commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

POSLANSKO POSLANSTVO- IN ENA RES DRŽAVOTVORNA ZAMISEL

Objavil commonsense, dne 22.05.2008

Na nekem drugem blogu se je razpravljalo o poslanskih plačah in podobnem, začudilo pa me je, da čeprav vsi vemo, da riba smrdi pri glavi, nihče ni opazil, da poslanski dohodki pač začno smrdeti pri najvišjih , torej dohodkih naših evropskih poslancev. Njihove plače same naj bi sicer bile enake domačim poslanskim, ampak stroški zanje pa so mnogo višji- vsi ti asistenti (včasih kar družinski člani), dodatki, sejnine, potni stroški, prevajalci, šoferji , itd. Tudi ti stroški ne bi bili problem, saj jih nekaj nosi Evropa (ampak, ali nismo tudi mi Evropa, in bi se ta denar lahko porabil za kaj koristnega?), precej več pa seveda neposredno naš davkoplačevalec- ampak vprašanje je, kaj ti ljudje za ta denar koristnega počno? Na splošno, še posebej pa za matično državo?

Nič.To se je pokazalo pri nedavnem dogajanju okoli hrvaškega ZERP-a . Naši poslanci namreč niso naši, ampak poslanci evropskih strank, dve glavni sta desna ljudska in leva socialistična. Naši med prvimi so se več ali manj potuhnili, saj je Hrvaška bila, in v perspektivi tudi ostaja precej bolj zvesto desničarska kot Slovenija, med tistimi drugimi pa je vsaj Pahor sicer poskušal nekaj rogoviliti, pa so ga kmalu “njegovi” lastni na cedilu pustili- slovenski interesi so za panevropsko stranko vredni pač le približno 0.5 %, kolikor nas je v Evropi.

Zadevo je na koncu za silo uredil evropski komisar, pa zagotovo ne zaradi Slovencev, ampak prav tako gotovo zaradi Italijanov, ki so seveda vedeli, kje so pravi gumbi in vzvodi za doseganje svojih ciljev.

Čemu torej služi Evropski Parlament – zakonodajno telo ni, interesov držav članic ne zna , ali ne more zaščititi, očitno je le nadvse drago odlagališče za odslužene, ali sicer doma odvečne politike, in vir zaslužka za Strassbouržane, letalske družbe in podobne zaslužkarje.

Da je služba evropskega poslanca le sinekura, nagrada za pretekle zasluge, ali sredstvo za nepotistično zaslužkarstvo, dokazuje tudi to, da poslancu mimogrede ostane še dovolj časa za vodenje kakšne stranke doma, za kandidiranje za predsednika, za golf, in za podobne državotvorne zadeve.

Da ne bi kdo mislil, da sem na domače slovenske poslance in na naš parlament kar pozabil: ta vsaj ima določen pomen za našo državo- če drugače ne, je vsaj kar dobro nadomestilo za klavrne zabavne programe naše rtv. Mnogo raje kot nmk, vzemi -pusti, ali notpadu gledam desničarsko “konjenico” (prosto po Mladini), ali levičarske potratne, ali šir(c)oko cvik(l)ajoče dolgoveznosti. Najbolj všeč pa sta mi v zadnjem času tista blondinka in njen šef ( barve las se pri njem zaradi briljantinaste čelade ne da točno določiti), ki sta očitno oba v isti šnelkurz srepega gledanja in mijavkaste retorike hodila.

To, da bi naj poslanci glasovali po svoji vesti, je seveda bajka za majhne otroke. (Pa še dobro ne bi bilo. Saj je vest del človekove zavesti , zavest pa se s časom in okoliščinami spreminja – že po prekrokani noči, na primer). Jasno je, da se v resnici glasuje po navodilih stranke, in da so poslanci le strankarski vojaki – saj se celo tako pomembne zadeve kot je kazenski zakonik delajo po domače, kar na neki kuhinjski mizi, uzakonijo pa se s preglasovanjem. Takle pač mamo.

Prav bi seveda bilo, da bi poslanec ravnal v skladu z obljubami, ki jih je dal volilcem v svojem volilnem okrožju- ker pa stranka pravzaprav poslance s pomočjo svojih “list” postavlja po svojih kriterijih, je jasno, da pri nas to ni izvedljivo. Še najbliže omenjenemu sistemu so v tako obrekovanih ZDA, ampak pri nas seveda za kaj takega živi mnogo premalo Američanov (če parafraziram znanega Slovenca).

———————————————————————————————————-

Zdaj pa k zares (oops, to je vse prej kot kakšna reklama) državotvornem predlogu- če dobim dovolj podpore, se morda celo odločim za vstop v politiko:

Če so torej poslanci le strankarski vojaki, jih lahko mirno ukinemo. Na volitvah naj se izvolijo stranke, vsaka dobi v razmerju dobljenih glasov “žetone”(ali zaradi mene fižolčke, je ceneje), ki jih njihov predstavnik pri sprejemanju novih zakonov v kuhinji nekdaj predsednika parlamenta, sedaj glavnega kuharja položi na mizo, in zadeva je opravljena.

Tisto tako imenitno mesto evropskega poslanca pa naj se izkliče na dražbi, pač najboljšemu ponudniku, tako kot so nekoč prodajali plemiške naslove. Izkupiček , skupaj z denarjem, prihranjenim z ukinitvijo parlamenta pa naj gre za penzijski sklad, ali za azil za male živali. Hm, z ukinitvijo parlamenta bi najbrž nastala potreba tudi za kakšne druge vrste azile, ampak ne bodimo preveč hudobni.

 • Share/Bookmark

69 odgovorov v “POSLANSKO POSLANSTVO- IN ENA RES DRŽAVOTVORNA ZAMISEL”

 1. boakonstruktor pravi:

  Z navdušenim sikanjem pozdravljam rojstvo novega bloga: ssssiiiikk!
  Si prepričan, da je tisto briljantina in ne maslo?

 2. boakonstruktor pravi:

  V nepopisnem navdušenju me je zaneslo, seveda nisem mislila novega bloga, ampak novo disertacijo.

 3. commonsense pravi:

  oops , boa, res je težko reči,kaj je tisto. ampak tudi če je maslo, po maslavosti ga pa njegov bivši šef absolutno prekaša.tako, da se je morda po ločitvi res za briljantino odločil :)

 4. boakonstruktor pravi:

  Ko že razpisujemo usodno pomemben referendum o pokrajinah, lahko predlagaš še referendum o tvojem
  državotvornem predlogu. Najbrž ga mora formalno predlagati pristojni minister, in ker si – če se prav spomnim – upokojenec (jaz bom pa 25. maja, na Dan mladosti!)- je to šef Desusa in mimogrede glavni vojak v državi (da mu je ime Charlie Brown, bomo blagohotno prezrli).

 5. commonsense pravi:

  lucy: če tudi snoopiju kakšno finsko letečo kišto kupi, mu ne bom preveč pod prste gledal.
  živel dan mladosti!

 6. boakonstruktor pravi:

  Oni borbeni petelini (in kure) se ne morejo spustiti s Parnasa in sploh niso opazili, da imajo tukaj novo areno! (Zato je debata tukaj toliko bolj na nivoju, hihi, oziroma sik).

 7. nadja pravi:

  cs. Hej, nikoli ne bom pristala na tako defetistično gledanje. Verjamem, da ni vse v denarju in moči in kar je pomembneje, da je vsak človek in dober in slab. Ni pa že v osnovi grabežljiv, pogolten in nesposoben, sicer se ta svet ne bi obdržal nad vodo. Tudi vsak sistem je in dober in slab. v vsakem sistemu se da sčasoma, ko ga spoznaš, tudi kaj dobrega dobiti. In veliko je tudi slabega. Napake in luknje v zakonu lahko izrabljamo ali pa ne tudi mi, ki nismo politiki in tudi tu so razlike med nami. Cenim Potočnika, in cenim Tuerka in to kar delata ni malo. Znanje, sposobnost in pokončna drža , ki služi za kompas v tem morju zmešnjav in pasti in vEdenje, da je politika umetnost možnega – poznam jih kar nekaj, ki tako mislijo, se trudijo in prispevajo svoj drobec v dobrobit človeka.

 8. commonsense pravi:

  ooo, živjo nadja, dobrodošla. ampak potočnik in tuerk nista parlamentarca, ne domača, ne evropska.saj sem rekel, da se za zdaj evropske stvari urejajo na komisiji, ne v parlamentarnem kurniku.ali je to prav ali ne, je druga stvar, in morda tema druge debate.
  moja državotvornost zaenkrat dosega le domovino, evropo bom urejal kdaj pozneje :mrgreen:

 9. lidijah pravi:

  Nadja, ne bodi tako huda na commonsensa. Saj je hotel le povedati, da je Pahor odslužen oziroma odvečen politik (“, očitno je EP le nadvse drago odlagališče za odslužene, ali sicer doma odvečne politike, in vir zaslužka …”).

 10. boakonstruktor pravi:

  Janez Potočnik je sicer evropski komisar…

 11. commonsense pravi:

  heheh, lidijah- za pahorja bi najbrž res moral dodati: “in za premalo lastne lepote občudovanja deležne” politike.zakaj pa ne, za politike je to normalno.se pardoniram.

 12. lidijah pravi:

  Predlagam, da pred ukinitvijo Evropskemu parlamentu damo še eno možnost: pogoj za izvolitev poslanca poslanke bi bil, da je blond. Tako bi se morda znebili še nekatrerih zelo lepih šefov naših strank vsaj za en evropski mandat.

 13. commonsense pravi:

  pametna misel, lidijah.že pišem v program nove stranke. :)

 14. nadja pravi:

  Sem se skulirala. Svojčas so “skomplimentirali” v BG ljudi, ki so tu, v Sloveniji imeli preveč svobodomiselne ideje!
  Danes imajo pa slovenski parlamentarci a la Pahor v Bruslju bolj lastne “evropske” ambicije kot pa kakšne “moteče” revolucionarne ideje

 15. boakonstruktor pravi:

  Pahor je lep! Pahor je lep!

 16. bin pravi:

  Ostanimo torej, “po nalogu glavnega” :) , pri domači državotvornosti. Takoj dobiš moj glas CS, le v zameno hočem dobro plačano in malo (ali nič) odgovorno funkcijo, financirano iz državnega budžeta. (Ne gre, da bi gospodarstvo obremenjevali! :lol: )Poslanska bi bila ravno pravšnja! Aja! Poslance bi ukinili? Potem pa nič! Bom raje za tiste glasoval, ki bodo še poslanski podmladek uzakonili. Seveda mora biti “usklajen s seniorji”, torej je najbolje, če bo v njem moja kri.

  Povzetek!
  Volil bom tistega, ki mi bo omogočil boljše življenje! :mrgreen: ;)

 17. commonsense pravi:

  bin, odločiti se boš moral- s poslanskim mestom seveda ne bo nič, kaj pa, recimo, direktor sončne železnice v okviru sončne uprave? plačan iz dobička od prodaje evroposlanskih sinekur? bi šlo?

 18. bin pravi:

  “Deal”, šef!

  Za prvo glasovanje. Kasneje hočem seveda tudi članstvo v nadzornem svetu ali svetniško mesto v direktoratu za sončne pege. Zetu pa mesto šefa sončnih kurjačev. :)

 19. Rado Rado pravi:

  Zanimivo cms,
  na evropske smo pa čisto pozabili.
  Baje, da tam nekaj lobirajo za nas.
  HM?

 20. Maatjazh pravi:

  Commonsense, nisem vedel, da ste pri DESUS-u anarhisti.

 21. commonsense pravi:

  rado: morda, ampak smo že videli, kako uspešni so.

 22. commonsense pravi:

  matjaž: samo podmladek , kot povsod :)

 23. boakonstruktor pravi:

  Saj vem, vsi skupaj ste fovš Pahorju, ker je tako lep! Lep!

 24. boakonstruktor pravi:

  A vidite, da imam prav! Za enajst ur ste kar onemeli!

 25. commonsense pravi:

  boa- kaj je enajst ur proti večnosti…..

 26. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, haha, prihajamo v obdobje posledic, no ali pa smo že v njem, to ne spremeni dejstva, da smo za vse odbovorni le mi sami in seveda tudi upokojenci. Naši veleumni politiki, kar dobro manipulirajo z nami. Če dam samo en primer: “Ali ste zato, da bo v Sloveniji 14 pokrajin?” Če volijo samo strankarski kolegi, in se odločijo za DA, in če pri tem 300.000 tisoč plebejcev, ne bo prišlo na referendum (ker jim dol maha) potem bo referendum zagotovo uspel.

  Pojavi se moralno vprašanje, ali lahko politikom prepustimo pomembne odločitve o naši sedanjosti in prihodnjosti, kar pa je pri tem še veliko bolj ironično, niti ne odgovarjajo za svoja dejanja.

 27. franc pravi:

  tole paberkovanje me je spomnilo na simpatično “igrico” z blitzovo vlado v senci pred časom in bi zato prav rad videl, ko bi se v razpravo vključi tudi naš takratni “premier”.

  @ commonsense: ali pa si pomislil, da bi tvoj predlog razpustitve parlamenta za državljan(k)e pomenil tudi izgubo popularnega zabavnega medija, saj si zapisal, da gre za : “…dobro nadomestilo za klavrne zabavne programe naše rtv…”.

 28. commonsense pravi:

  franc, žrtve morajo biti, ali: “ne moreš narediti omlete,ne da bi razbil nekaj jajc”. :)

  premier pa izgleda, da je užaljen, in očitno hibernira(kot kaže, ima manj smisla za hec kot smo mislili, in ne razume, da ni vsak hec nujno naperjen izključno proti njemu).

 29. commonsense pravi:

  griso, zviti so , res.ampak, če se jim še enkrat izide, se bodo kmalu soočali s 14 pokrajinami, ki se bodo od njih hotele odcepiti, pardon osamosvojiti….

 30. bin pravi:

  /… če se jim še enkrat izide, se bodo kmalu soočali s 14 pokrajinami, ki se bodo od njih hotele odcepiti …/

  Naj bi jih to prizadelo? Saj bodo v “novih državah” abonirani na najvišje stolčke. :mrgreen: V naši družbi pa je še vedno prisotna miselnost, da je bolje biti gospodar bajtarije, kot hlapec na veleposestvu. Torej??? ;)

 31. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, rezultat volitev bo odvisen samo od tega, koliko plebejcev bo odšlo na volišče. Dejstvo, da smo Slovenci izredno potrpežljivi nikakor pa niso tako butasti, pa da ne izdam kdo … :evil:

 32. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  mojo podporo imaš. In verjamem, da tudi od koga drugega. zato le mirno v politiko.

  Sigurno nam ne boš prodajal banan za pomaranče. :)

 33. david.pelko david.pelko pravi:

  CS, a si normalen. Ravno zdaj, ko se že kuha nova revolucija bi ti kar parlament ukinil!

  No ja, saj ni tako slaba ideja. Zakonov imamo sprejetih tako že preveč in veljajo samo za reveže. Vsi ostali na položajih pa tako ne padejo pod taktirko zakona.

 34. commonsense pravi:

  eh, pelko, normalen sem še kar, naiven pa ne, da bi verjel, da bi novi parlament bil kaj dosti drugačen.namesto konjenice bi dobili pač več tistih konjičkov z bolj dolgimi ušesi ….

  upamo lahko le, da bi s svojimi fižolčki ravnali manj cirkusantsko, kot sedaj.

  pač pa nam vsaj tega živalskega vrta na tv ne bi bilo treba več gledati.

 35. david.pelko david.pelko pravi:

  CS, tako kot je rekel Blitz zadnjič na svojem blogu. Za naslednjih 30 let smo pečeni! :(
  Na žalost!

 36. vlatka vlatka pravi:

  david.pelko,

  od kfdaj pa ti tako črnogledo? ;)

 37. david.pelko david.pelko pravi:

  Nisem črnogled, samo realen sem. Sem že velikokrat pojasnjeval, zakaj in kako.

 38. david.pelko david.pelko pravi:

  Tole sem skopiral iz svojega bloga:

  Dr. Rugelj je že pred leti napisal takole:

  PASTI TRANZICIJE V SLOVENIJI. Procesi odpravljanja posledic 70-letnega podrejanja najprej bizantinski, pozneje pa kombinaciji bizantinsko-komunistične vladavine, bodo dolgotrajni zaradi naslednjih okoliščin:
  - erozija morale zaradi nepravične in netransparentne obogatitve privilegiranega sloja, ki spravlja v zagato celotno prebivalstvo, prikrajšano za enaka izhodišča pri vračanju (delitvi) družbenega premoženja.
  - nova “jara gospoda”, ki se je po preteku nekaj rodov brez pravega dela nenadoma povzpela med bogataše, bo s svojo dejansko močjo in vzvišenostjo ustvarjala travmatično vzdušje med obubožanim prebivalstvom.

 39. vlatka vlatka pravi:

  david.pelko,

  biti črnogled in realen, v današnjem času, je isto ;) ;)

 40. boakonstruktor pravi:

  Zdaj se nič ne prilizujte,
  mi nobenih rim ne kujte,
  sem užaljena zelo
  in me dolgo več ne bo!

 41. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, če so pred časom dinozavri izumrli, ni hudič da nebi izumrli tudi posranci. Po moji skromni logiki, jim tudi bajne vsote denarja takrat ne bodo nič koristile. V prejšnjem sistemu je bila prepovedana pesem, le odlomek napišem:

  Iz žuljev, se naših, pijavke redijo … Se bojim, da bo pesem še naprej prepovedana.

 42. Blitz pravi:

  Ne vem, kako sem prišel na tole misel, a razmišljam, ali ne bi morda moral razložiti, kaj mož moje žene počne tukaj na zakotnem Bavarskem. Nekaj prčka v tri krasne, res da firma kar laufa, a vse skupaj je v primerjavi z evropolitiki in njihovimi sekretarji neomembe vredno. Razen, da jih obilno financiramo. Sorry, zdaj pa moram it srat.

 43. mijau pravi:

  Vidim, da je še Blitza nekam pritisnilo. Res se je težko o tako resni temi hecati. Poglejmo si dejstva:
  Slovenci smo, tako, kot tudi drugi narodi, pametni in neumni. Za druge ne vem, toda razmerje med pametnimi in neumnimi Slovenci je 49% : 51%. Kako sem prišel do tega? Preprosto. Za vzorec sem vzel 90 prebivalcev. Ko teh 90 prebivalcev dobi v rešitev kak problem, je ta nespametno rešen, ker neumni vedno pametne preglasujejo.

  To je žalostno, vendar imamo Slovenci upanje, da se to spremeni po štirih letih. Takrat se le-ti zamenjajo.

  Nisem še ugotovil, kako se potem zgodi, da v novem štiriletnem obdobju tisti pametni ponorijo in zopet dobijo večino.

 44. commonsense pravi:

  blitz, pa si spet enkrat pogruntal eno mojo skrivnost: vsako jutro preberem Delo- predvsem poročanje iz našega parlamenta- in moja prebava deluje kot tvoja breitling ura (sicer nisem preveril, ampak, če si se s svojo uro pohvalil, že mora biti breitling :) ). kadar pa poročajo še o čem iz evropskega parlamenta, pa moram požreti celo malo živalskega oglja, da ni prehudo.

 45. commonsense pravi:

  mijau, tudi za tvojo dilemo obstaja odgovor: zamenjati ljudstvo. :)

 46. pele pravi:

  ena ideja za referendum: volitve vsako leto namesto štirih. vsaj dokler se politiki unesejo.

 47. commonsense pravi:

  ja, pele, ampak le pod pogojem, da se voli fižolčke.

 48. pele pravi:

  hehe, kar se iq-ja tiče, res ne bi bilo razlike. sicer ob teh debatah vedno pomislim na besede nekega teoretika, da je poslanska demokracija v krizi in da je edini izhod neposredna demokracija. to ni le pri nas, ampak nasploh v našem času. seveda je iluzorno pričakovati, da bi bila Slovenija korak pred svetom (razen Švicarjev), ampak vseeno… a sem rekel enkrat na leto – enkrat na mesec!

 49. bin pravi:

  /… da je poslanska demokracija v krizi in da je edini izhod neposredna demokracija …/

  Kaj smo res že tam? Mar ni bila taka “demokracija” konec helenske kulture? Ki jo je Aleksander veliki z mečem presekal? (Gordijski vozel!)

  Kdo bo novi Aleksander? :mrgreen:

 50. commonsense pravi:

  ajajajaj bin. ne bom nič rekel….

 51. Blitz pravi:

  commonsense, nekje sem se moral izprazniti, nekje, kjer sem (vsaj včasih) razumljen. Takega hvalisanja nisem slišal že skoraj dvajset let, odkar je neka upokojena velika živina objavila zahvalo za pokojno ženo.

 52. commonsense pravi:

  kaaaj? kdo in komu se je pa zahvalil za pokojnost svoje žene? aha, dvajset let, praviš- štejem na prste- ah, to so bili še komunisti, in niso znali sešteti dva in dva. sve jasno. :mrgreen:

 53. commonsense pravi:

  p.s. blitz- katero hvalisanje? sem ga veliko slišal, ampak katerega konkretno imaš tokrat v mislih?

 54. mijau pravi:

  Pele, ne pretiravati – enkrat na leto bi bilo dovolj, bi pa morala obstajati možnost interpelacije za poslanca.

  Plače poslancev pa bi morale biti povprečne slovenske. Prvič, bi se takoj dvignile, drugič pa bi zakone sprejemali pisane na kožo večini.

  Kot primer: vinjete bi imeli tudi za 10 dni in za mesec dni, višina kazni za prometne prekrške bi se občutno znižala itd.

 55. Blitz pravi:

  commonsense, sem že razmišljal, da bom zadevo v kratkem popisal na blogu. Tip je naročil zahvala čez četrt strani in se zahvaljeval vsem živim ter pri vsakem omenil, na kako pomembni funkciji je sedel, ko sta sodelovala.

  Saj veš, katero hvalisanje. Tisto, zaradi katerega sem pomislil, da imaš na temle blogu čisto prav – evroposlance u lance. Z uradniki vred.

 56. commonsense pravi:

  blitz, če misliva isto hvalisanje, bodiva previdna – kar vidim scenarij, kaj se lahko zgodi:

  če pri nas tudi fižolčkanje ne bo prineslo pravega napredka, nam bo vsemogočni evropski parlament poslal kakšnega uradnika za gubernatorja, za vsak primer pa morda še kakšno slovensko verzijo evitte peron, prijateljico vseh mogočih in mogočnih kraljev, princev , predsednikov in božanstev. :mrgreen:

 57. blitz blitz pravi:

  Uh, to je pa kar resna grožnja. Gospa celo nekaj stihe piše, samo to nam še manjka.

  Bolje Rupel kot rupa.

 58. Martin pravi:

  CS, pazi se izražati na 56 in tudi Blitz na 57 ;) .

 59. commonsense pravi:

  ups, martin, pa si me dobil. reči bi najbrž moral “evikke” peron :mrgreen:

 60. Martin pravi:

  Bravo, pridobil si 100% možnih točk pri meni. Če ti kaj pomeni ali ne. :) :) :) :) )))))

 61. boakonstruktor pravi:

  Mogoče sem malo teleBOAnska, ali pa sem pri zadnji levitvi pomotoma polevila še možgane oziroma spomin (čeprav je pri mojem semestru pomnilnik itak že hudo poln in gre včasih malo čez)- ampak če mi s kakšnim diskretnim namigom pomagate, katera je tista gospa iz #51 in nadaljnjih, bom mogoče kaj zastopila. (Vem, da izraz zastopiti ni slovenski, ampak nam boam je všeč, sik).

 62. commonsense pravi:

  boa, tokrat pa si boš morala s svojo domišljijo pomagati.gre namreč za povsem fiktivno osebo ( torej osebo,ki se ukvarja s fikcijo ) in vsaka morebitna podobnost s kakšno realno persono je popolnoma naključna. :)

 63. boakonstruktor pravi:

  Kaj vi mene zajebajete?

 64. commonsense pravi:

  boa: :)

 65. boakonstruktor pravi:

  Zdaj sem pa tako užaljena, da ne bom več sikala po tem ničvrednem blogu, kjer se izživljate nad živalmi z majhnimi možgani.

 66. commonsense pravi:

  hm,zdaj pa sem dobil idejo: “majhni možgani” ,sluzasta površina , velikanska usta in razcepljen jezik- vse kot ustvarjeno za v parlament. :)
  prisotni seveda izvzeti :)

 67. boakonstruktor pravi:

  In ker znamo dobro stisniti, bomo iz političnih nasprotnikov iztisnile vsa potrebna priznanja, iz davkoplačevalcev pa še zadnje fičenke!

 68. bin pravi:

  Pazi Boa, tudi v parlament pride zima!! ;) Takrat ste kače silno ranljiva in nemočna bitja! :)

 69. boakonstruktor pravi:

  V parlamentu je vedno toplo, ker tamkajšnji prebivalci lepo poskrbijo za svoje…delovne pogoje.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !