commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

SWEET SIXTEEN V POLITIKI

Objavil commonsense, dne 28.09.2008

V Avstriji imajo pravkar prve volitve, kjer sodelujejo že 16-letniki. Mislim, da se bodo zaradi tega še tolkli po glavi, tudi tisti, ki jim je to koristilo.(zamisel sicer ni nova, že pred časom jo je strastno zagovarjal slovenski politolog in analitik, Herr Blitz.)

Ker imam še kar razvito domišljijo, in za res bistvene stvari posebno dober spomin (predvsem dolgoročen), sem v svoji glavi rekonstruiral, kako sem razmišljal pri 16-ih letih, kaj so zame takrat bile res bistvene stvari, in kako bi bilo, če bi za stranko SWEET SIXTEEN sestavljal politični program, pri tem pa upošteval tudi nekaj bolj sodobnih tendenc.

Zaradi preglednosti bom zastavljeni program strnil v (zaenkrat) 8 točk.

1) »Don t trust anybody over 30«. Vsem tem ostankom preteklosti bo treba odvzeti državljanske pravice, saj nimajo nobene druge vloge, kot da nergajo in zavirajo svoboden razvoj naše generacije. Lahko sicer obdržijo svoje službe ( če bodo delali, bodo imeli manj časa za nerganje), a le pod nadzorom in vodstvom perspektivnih mlajših članov naše stranke.

2) Kar največji poudarek bomo dali znanosti, vendar bomo pazili, da predvsem v vejah, ki bodo neposredno koristne. Prvenstvena naloga znanosti, povezane z industrijo bo razviti X-ray očala, skozi katera bomo lahko gledali skozi oblačila naših sošolk in periskope, s katerimi bomo lahko gledali mlajšim učiteljicam pod kikle.

3) Reforma pokojninskega sistema: upokojitveno starost bomo dvignili za 12 let, prvih 12 let pokoja pa s tem omogočili naši generaciji v starosti 18 let do 30-tega leta. Le tako bomo zmogli še dve leti šole, ne da bi utrpeli prehud travmatski sindrom. Tako bomo tudi ugodili tistim fosilom, ki kar naprej poudarjajo svoje izkušnje, in jim omogočili da jih še naprej uporabljajo. Mladim pa s tem omogočili, da si odpočijejo od naporne šole in nergaških staršev. Pri tem jim bodo v pomoč tudi X-ray očala za gledanje skozi obleke sošolk in mlajših učiteljic.

4) Kultura: Izkoreninili bomo vse dekadentne vrste kulture in umetnosti- od umetnostnih študijskih smeri na univerzah bodo ostale le še akademije za rap in punk (ARP), za grafite in vandalizem (AGV) ter akademijo za akte (AZA), kjer bodo pozirale naše sošolke in mlajše učiteljice.

5) Zdravstvo: ukiniti, saj smo vsi polnopravni državljani dovolj zdravi. Denar gre v raziskovalno in proizvodno dejavnost za X-ray očala za gledanje skozi obleko sošolk in mlajših učiteljic. Morda se bo dalo uporabiti tudi kaj obstoječe opreme iz zastarelega zdravstvenega sistema.

6) Gospodarstvo: opustiti vso nenamensko proizvodnjo, in se osredotočiti na proizvodnjo X-ray očal za gledanje skozi obleke naših sošolk in mlajših učiteljic. Izvozne možnosti so obetajoče, za začetek predvsem v Avstrijo.

7) Okolje: stroga zakonodaja, ki bo omejila glasnost na vseh prireditvah in glasbi v domačih sobah na najmanj 150 decibelov. Državno podporo kmetovalcem, ki pridelujejo industrijske (oziroma njim podobne rastline). Za X-ray očala za gledanje skozi obleko sošolk in mlajših učiteljic v tem resorju zaenkrat še nismo našli primerne vloge, zato prosimo javnost, da prispeva kakšno konstruktivno zamisel.

8.) Šolstvo: po prehodnem obdobju ukiniti, saj je nesmiselno premlevati stare, preživele flance, energijo mladih je potrebno usmeriti v konstruktivnejše dejavnosti, na primer gledanje skozi X-ray očala skozi obleke sošolk (dokler šole še so) in mlajših učiteljic.

To je zaenkrat le okvirni program, ko bomo dobili mandat za sestavo vlade, ga bomo poskušali izpopolniti, v kolikor nam bo ostal čas ob študiju X-ray očal za gledanje skozi obleke naših sošolk in mlajših učiteljic.

 • Share/Bookmark

27 odgovorov v “SWEET SIXTEEN V POLITIKI”

 1. commonsense pravi:

  PA NE, DA SO 16-LETNIKI ŽE ZAVZELI SIOL? ALI PA JE NA DELU SPET BLOGOŽER?

 2. strojnik strojnik pravi:

  Na Siolu že nekaj časa stvari čudno funkcionirajo… :?

  Ta očala bi znal pa tudi jaz ponucati. Bi imel z njimi precej več veselja, kot z osemkolesniki g.Glanzkopfa… :mrgreen:

 3. commonsense pravi:

  strojnik, če bi na siolu že imeli takšna očala, ne bi imeli časa izumljati posodobitev, in bi vse lepo funkcioniralo kot je. napredek, bljak!

 4. mavgli pravi:

  ampak volitve bi morale biti ob ponedeljkih. v nedeljo SST (sweetsixteenerji) še niso prišli k sebi od pijače,trave in sobotnega koncerta.

 5. david.pelko david.pelko pravi:

  CS, jaz imam tebe na sumu, da si teh očal želiš predvsem ti. A se kje v soseščini sprehaja kakšna za tvoj okus malenkost preveč oblečena luštna soseda in si zdaj zadevo prenesel na pleča nič hudega slutečih najstnikov? Ti, ti, grdi ti :!:

  Malo si pozabil, da današnji novodobni najstniki po raziskavah sodeč, že vse kaj druga kot sanjajo o “vsebini”, ki jo skrivajo sošolke :?:

  p.s. si pa dal dobro idejo g. Karlu Erjavcu, ki jo nemara zna uporabiti čez 4 leta za svoje kolege – upokojence! :lol:

 6. commonsense pravi:

  mavgli, ko bomo uresničili svoj program, nedelja ne bo več imela nobenega pomena- vsak dan bo nedelja!

 7. commonsense pravi:

  eh, pelko, če bi videl našo sosedo, bi najbrž hotel nositi varilna očala, ali raje celo kapuco brez odprtin za oči.

  novodobnim najstnikom zaenkrat ostajajo le še sošolke, ker pri ramoni sobolj so vrste tako dolge, da bodo prej penzionisti, kot na vrsto prišli.

 8. david.pelko david.pelko pravi:

  Da se še malce na svoj račun pošalim: do takrat, ko bom jaz penzionist bodo taka očala verjetno že v široki prodaji, glede na hitrost razvoja. Se že veselim kluba Erjavčevih :lol:

 9. mavgli pravi:

  mi lahko namigneš, kdo ali kaj je ramona sobolj?

 10. commonsense pravi:

  hmm, če malo premečeš nekaj črk, boš našla mojo najljubšo blogerco. če to ni dovolj, išči eno, ki piše cele strani brez odstavkov. če tudi to ni dovolj, poišči tisto, ki je (po svojem mnenju v ONI) predmet poželjenja vseh slovenskih moških. bo šlo?

 11. Dajana Dajana pravi:

  Simonca, kdo drug. ;)

 12. commonsense pravi:

  killjoy, dajana :)

 13. Luka pravi:

  :>

 14. mavgli pravi:

  cs # 24

  “…boš našla…” a je bil mavgli ženska?

 15. commonsense pravi:

  ker je mavgli bilo v džungli edino človeško bitje, se brez primerjave seveda ni moglo zavedati, kakšnega spola je. domnevam.

 16. mavgli pravi:

  ampak potem bi moral napisati “…boš našlo…”. ali pa si globoko v srcu feminist?

 17. commonsense pravi:

  mavgli, o ja, vedno bil, pa lezbijec tudi!

  (star vic sicer)

 18. barbiblond barbiblond pravi:

  Šestnajstletniki so voda na mlin plana A, po mojem spominu tudi dvajsetletniki.(da se ne bom spet ponavljala z Bohlom).
  Sploh ni neumna polnoletnost pri 21., celo pri 25. ne.
  Eni pa sploh ne bi smeli biti nikoli polnoletni, :mrgreen: , a kdo si upa določit, kateri?
  Pa še 9. točka:
  Prepoved prepovedi pornografije…

 19. commonsense pravi:

  ja barbi, seveda tudi točka 9. ampak zaradi X-ray očal za….. , no saj vemo,……bo povpraševanja najbrž nekoliko manj.

 20. blitz blitz pravi:

  commonsense, vse je res. Ampak podobno se da spisati tudi za volivce po sedemdesetem. Za napredek potrebuješ ves spekter od želje po hitrih spremembah do želja po večnem statusu quo. Volitve pa nagibajo ravnotežje zdaj v eno zdaj v drugo stran.

 21. commonsense pravi:

  ah blitz, saj bom tudi verzijo za sexy seventies spisal, ampak bo treba še nekoliko počakati :)

 22. GRiSON GRiSON pravi:

  Commonsense, če smo mi t’stari dali otrokom Otroški parlament, ne vem zakaj jim potem ne bi dali še volilno pravico. Po drugi strani, na volitve danes prihaja komaj dobra polovica volivcev. Če bi volili še petnajst letniki, bi bila volilna udeležba vsaj 80%-na. Poleg tega je petnajst letnike še veliko lažje naplahtati :lol: .

 23. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  ne da se mi vračati v šestnajsta leta, bilo je preveč krasno, da bi oskrunila spomin nanje ;) :D

 24. commonsense pravi:

  vem, vlatka, sem videl sliko s kandelabrom :)

 25. vlatka vlatka pravi:

  commonsense,

  to je bilo malo več k’sno, imela sem kakšnih osem več :)

 26. mijau pravi:

  Tudi meni je ideja o volilni pravici 16-letnikov nesmiselna. Je pa to v trendu: Najprej so jo imeli samo plačniki davkov, potem vsi moški nad 21. letom, potem so prišle na vrsto ženske, nato vsi nad 18. letom starosti. Sedaj se limit še spušča, vse pod geslom: nihče ni dovolj neumen, da ne bi mogel voliti.

  Kar se pa tiče volilne udeležbe, pa bo, se bojim, stvar ravno obratna. Odstotek volilne udeležbe se bo še znižal, saj se skupno število volilnih upravičencev zvišuje, ti najstniki pa v nedeljo spijo.

 27. commonsense pravi:

  hja, mijau, kadar imaš prav, imaš prav. se strinjam, tako bo, če bo.

  ampak pri referendumih o uzakonitvi minimalnih decibelov, ali legalizaciji trave, pa bo udeležba enormna. :)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !