commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

MAŠČEVANJE MALEGA ŠKAMPA (ali hrvaško domoljubje ne pozna meja)

Objavil commonsense, dne 15.06.2009

z gospo CS sva ravnokar na navtičnem dopustu med dalmatinskimi otoki. ko sva pred slabim tednom prispela, sva seveda takoj šla na škampe. mnjam, mnjam. prijazni hrvati so nama tudi z veseljem prodali nekakšen internet  ključek, s katerim lahko internetam tudi na plovbi med otoki. super zadeva.

a glej ga zlomka, predvčerajšnjim me je začelo zbadati tam, kjer mislim, da je  moj slepič. ( ne kača, tista je nekje zraven, hehe) ( picajzlarjem naj povem, da vem, da slepič ni kača, pa vseeno). no, pa sem poklical svojega družinskega zdravnika, ki je rekel, da si moram izmeriti temperaturo pod pazduho in, khm, v rektumu- in če je razlika več kot ena stopinja (in tudi je), potem je najbrž res slepič, in na sumu imam seveda enega tistih škampov( oziroma kakšen nejgov sestavni del), ki najbrž sumi, da bo ollie rehn morda zares upošteval slovenske amandmaje .

tako, da sedaj z maksimalno hitrostjo plujeva nazaj proti marini- do tja imava še nekaj ur, potem pa naravnost domov. do poznega večera bova že tam. razmišljam, če je to sploh pametno, saj bom tam (če se sum potrdi) najbrž končal v slavni mariborski univerzitetni kliniki. ne vem, če ne bi bilo bolje svoje blogarske kariere kar tukaj končati, me vsaj po časopisih in sodiščih ne bodo vlačili.

če bom pa  moral že kar tu na hrvaškem na kakšen (plačan) poseg, pa bom račun kar našemu zunanjemu ministru poslal. kaj pa si misli, da se gre. s totimi tu se ja ni za hecat, očitno.

naj mi bralci ne zamerite, če vam to pišem s termometrom v riti, zdravnike je vendar treba do črke ubogati.

 • Share/Bookmark

27 odgovorov v “MAŠČEVANJE MALEGA ŠKAMPA (ali hrvaško domoljubje ne pozna meja)”

 1. vvooodnarka vvooodnarka pravi:

  Naj se vse dobro izteče :) CS. Po dobri hrani (mastni, obilno začinjeni) se rado zgodi kaj podobnega, sprobala.

  Lp, vvooodnarka!

 2. chef chef pravi:

  Ojoj, jeba! Mislim, termometer v riti. Slepič se že pozdravi. Ga še nisem imel, sem pa tudi jaz fasal rektalno merjenje temperature.

  Srečno, želim!

 3. Anonimnež pravi:

  As vidu, to so ti zihr Hrvati zrihtal, de ne bojo še men ko bom šel.

 4. commonsense pravi:

  Mark Twain je nekoč na neko objavo, da je že preminil, odgovoril : “reports of my demise have been greatly exaggerated”.

  podobno je očitno tudi v mojem primeru- vendar, če sem svojim kritikom in kritičkam vsaj malce veselja uspel pripraviti, sem pa sploh zadovoljen :) . zadeva ni prehuda in se bo menda kar sama urejala- tako kot je to diagnosticiral že Dr. Chef. glavno je, da kači nič ne manjka. seveda pa je že kakršenkoli sum na vnetje slepiča za mornarja na morju hudo tveganje, v tuji , ne najbolj urejeni državi pa sploh.na srečo nam penzionistom ni tako težko svoje težko zaslužene dopuste po potrebi re-programirati.

  woodnarka- hvala za dobre želje.so učinkovale :) . sem pa mislil, da bi več maščobe in začimb pravzaprav škampov mimohod mimo mojega slepiča prej pospešilo, pa bi ga morda kar zgrešil….

  Chef- prav si imel. če te bo blitz še z GP-jem zmerjal, mu bom že pokazal! s termometrom ni tako hudo. ko boš nekoliko starejši, ti bodo na sistematičnih pregledih najbrž tudi prostato rutinsko preverjali. pozoren postani, ko vidiš zdravnika gumijasto rokavico natikati :mrgreen:

  anonimnež- saj ni tako hudo- domorodci so čisto prijazni, paziti se moraš le v škampe preoblečenih specialcev- prepoznaš jih po velikih ustih in majhnem repu :mrgreen:

 5. bin pravi:

  Da se ni tebi CS kaj drugega zataknilo?? :mrgreen:
  V prejšnjem “postu” ste tako lepo kramljali, da sem vas že pod staro lipo videl. Kot nekoč vaške veljake – starešine. ;)
  No, pa se je le vse dobro končalo. :)

 6. commonsense pravi:

  eh, bin, jaz sem kot stara borsig lokomotiva- mene zlepa kaj iz tira ne vrže :)

  stara lipa? pa ne, da si tudi ti mariborec? stara lipa je tukaj pojem. dnaes greva z gospo tja na pohano piško, da proslaviva to čudežno zdravstveno prognozo. :)

  v tole bolnico namreč nisem hotel, moje nove Boscheve vbodne žage sicer še nisem preizkusil, ampak sem pa bral, da je neki Rus na arktični ekspediciji sam svoj slepič operiral….. :)

 7. bin pravi:

  He he, včasih se potrudi in pogoltni tudi kakšno bolj grenko “pilulo” iz medsebojnih pregovarjanj. Bo razgrizla vse tiste nevarne po pomoti požrte škampe. ;)
  Prijetne urice v družbi pod staro lipo. :)

 8. commonsense pravi:

  bin, spet si nekam skrivnosten. mi namigneš, kaj imaš v mislih? pod lipo se čisto dobro razumemo :)

 9. bin pravi:

  Skrivnosten praviš? :D
  Nič skrivnostnega nisem imel v mislih. Prvi odstavek naj bi vzpodbudil izločanje prebavnih sokov, da boš prej “perajt”, v drugem sem pa (nekoliko nerodno) “dober tek” zaželel. Pod tisto mariborsko lipo. Vaša – modrijanska pa očitno neke pomirjevalne substance spušča v ozračje. ;) Sem videl! :twisted:

 10. I feel Mafia in Slovenia pravi:

  Ah, slepič se operira…..

  kdo bo operiral in odstranil rakavo rano, ki se ji reče slovenska politika.

  Sporočilo se nahaja po linkom I feel Mafia in Slovenia.

  Zbudite se Slovenci, kvazi in pravi intelektualci ;)

 11. ~ nagajivka ~ pravi:

  Na, sej sm vedla. Nekej časa me ni, pa že spet cel kažin rata. Upam, commonsense, da se je tvoj slepič že umiril. Aja, pa Aleš te tudi pozdravlja in ti želi čimprejšnjega okrevanja. ;)

  p.s.: CS, ne sekiraj se. Bin se samo dela, da ni skrivnosten. Ti pa si ne jemlji vsega tak resno k srcu in črevesju, no. Niti mojih pripomb. Saj veš … čuvaj zdravje. Resno mislim.

  O, IFMIS! Ma tebe je pa povsod polno! :D Veš kaj, tkole ti povem: Lohk ti to lepiš po vsej blogosferi … ampak ne zanašaj se na prebujenje intelektualcev. Kajti intelektualci brez srčne kulture in brez duhovne domenzije so (zame) kvazi intelektualci. In s takimi, si žal nobena država ne more kaj dosti pomagat. MSM.

 12. commonsense pravi:

  no, jivka, zdej kstu, se kej na mejl oglas. sm stare mejle pucu, pa tut tvojga zgubu. kača je uredu.

 13. I feel Mafia in Slovenia pravi:

  Gospa Nagajivka, a mi hočete povedati, da je tole blog takšnega brezjajčnega kvaziintelektualca?

 14. blitz blitz pravi:

  No, če si še nisi opomogel od hrvaških škampov, se bo morda prilegel kanček domačega digestiva http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042275868

 15. commonsense pravi:

  hvala, blitz, za opozorilo. kar dobro dene, ko vidim,kako poceni sem jo odnesel, in kako hudo je lahko, če se človek ne zdravi pravočasno ( in se ti skuhajo možgani).predvsem pravočasno merjenje temperature je nujno,v tem primeru bi priporočal kakšen “industrial size” termometer.

 16. bin pravi:

  Kaj vem, CS, morda pa mi je termometer zahinavil?
  Kača je sicer čisto v redu, tista siva mehka snov tudi verjetno, le zalogovnik grenke zelene tekočine sem izpraznil. :twisted:
  Upam, da ta tvoja “scena” še podpira rime?

  Spopadla sta se
  Jirs in Bavh.
  Kateri gospodar
  ju sme pred ralo vpreči?
  Srdita bitka za svoj prav,
  odlomljen ostri rog
  in boki krvaveči.

  Trdi jarem
  pleča jima vklepa
  ista roka
  ga pod vratom je zapela
  skupaj vlečeta
  ta bolj, ta manj,
  za dobro žetev
  brez sneti, plevela.

  Pobral bo izbrani kmet
  bogato bero,
  kot vse pred njim
  ga vodil bo pohlep,
  šibila se bo miza
  pod pogačo,
  a volom v jasli
  slamnati otep!

  Ooooh kakšno olajšanje! :lol:

 17. commonsense pravi:

  bin , hvala za prav ezopsko, če že ne epsko pesmico. a a mi vseeno en črv pravi, da morda nisi blitzevega linka in avtorja tamkajšnjega umotvora prebral in nisi uganil, komu so moji zdravstveni nasveti bili namenjeni?

  P.S. drugi črv pa mi pravi,da si prebral, in da se je ezop tudi z mednarodno politiko ukvarjal? v tem primeru točka za bina. :)

  misli vol, da voli
  tega al pa druzga kmeta
  ne ve , da ga okoli
  prenaša in zapleta
  in da mu kožo guli
  nekdo, imenovan po muli.

 18. bin pravi:

  Hej CS, stvar izgleda resnejša, kot se je na prvi pogled zdelo!! :mrgreen:
  Komaj te je ena “mrgolazen” – (slepič) izpustila, so te že črvi napadli. STA TE NAPADLA, da ne bom deležen Mijau-ovega žegna. ;)

  Misli vol, da voli kmeta,
  misli kmet, da voli stranko,
  a oba sta se ujela,
  istim lovcem v skrito zanko.

  Kaj bi vol počel s pečenko,
  mar znal bi kmet ljudi slepiti,
  vol žre slamo, kmet salamo,
  vse je tako, kot mora biti.

  Najboljši kos, pljučno pečenko,
  pojesta Krez in Hamurabi,
  osveščen vol naj uživa v travi,
  umni kmet na svoji babi. ;)

  Naj mi oprostijo ženske za zadnjo besedo, v naglici nisem našel druge rime. :oops:

 19. vlatka vlatka pravi:

  commomnsense,

  dobri stari comomnsense. :D :D
  Jedel bi ribe, saj veš: riba ka riba :D :D

 20. commonsense pravi:

  vlatka, rib ravno zato ne jem preveč rad, ker imajo toliko špičastih koščic.pa sem iz dežja pod kap padel. :)

 21. mijau pravi:

  Jel’ me netko tražio?

  Bin, nisem niti iskal, niti slučajno našel kakšne pravopisne napake, razen tega, da CS-ova tipkovnica nima tipke “shift”.

  Vlatka ti priporoča ribe namesto škampov, toda če bi oštirja vprašal, kakšna riba je škamp (moji družbi se je to nekoč pripetilo), bi ti ravno tako odgovoril, kot ona: “riba ka riba”.

 22. commonsense pravi:

  hehe, mijau, tole me spominja na prigodo v španiji, ko sem (zaradi gospe cs, ki je na ribe alergična) od birta hotel vedeti, ali so v paelli samo škampi ali tudi ribe. ker je znal približno toliko tujih jezikov kot jaz špansko, sem mu na njegovo ” gamba es pescado”, jaz kontriral “gamba non es pescado”, in šele ko sem mu pokazal s kretnjami, kako hodijo gambe, in kako plavajo ribe, je razumel, in nama priporočil drugo jed. prava evropska rešitev. :)

 23. commonsense pravi:

  eh, mijau, včeraj sem tu napisal razlago glede tipke shift, ko sem pa še enkrat prebral, se nekako ne izide. shit, si bom moral kaj drugega izmisliti.

 24. ~ nagajivka ~ pravi:

  Commonsense – #12: sej bi, pa ne upam, k me mafija pregajna … sej veš … pr teh se nkol ne ve … ta banda ma nadzor nad vsem … pa b znal bit nevarn (bohnedej!) tud zate … ;)

  Mafija – #13: ne, v mislih nisem imela nič takega, kar navajate … pardon – kar zavajate.

 25. ~ nagajivka ~ pravi:

  In še en moj vsebinski popravek, nanašajoč se na #11: Bin se NE dela, da ni skrivnosten … (pardon my mistake) ;)

 26. commonsense pravi:

  eh, nagajivka, tale mafija mi je sicer malce tu mač, ampak bojim se je pa ne. na svoji strani imam Hooverja (sesalnik, ne FBI, pa vseeno) :)

 27. commonsense pravi:

  NOVICA ! NOVICA!

  šele sedaj, po menjavi hrvaške vlade so mi njihove tajne službe končno poslale fotografije “običajnih osumljencev” (round up all the usual suspects- se spomnite iz filma casablance? ) za mojo takratno težavo.

  slike sem s pomočjo moje zveste muze nage jivke objavil ob naslovu zapisa. drugače menda nena gre.

  hmmm ,ne spomnim se nobenega od teh, (razen morda enega) vsaj s tistega dopusta ne. morda gre , vsaj pri dveh med njimi , le za novo hrvaško turistično propagando!!!!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !