in kaj “bohnedej nesreče” … ??? :lol:

  Hvala, ker si z nami,
  v te krstilnice galami,
  padla si v pregrešno spovednico
  ako rada bi se sprelevila v svetnico,
  le commonsense – edini – lahko ti da odvezo
  saj med soočanjem je z grehi danes padel v askezo.

  :lol:

 103. nagajivka pravi:

  Porednica, #100

  že pred uro dobro si bila krščena,
  Vlatka je duhovnica – kot druga ni nobena,
  ti pa vmes nekaj si študirala in spala,
  poglej, Porednica kako si Sensu mislit dala!!!

  :lol:

 104. porednica pravi:

  Nagajivka,
  nisem spala
  samo pod tušem sem stala,
  da bi si grehe oprala.
  In sedaj ugotovim,
  da lastni krst zamudim.
  Upam pa, da bo držalo
  in mi vse grehe odpisalo.
  Sedaj pa, kot narekuje trend
  moramo imenovati še svoj bend.
  :grin:

 105. nagajivka pravi:

  Porednica;

  tole je dan,
  zate izbran,
  čeprav malo zmedéna,
  a zdaj si krščena!
  In, kot se spodobi,
  bodi v poredni podobi,
  vzdevku zmer’ zvesta
  in zvita kot presta
  kar si že dokazala
  ko si nas nasmejala!
  Le boter me tvoj malce skrbi,
  kaj, če tako ga preteklost skeli,
  da se kar peš zdaj v Tibet odpravlja?
  in vojnim nemirom se tam izpostavlja?

  Še dobro, da imamo tu Vilinsko bitje,
  da po svojih “zvezah” vzpostavi sensu kritje!

  :D

 106. porednica pravi:

  Nagajivka,
  nočko in lepe sanje.
  Danes je bil naporen dan. Grem spat.

 107. VILINČEK pravi:

  Veliko, veliko, veliko besed,
  komaj prišla sem na majčkeno sled…
  da spišem še kakšno prijetno vam rimo,
  vidim da vzdušje s ta pravo je klimo.
  Malo o grehih, a to nič ne šteje,
  jih vrgli bomo pod bele odeje,
  pa svet bo spet lep, ves svetel prijazen
  porednica, naj lep blog ti bo kazen! :)
  Uspešno potuj… med rime vesele,
  da bi na široko, na veliko se pele.
  Piši kam duša in srce te nosi,
  tisto kar hočeš iz sebe natrosi. :D

 108. VILINČEK pravi:

  Nagajivka, tebi pa hitro ni praga,
  pišeš in kuješ te rime od vraga…
  Kdo te to žene… luna al sonce?
  Komaj sledim ti, ko potegnem vse konce. :)

 109. nagajivka pravi:

  @Vilinka;

  ti se kar hecaj Vilinček,
  brzinski le tvoj je mezinček,
  ki tipka in rima in pesmice kuje,
  da meni ob tebi zmer’ sape zmanjkuje.

  :D

 110. boakonstruktor pravi:

  Joj, bi rada malo sodelovala v debati, pa me vsi po vrsti intelektualno prekašate. Saj si bom samo komplekse nakopala. Pesniti ne znam, nimam mačk (no, včasih kakšnega mačka), moj smisel za humor je preveč pritlehen, nisem še bila na Floridi in ob delu za ljubi kruhek bi mi najbrž zmanjkalo časa za spremljanje dogajanja v temle mega blogu.
  Se bom občasno oglasila, če dovolite.

 111. nagajivka pravi:

  Poooreeedna laahko noooč
  iiin dooobro spiiiii
  lahko noooč Poreeedna
  laaahko noooč,
  CS o teeebi saaanjal booooo! :lol:

  (priredba na Irena lahko noč …)

 112. VILINČEK pravi:

  In draga mi vlatka, ti bitje duha,
  uloviš v svoje mreže, kar pade z neba.
  Včasih te čutim, tako na daljavo
  in skušam ujeti se s tvojo naravo.
  Je včasih zavita, drugič si jasna,
  a z mislimi mojimi večkrat soglasna.
  Skušam ujeti poglede življenja,
  iščem si smisle, vsa tista vrenja.
  Kdaj tud splašila si me za trenutek,
  A dobro verjela, v svoj sem občutek,
  več je pogledov, več je resnic,
  sledi tistemu, kamor vodi te klic.
  Ne vem, če na poti sem svoji tapravi,
  Večkrat podi se mi zmeda po glavi. :D
  A skušam verjeti, da svet je še lep,
  zato ti podarjam ta anegelski cvet :)

 113. VILINČEK pravi:

  ANGELSKI, ne anegelski :)

 114. nagajivka pravi:

  Boakonstruktor! :D

  Saj veš kako je, ane?! Kadar gre zares, takrat se moški svet poskrije. Danes, tako, tule držimo vajeti v rokah same pupe. In, ker se ta glavni “maček” dela, da ga ni doma, miške pač plešemo po svoje. Alora: DOBRODOŠLA!!! Vse kar si naštela, je zanemarljivo, edini pogoj je, da nisi preveč “svetniške sorte”, torej, da imaš vsak kakšen poreden gen v sebi. Si vsaj malo grešnica? Okej. Potem pa kar še pridi naokoli. ;) :D

  p.s.: aja, če nas na tej strani ne najdeš več, pomeni, da smo se preselile na prejšnji post. Kot vidiš je včeraj gazda commonsense podpisal pogodbo s peklenščki (#45) In zdaj se nas vsaj še nekaj časa ne bo mogel znebiti … hehehehe :devil: ;)

 115. boakonstruktor pravi:

  Porednih genov čisto dovolj, no malo so se že obrabili v viharjih dosedanjega lajfa. Grešnica sem bila, sem in bom, dokler se bo dalo! Čeprav tudi grehi niso več, kar so bili…
  Pa good night za danes, to je bil moj prvi blogerski dan!

 116. VILINČEK pravi:

  Za: commonsense

  Naj še beseda poleti k lastniku,
  tukaj sem prvič… a ne v kratkem stiku.
  Naj dolg bo in sladek… naj bo v veselje,
  Če bo lepo, me še kdaj sem pripelje.

  So mucki prisčrni, prisrčne so mačke,
  četudi šestprstne, so njihove tačke.
  Imam rada vsa bitja, četudi z napako,
  ker svet ni popoln…pač življenje je tako.

  Lahko pa naredimo, eno malo izjemo,
  za lepše bilo bi, se trudim z vso vnemo.
  Pričarajmo kdaj, še veselja in smeha,
  naj se v tem duša, nikdar ne upeha…

  Med jagre ne pojdem, ta čast mi ni dana,
  čeprav sem bila, nekoč že skoraj izbrana.
  Za “trajberja” dobra… Morda bi še šlo?
  A potem sem spoznala, da bilo bi hudo…

  Ne vem kaj ta dela… ne vem kaj počne?
  A moje še vedno, je premehko srce.
  Morda bi kar sama, se v zanke vlovila,
  živalce uboge, pa vse izpustila.

  Vse dobro tudi na tvojo stran :)

 117. VILINČEK pravi:

  In zdaj berem še tole,
  da ženske smo same? :D
  Ne tečemo v mole,
  ni oblačne reklame.

  Naj sonce posije,
  to moje je želja.
  Iz oči nič ne lije,
  je vse iz veselja.
  :D

 118. blitz blitz pravi:

  Ah, pesnitvam se bom pa raje izognil, so me že pri maatjazu povozili. Res pa je, da tisti niso tukaj.

 119. VILINČEK pravi:

  Nagajivka, še zate:

  Med porednice dala,
  si mojo svetost.
  mi dušo boš prala,
  vrnila krepost! :evil:
  Ne grem še narazen,
  boš drgnila krila.
  Tak malo za kazen,
  jih še posušila.

  Morda naložila,
  bi ti še dela?
  Če bi rožce sadila
  in še kaj mi zapela?
  Morda si premislim,
  morda se ustavim?
  Z obrazom (ne??)kislim
  Te še enkrat pozdravim :D

 120. VILINČEK pravi:

  Še blitzu kaj spišem,
  če sem že v toku.
  Nasmeh mu narišem,
  res so rime v potoku.
  A nič v slabi nameri,
  čisto malo poredn,
  v dobri mi veri,
  še vedno so vzgledne :)

 121. VILINČEK pravi:

  Še blitzu kaj spišem,
  če sem že v toku.
  Nasmeh mu narišem,
  res so rime v potoku.
  A nič v slabi nameri,
  čisto malo poredne,
  v dobri mi veri,
  še vedno so vzgledne :)

 122. nagajivka pravi:

  #115

  grešnica vrla – ime je ta pravo,
  dečva nad vodno gladino ‘maš glavo.
  A vodni je naš najboljši inštruktor,
  CS po imenu, veš, Boakonstruktor!
  Le pridi, priplavaj še kdaj ti med nas,
  prinesi obvezno – rešilni še pas,
  ker common nas sense fajn zna potunkat
  v vodo pometat in naštrbunkat.
  A nič in nikar se ti ga ne boj,
  prijazno je žleht in mal samosvoj.

  ;) :D

  ————————————————-

  Vilinka je pesnica prava,
  nežna in mila, a se rada zabava.
  Ko po svetu tem hodi,
  veselje jo vodi,
  je v rimah kraljica
  in v srcu devica,
  a taka – čisto malo nagajiva,
  sicer pa sila sila ljubezniva.

  :D ;)
  ————————————————

  Lahko noč!

 123. VILINČEK pravi:

  Mi ura polnoč,
  bo kmalu odbila,
  za lahko noč,
  le še zložim si krila.
  Sem ostala v samoti,
  so vsi mi zbežali…
  Naj nič vas ne zmoti,
  da le sladko bi spali :)

  Lahko noč in lepe sanje vsem. Naj bo jutri sonček in lep dan za vse. :D

 124. VILINČEK pravi:

  Prenaglo reagiram,
  to moj je značaj
  Potem se nerviram,
  in vračam nazaj :)

  Da škodo popravim,
  če se še, da :)
  vse v vrsto postavim
  da se svet spet smehlja.

  Sem se že poslovila,
  malo slabe vesti,
  da rožce sadila,
  kar tja sem v tri dni.

  A vidim na srečo,
  da ni tko hudo
  zdaj grem v svojo vrečo (v spalno)
  naj bo tudi tebi lepo :)

 125. nagajivka pravi:

  Vilinka! :D :lol: :razz: ;)

 126. VILINČEK pravi:

  Hvala za vse še enkrat. Lušno mi je bilo z vami.
  Lahko noč :)

 127. VILINČEK pravi:

  :D :lol: :P ;)

 128. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  ta čas sem se matrala ko žival, kako se predstaviti. 20. maja bo namreč otvoritev naših del(nekaterih težko zaposljivih oseb) na zavodu za zaposlovanje v Kopru. Vsi nekaj delamo in smo v resnici umetniki. Vljudno, ma kaj vljudno, PRISRČNO vabljena. Otvoritev bo ob peti uri popoldne. Če imaš čas, te res PRISRČNO VABIM.

  Moja predstavitev pa, Bog pomagaj, je kar je. Saj ne vem, kako se predstaviti. Lahko je v treh besedah: pišem, rišem, čaram. Spraviti to v več stavkov, je pa muka.

  Če si še budna in imaš voljo in čas, mi pošlji svoj mail naslov na moj mail: kvlatka@volja.net, da ti pošljem mojo predstavitev, ti pa boš rekla, je za kaj, je zanič. Če se ti da, seveda.

  Lupčka.

 129. vlatka vlatka pravi:

  boakonstruktor,

  ti se kar priključi,
  sama sem najraje kmetica,
  ki seje semena in presaja,
  da je lepša gredica.
  Nič se ne boj, tudi jaz ne potujem,
  za kar mi ni žal,
  vse kar imam, v meni je Raj :)

 130. vlatka vlatka pravi:

  vilinčica,

  enkrat sem rekla in vedno ti bom,
  ti si en angelček, ljubi mi moj.
  Zato se nikoli več ne sprašuj,
  imej me rada, v zvezde me kuj,
  saj sem iskrena, do tebe poštena,
  želim ti vso srečo zemlje in neba,
  kdor tega ne ve, tega ne spozna.
  Veš, da vem, da me rada imaš,
  in jaz tebe, prav tako, to ni laž.
  Kar povem, mislim iskreno,
  čeprav včasih deluje ‘moteno’.
  Nagajivka se ti je med angelčke pridružila,
  mi veselje, radost in srečo naredila.
  Kako vaju imam rada, ne morem vama reči,
  a tudi kruh je drugačen, če v drugi je peči.
  Saj veš, kaj ti mislim povedat zdaj,
  da te rada imam, sedaj in vekomaj.
  Prav tako mojo nagajivko,
  ki se mi je prikradla v sanje,
  me velikopotezno nagradila,
  kar v življenju ne bom ozabila.

  Res, dekleti moji, rada vaju imam,
  če ne znam povedati,
  vam pokazati znam :) :)

 131. vlatka vlatka pravi:

  nagajivka,

  pa te ja ni pobralo,
  kar od pesmi je ostalo?
  Vidim, da polnoč je mimo in preč,
  jaz tudi zmorem ne več.
  Še Runo popeljem malo na zrak,
  upam, da motil je ne bo koprski vlak ;)

  Lahko noč vsem.

  Commonsense, smo ti napolnile glavo, a?

 132. nagajivka pravi:

  Naj zaželim vsej ekipi dobro jutro
  medtem ko bode CS svoje mačke futro …
  Kar naj jih še … čimdlje krtači
  pa da me spet tule ne zasači … :roll:

  ————————————————-

  Naj prvo pozdravim Blitza
  tist’ga anti-rimarskega strica
  ki ob naših stihih kar zašvica.
  Na svojem blogu rajš se prepucava
  in ne zanima ga zabava zdrava, prava.
  Da pa storjena mu ne bo krivica
  naj ga tule zdaj zašpecam
  da v teh se dneh ukvarja z decam.
  No, to pa resne so debate
  mnoge spravljajo v zagate
  mu spričo tega dejstva tudi toleriram
  da zdaj še jaz ga ne znerviram,
  saj ta gospod predan res lepim je maniram.
  A pa ste že slišali, da zna igrat na violino?
  menda ljubi heavy metal in rad papa čokolino.
  Bojda ustanavlja blogo parlament
  ko bo krščen v ministra – spet zorganiziram zakrament …

  (Blitz+CS pa komi čakata, ja … :roll:

  ;)

  ———————————————–

  Zdaj je pa Porednica na vrsti
  me že fajn srbijo prsti
  da povem ji kar ji gre:
  greh se delati ne sme!

  Smo sinoči tukaj zbrani
  jo čakali vsi predani
  da POREDNEGA nam kaj
  spiše dečva ta nazaj.

  Pa le nekaj je mrmrala
  raje je pod tušem stala
  stare grehe dol je prala
  in si novih nakopala.

  No, pa naj ti bo, krščenka
  a zdaj si naša posvojenka
  pOrednemu vzdevku bodi zvesta
  sicer matere boš PREDNICE nevesta?

  Naj tvoja barka plove neobremenjeno
  prepusti toku se in kar sproščeno
  naj te slovnica ne spravlja v malodušje
  VSEBINA najbolj VAŽNA JE in pa vzdušje.

  ;) :razz: :D

  ————————————————

  Kaj pa tebi zdaj Vilinka naj povem
  preden v službo svojo grem?
  Vse že veš – kar bi ti d’jala …
  je vse prevečkrat že beseda hvala
  se na tvojem blogu zapisála
  ko sem tvoje pesmi brala

  in ko …

  s svojo mi rimo
  daješ poleta
  zazibaš me v štimo
  zibke poeta
  kot s čarovnijo
  v fluídu dueta
  in stihi letijo
  z raketo drvijo …
  tam najine pesmi živijo!

  Fajn bod, Vilinčk! :D :D

  ————————————————

  Sem spala spokojno in sladko
  in jutro je tole prekratko
  le na hitro pozdravim še Vlatko!

  Sem že sinoči ti mail odposlala
  a do tegale hipa še nič dočakála
  pošlji čimprej, da bom prebrala
  in kar le lahko, ti bom pomagála.

  Hitim, sva na zvezi, ciao+bacio!

  p.s.: #130 – a si kaj porednega sanjala? ;) :lol:

 133. porednica pravi:

  Moja draga Nagajivka
  ti si ena velika pozitivka.
  Jih veliko ne poznam
  in upam, da te nekoč spoznam!

  Bile so kratke moje sanje
  zato krivo je krščevanje.
  Ampak to ni bistvo
  brez grehov se počutim čisto.

  Želim ti lep dan.

 134. commonsense pravi:

  OBVESTILO, OBVESTILO, OBVESTILO

  Commonsensu so danes zjutraj pregorele varovalke :-) popravila so v teku.
  nova obvestila čez nekaj ur.

 135. IZMAVRICESTKANA pravi:

  Le dobro jutro bom rekla
  in kar hitro odtekla…
  Je služba in delo,
  a kljub vsemu veselo.

  Vsem lepe pozdrave,
  četudi z daljave,
  Lahko pa smo bliže,
  če zapojemo viže :D

  Lepo dan vsem, naj bo soncem obsijan. In hvala za včerajšnjo družbo :)

 136. IZMAVRICESTKANA pravi:

  Izmavricestkana je VILINČEK :D :lol: :P ;)

 137. IZMAVRICESTKANA pravi:

  Hvala commonsense, ker si nam odstopil včeraj svoj blog. Kot vidiš, danes sije sonce :D torej je vse O.K.

  Lep dan tudi tebi od vilinčka :)

 138. porednica pravi:

  Vilinček tudi tebi lep dan in hvala za pomoč pri krstu.
  Botru CS-ju prav tako želim lep dan in upam, da bo tako kot jaz šel malo na sonce. Mene namreč že nestrpno čaka motika.
  CS upam, da ne boš pospravljal po hiši (toliko nismo nasmetile). :grin:

 139. IZMAVRICESTKANA pravi:

  Draga porednica. Tebe premalo poznam, da bi ti spisala kaj več. Sem se pa po svoji moči trudila :)
  Tudi sama sem bila malo zmedena in sem se lovila, ker sem bila prvič na tej strani.
  Prav tako sem morala prebrati še vso vsebino.

  A ko boš odprla svoj blog, ga le prilepi. Pa te kaj obiščem. :)

  Vse dobro tudi zate v ta dan :D

 140. porednica pravi:

  Vilinček,
  jaz svojega bloga ne bom imela, ker sem totalno nepismena. Branje literature očitno ne pomaga. Si pa dovolim, da se zabavam. Dobre volje ni nikoli preveč. Ko me boste imeli zadosti, potem me boste napodili. In to je to. Zaradi težke motike sem si vzela malo počitka. Je vroče, vroče.

 141. IZMAVRICESTKANA pravi:

  Moj utrip nič več ne vpraša,
  samo da si svoja / naša.
  Naj se širi vse tja do uh (ušes po Slovensko)
  nasmeh nikdar ni potepuh.

  Je tisto kar v tebi bije,
  kar da ti nove melodije.
  če z njim odiš v širni svet,
  morda postaneš še Poet. :D

  Vilinček še enkrat :)

 142. lea pravi:

  Že pet ur nobenih novih izlivov??? Ste vsi na vrtičkih? Se martinčkate? Ste šli pomagat Jošku J., borcu za južno mejo? Pesniki med vami imajo ustvarjalno blog-ado? Grešniki zaposleni z grehanjem? Ampak najbrž se samo intenzivno regenerirate za ponovni juriš na vaše blogovsko mamilo, zasvojenci brezupni!

 143. nagajivka pravi:

  Pupe moje drage
  vam pošiljam lep pozdrav
  obrišem potne srage
  mor’m devat zdej še en mav!

  čav-čav
  se vidmo kmav!

  ;) :D

 144. lea pravi:

  Lea je boakonstruktor.

 145. nagajivka pravi:

  Lej jo Leo – dečva vrla
  hitr pejd na novi post
  tam se bode rima trla
  dobrodošla – nov si gost?

  :D ;)

 146. nagajivka pravi:

  Pa tebe pupa smo čakali
  commonsensa naravnali
  da pripravljen bo na te
  in na tvoje pike vse!!! ;)

  :lol:

 147. vlatka vlatka pravi:

  Opažam, da je do pomote nekje prišlo,
  vem zakaj, zato mi ni hudo.
  Težko rečem, da sem se zmotila,
  za kar sem rekla, izustila.
  In vem, da je zadrega močna,
  zato odgovora nisem od “tega” dobila.
  A nič ne de, svet naprej gre,
  mi pa z njim, dokler bo še kaj stopinj ;)

 148. blitz blitz pravi:

  my oh my, tole pa je prvič, da je nemkdo pesem o meni napisal, šmrc, ganjen sem. Dober začetek, ko se vrnem v zabačeno našo, mi boste pa slavospeve pisali.

 149. commonsense pravi:

  blitz: “nemkdo” : heh, tako ganjenega pa te še nisem videl- a so ti solze na tipkovnico tekle, pa ti je prst zdrsnil? :mrgreen:

 150. blitz blitz pravi:

  kakšen zdrs neki, solze so povzročile stik med dvema tipkama.

 151. commonsense pravi:

  ko smo že pri hemingwayu, ali sta z gospo že začela pisati “komu zvone”?
  je res hudo breme,ki si nam ga naprtil, da bomo morali zdaj brati “ono”. ampak, what the friends are for. račun sledi. :mrgreen:

 152. nagajivka pravi:

  Se Blitzu bliska zdaj enkratna možnost
  da naslovko bi krasila njegova ta lepota
  bo res z vsemi štirimi zagrabil to priložnost?
  da bralce vse prepriča, da ga ena sama je dobrota?

  Le komu zdaj zvoni? Sprašujejo se zvesti bralci
  In si manejo dlani, (pre)mnogi blogosovi sralci.
  Pa, da ne bi kdo pomislil, da ta naš lepi stric
  je lepotec le na zunaj: TUD PO SRCU DOBER JE NAŠ BLITZ!!!

  smrk, smrk :cry:

  :lol: ;)

 153. garfield pravi:

  Tukaj se govori o mačkah
  in o šestprstih tačkah,
  upam, da bom tukaj lahko bil
  saj to bo moj poslednji azil.

  Sem imel velik teritorij,
  sosedov vrt je bil moj avditorij,
  ampak sosedje so imeli tudi psa
  in to je sodu izbilo dna.

  Sedaj si želim samo spanje spokojno
  in ne več z ostalimi mački vojno,
  še manj pa, da srečam kakšnega cucka,
  ki se zapodi v vsakega mucka.

 154. commonsense pravi:

  garfield, a ti si malce črnogled?
  treba biti ni vseved,
  da ve se, da življenj devet
  vsak maček ma na temle svet´.

  ni vrag, da v enem od le-teh
  ob drugih mačjih le zvereh
  za pse prostora nič ne bo-
  se drugo igrišče
  in prebivališče
  bo zanje gotovo našlo.

 155. garfield pravi:

  Dragi maj CS če pustih me v tej hiši,
  katera meni najbolj diši
  mi je vseeno koliko imama življenj,
  jaz upam, da sem še s čem drugim obdarjen.

  Jaz ljubim mir in vilino,
  od drugih čisto bližino,
  mi globokoumnih utvar
  ni bilo nikoli mar.

  Jaz sem zdaj in nikoli več,
  mi mačje je življenje čisto preč,
  sem maček ustvarjen za trenutek
  in ni mi mar za boljši “frutek”.

 156. garfield pravi:

  Tu preiskušam svoje kremplje,
  in mojih tačk štemplje.
  Se ne bojim kakšne hude matrone,
  katera pušča ta hude patrone.

  Sem samo muc oranžne barve
  in Golobič ni moje farbe
  (da ne bo pomote).
  Sem lik iz mnogih risanih filmov za otroke
  pa vendar sem še vedno maček na obroke.

 157. garfield pravi:

  Tukaj sam in otožen
  čakam vsaj na kakšen obisk,
  ampak sem vsaj z mačkami obkrožen
  in obiski drugih so kot blisk.

  Rime na parnasu so šle v franže,
  hvala bogu sen barve oranžne,
  meni rima se za zabavo,
  glej ga vraga rabim tudi družbo ta pravo.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !