commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

moja jahta- poročilo z dopusta

Objavil commonsense, dne 10.07.2009

evo, čeprav vem, da na tem blogu ni praktično nobenih navtično zainteresiranih, zato pa toliko več tistih, ki bi me zaradi mojega penzionizma živega požrli, naj pokažem, da se do penzionističnih užitkov najbolje s trdim delom pride ( prosim, nobenih seksističnih komentarjev, drage gospe).

na prvi sliki je moja JAHTA, ki sem jo pred nekaj leti v kakšnih 14 dnevih na lastnem balkonu povsem sam iz vezanih plošč zgradil, oziroma zlepil (nobenih vijakov, žebljev ali podobne šare). predstavljam si, da bi jo dva mizarsko šolana dedca lahko zgradila v enem samem vikendu, k materialnim stroškom bi v tem primeru bilo potrebno prišteti še kakšno dodatno kišto piva, pa tudi preklinjanja bi najbrž bilo manj.

z JAHTO sem zelo zadovoljen, je tudi zelo popularna, vse mogoče druge ladje me kar zasledujejo in jo hočejo fotografirati in želijo vedeti, čemu kolesa na premcu (no, vam bralcem zaupam, da za lažje manevriranje od prikolice do vode ).

kot se za pravo tajkunsko jahto spodobi, mora seveda imeti tudi pomožni čoln, tega vidite na drugi slikici. v glavnem služi transportu gospe commonsense, in seveda kišt s pivom.

 • Share/Bookmark

68 odgovorov v “moja jahta- poročilo z dopusta”

 1. Nataša Nataša pravi:

  Koliko velik balkon pa imaš? ;) In… kako je ime prevoznemu sredstvu?

 2. commonsense pravi:

  nataša, eh ,khm, “spakica”. ampak prosim ne povej nikomur.so jo pa hrvaški jadralci optimistov, s katerimi sem tekmoval (uspešno) poimenovali “ploveći ormar”. tudi ne povej nikomur.

  balkon ni dosti večji od plovećeg ormara. ampak kjer se hoče, se zmore.kaj pa tvoj, hehe??

 3. Nataša Nataša pravi:

  :mrgreen:

  Ok, ne bom govorila okrog. Če pa bi upravljalci jahte kdaj potrebovali maserko – saj veš – nujna oprema na luksuznih plovilih – pa kar javi. Sem lepa in poceni in dobro masiram. ;)

 4. commonsense pravi:

  ja, ampak balkon? dvojka, trojka, štirica? hočemo vedeti :)

 5. Nataša Nataša pravi:

  75 B. Športno, še vedno kažejo na sever. ;)

 6. Nataša Nataša pravi:

  Pardon, 80! Oni dan sem ugotovila, da je prišlo do širitve ledvenega dela! :)

 7. commonsense pravi:

  hm, hm, kako pa, da meriš na višini ledvic? no, pustimo to, da si dajane na glavo ne nakopljemo, hehe.

 8. Nataša Nataša pravi:

  Ah, hudiča, odkar sem hrbtenično obolela, sem strašno raztresena… saj veš, kateri predel je bil v mislih, ne? Če bi bil res ledveni, potem bi bila gravitacija izjemno na jug. Res srhljivo na jug.
  No, mere so prave, kdaj gremo na pot?

 9. commonsense pravi:

  hja, ne vem, naredila si usodno marketinško napako- gospo cs bi laže prepričal, če bi ti tam napisala, da si grda kot smrtni greh :) ). tak te to je…. :mrgreen:

  hrbteničarka? welcome to the club :sad:

 10. Nataša Nataša pravi:

  Ah, če bi bila gospa cs deležna mojih uslug, jo kmalu ne bi več zanimala lepota…čeprav sem zaenkrat še v rahlem mirovanju, zaradi bolečin. Prav tako moj tekoči račun. :(

 11. mijau pravi:

  Mene pa zanima, na katerem balkonu je nastal pomožni čoln. Jaz, kot skromen upokojenec bi se zadovoljil kar s pomožnim čolnom (s slike 2).

 12. commonsense pravi:

  ne, ne, mijau to ni za penzioniste.zadeva je namreč stara čez 20 let, pa se pokvari skret, pa si do komolcev v dreku. se pokvari elektrika, pa čepiš kot riba na suhem, dokler ne pride oderuški električar, vsako leto ti pristojbino v marini povišajo za nekaj sto evrov, uslugo pa poslabšajo. nena si želi takih glavoboljev.

  če pa te mika prava jahta, ti lahko pošljem načrte in nasvete za gradnjo, le balkon moraš imeti sam. ( no, suh prostor pač )

 13. mijau pravi:

  Ne vem, zakaj bi na morju vozil s seboj sekret, ko pa ga itak prazniš v morje. In zakaj rabiš elektriko, ko pa lahko kuhaš na plin. Edino, če imaš elektromotor, pa se voziš iz marine samo tako daleč, kot imaš dolg kabel.

  Balkon imam, s pogledom na sosednjo hišo, a je ozek. Torej bi lahko gradil le kanu.

 14. commonsense pravi:

  ježešna,mijau,po dupleški (ki nam sedaj celo županjuje) sedaj še ptujska mornarica?????

  no, morda imaš prav, da bi na hrvaške bombaše lahko odgovorili s tem, da bi slovenski navtičarji kar s krova ladje srali v morje, a bi to bilo neevropsko, kot bi rekel sanader :)

  tudi glede elektrike imaš precej prav, a mornar brez piva iz hladilnika bi bil kot riba brez bicikla.

  moj balkon je širok 2 m, JAHTA pa meter dvajset. če je tvoj balkon ožji, lahko jahto gradiš na boku, visoka je le dobrih 60 cm. toliko balkona boš pa že zmogel :mrgreen:

 15. hm pravi:

  JAHTA??? IN ŠE POMOŽNI ČOLN???

  TAJKUN!!!!

  ZAPRIMO GA!!!

 16. ~ nagajivka ~ pravi:

  Mijau. Pomoje ti Commonsensa sploh nisi dobro razumel.

  Na desni fotki je plovilo, na katerem CS prevaža – kot je napisal – gospo CS in pivo, na levi je čolnič, ki ga uporablja kot obesek na ključih tiste ta prave jahte na tretji fotki, ki pa nam je, razumljivo, ne bo dal na ogled …

  ;)

 17. bin pravi:

  Iz vsega napisanega sklepam, da je pomožni čoln zlepila gospa CS na svojem balkonu? ;) Sicer pa so me od nekdaj bolj kot jahte privlačili balkoni. :oops: FOTKE!!!

 18. mijau pravi:

  Nagajivka, ne vem, kako imaš ti monitor obrnjen. Na mojem sta sliki ena nad drugo. Na zgornji je datum 07. 07., na spodnji pa 09. 03.

  Cs, dupleška mornarica se lahko skrije pred ptujsko. Mi imamo celo regate. Že dvakrat sem plul z mojim gumenjakom od Dupleka do Ptuja, pa do Ptuja nobenega drugega plovila nisem srečal.

 19. commonsense pravi:

  hm, “hm”- ali se motim, ali pa prepoznam en glasek iz podpalubja ?

  z zaprtjem nimam problema, ko se skret pokvari, lahko celo prav pride :)

 20. commonsense pravi:

  jivka, hm,očitno si tisto internet palčko le našla- a si jo morda narobe not vtaknila? pravilno not vtikanje je namreč zelo pomembna zadeva. velja zapomniti :)

  bin: honi soit qui mal y pense !

  mijau, tudi sam se igral z idejo, da bi na tistem vašem jezeru pod ptujem šel jadrat, pa sem videl, kako so celo gumenjaki na plitvinah nasedali.

 21. mijau pravi:

  Cs, gumenjaki so nasedali lani, ko je bilo pomanjkanje vode z neba. Letos je, hvala bogu, vode dovolj in s tvojo jahto, ki ima plitev ugrez, ne bi bilo problema. Tudi naša Marina ti privez ne bi nič zaračunala.

 22. ~ nagajivka ~ pravi:

  Mijau – #18: Če je tako kot praviš, pa to bržkone pomeni, da je moj monitor sicer obrnjen v skladu s pravili gravitacijsko-težnostnega zakona, medtem, ko se zorni kot mojega zaznavanja odvija v dimenzijah nihajočega visenja z glavo navzdol … nič novega, nič čudnega, pravzaprav … :) ))

  Ne, resno. Aja? Na mojem zaslonu sta fotki vidni postavljeni ena ob drugi: člonič levo, jahta desno.

  p.s.: še en dokaz, da ni vselej tako, kot se nemara zdi … heh!

 23. ~ nagajivka ~ pravi:

  Commonsense – #20: ne, ne, ne … nisem še pri ključu na palčki. To bom od prihodnjega ponedeljka naprej. Sicer ja, v teh dneh resda razpeta med morjem in gorami, a delovno. Sinoči pribremzala domov, zdajle se odpravljam nazaj na Primorsko, zvečer spet nazaj. Tempo.

  Upam, da vsaj vidva že pošteno uživata ob morskih radostih. (?)

  http://www.youtube.com/watch?v=0hSsm1DaoWo&feature=related

 24. bin pravi:

  @CS #20
  Stranski učinek uporabe insignij tega reda so krčne žile. :twisted: Priporočam zmernost. V primeru prekoračitve pa večerne obkladke iz plodov divjega kostanja. ;)

  @nagajivka, Mijau.
  Položaj slik je odvisen od odnosa do slovničnih pravil. Nagajivka ima raje priredje, Mijau podredje. :mrgreen: Še dobro, da imata vsak svoj monitor. :)

 25. mijau pravi:

  Cs, mene zanima, če si Nagajivki poslal slike v drugačnem “redju”, ali si zanjo tudi tekst spremenil.

  Na tiste slike Maldivov, ki jih je poslala, pa lahko rečem le eno: tam še mrtev ne bi hotel biti.

 26. commonsense pravi:

  le kratko sporočilo- v temle zalivu, kjer se bova do nadaljnjega kopala, tale internet palčka enkrat dela, enkrat ne, skratka, zelo kapricoidna je (kot bi najbrž rekla naša simona :) ). če pa še ene parkrat na temle zadarskem radiu slišim nekega Massima Savića, pa se bom morda raje kar utopil. no, upam, da ne bo potrebno. grrrrr

 27. mijau pravi:

  A Simona je tvoja hčerka? Če je, potem sklepam, da je stara okrog 30 let. V tistem času so bile Simone popularne. Na primer, moja hčerka je Simona, hčerka moje konkubine je tudi. Ko je moja Simona v pionirski konkurenci tekmovala v namiznem tenisu, je imela kar dve Simoni kot največji rivalki.

 28. commonsense pravi:

  “naša blogerska kolegica simona” vendar, ti konkubinski pokvarjenjak! :mrgreen:

  p.s.- najprej politično korigiral, potem pa ugotavljam, da jivka očitno ni našla tiste čarobne palčke, ali pa jo še vedno narobe not vtika. (sicer bi nas gotovo že osrečila z massimovim cviljenjem ) :mrgreen:

 29. Niko Brumen pravi:

  Pri tisti uporabnejši različici ni videti prostora za ribiško opremo in ulov.
  In še placa za kak spodoben receiver s CD dodatki ni … no, adijo, Savić! Pa na na kakšnem žepnem formatu Kosorjevo poslušaj – za njo ni potrebna kvaliteta zvoka a lá Massimo.

 30. commonsense pravi:

  niko, odkar z menoj pluje gospa commonsense,ribic več ne lovim, ker ulova ne bi mel kam skriti.

  (fuj, če na kaj nespodobnega misliš- moja gospa rib ne je, in jih nasploh ne prenese, je namreč alergična nanje.)

 31. Niko Brumen pravi:

  :D

  Komentarje sem pa raje vse zbrisal.

 32. commonsense pravi:

  niko, “Komentarje sem pa raje vse zbrisal”.

  javnost je globoko razočarana… :)

 33. Niko Brumen pravi:

  Kako sem šele jaz – a, če jih bi pustil, bi bila javnost besna in ne samo razočarana.

  :D

 34. ~ nagajivka ~ pravi:

  CS – #28 p.s. – @:

  Sm v petek nabaula
  Simpa paket,
  pa mi ne dela,
  se skoz’ zoperstaula,
  mejdunej, presnet!!! :grrr:
  Kufe sem popila,
  pa v zocu na dnu
  se je naredila
  podoba v šalčki,
  da stik bom od tu,
  imela na palčki!?! ;) )
  Ko sm pa ključek
  v comp vtakníla
  in vse po predpisih
  kot piše, storila,
  da b’ net priklopila,
  je zveza v zapisih
  se koj izgubila!!! :pih:
  Skor nič ne odpira
  ker švoh je signal,
  melje počaaasi,
  s svetlobno hitrostjo
  impulze pobira
  pa še to le takrat,
  kadar ‘ma interval!!! :***#*€!:
  MegaBajti letijo,
  k’ so težke strani,
  če na blogih ležijo
  fotke in linki
  (in težke besede) ;) )
  z miljavžent stvarmi!!!
  Ker pa ne louda
  mi niti youtubov,
  pošljem vam raje
  en žakelj poljubov ;) )
  tja v vaše konce,
  so morski in slani,
  vroči kot sonce …
  za ognjene so zmaje
  sveže nabrani.

  :mwa: ;)

  Že jutri po planu
  pa dagne nabiram,
  v vincu pedoče
  čez dan zmariniram,
  naj pride, kdor hoče,
  welcome commonsense!
  Z gospo sta kje blizu??
  Hejj! To bi bil dens! :) )
  Z jahto priplujta
  v ta naš zaliv,
  ne omahujta,
  ker je ljubezniv!

  :D

  Kaj pa tebi, CS, tale čarobna palčka zdaj dobro deluje? Bom znotraj tega paketa poizkusila aktivirati še opcijo – 20 kn/dan/100 Mgb. Da vidim, če bo res kej bl na počas goltalo impulze … Če se izkaže kot boljša varianta (in v kolikor mi ne bo 23 + 1/2 ur na dan pisalo »limited service«) – ti javim, sicer pa … čez dan niti nimam časa za net, mnogo raje surfam na morju. :) )

  Lp tebi in vsem klepetavcem na tej strani.

  p.s. 2: Bin, če boš tole bral, niti PP, niti Vilinčkovega bloga mi noče odpret!! :mrgreen:

 35. commonsense pravi:

  jivka:

  nič mi ni jasno
  pri meni prav krasno
  ta palčka deluje,
  brez muke in muje.

  mogoče na punce
  južno to sunce
  narobe kaj vpliva
  al bura je kriva.

  a treba je znat
  s to palčko ravnat
  ni treba se bat,
  le pravilno not dat.

  :mrgreen:

  P.S. ja , res je, da stvar deluje le tam, kjer je mobitelski signal dovolj močan. a to ti pove tudi zdrava pamet :)

  PPS: kaj je to z impulze pobira???? s palčke pobira le mb-je, vsaj pri meni, saj ne delam s telefonom, ampak s svojim asusom eee. ali imaš T-mobile? ta je menda daleč najcenejši. tak so mi rekli. jaz mam še mb-jev, da mi pri uhah vun gledajo.

 36. ~ nagajivka ~ pravi:

  commonsense – #35@:

  Tebi deluje,
  k’ si se zaparkiral
  v marino,
  sred’ struje,
  da b’ tam paradiral …

  Te jahta povede
  med škampe, pečenke,
  da mečeš
  poglede
  še na manekenke …

  In jasno, sosedi
  so tam oskrbeli
  območje
  »pri skledi«,
  s signalom, veseli …

  Ker vejo,
  da rabi tajkun
  internet …
  Tu nam pa ponujal’
  bi le sladoled???

  ;)

  Kot hecaš me ti,
  te hecam,
  priznam,
  ko praviš,
  da s palčko
  ravnati ne znam.

  Našla primeren
  za stick
  sem kotiček,
  signal je
  zdaj zmeren
  in poje ko’ čriček.

  Občutljive
  se palčke jaz ne bojim,
  a vedno jo
  notri z občutkom
  vložim.

  ;) ))

  ——————————————————

  pps – @: ja sorrrrry … z impulzi sem seveda mislila na MB. Ampak! Zadeva je potekala takole: Pred vkrcavanjem na trajekt sem letala po Rijeki kot utrgana in iskala simpa paket. »Žao nam je, ali simpe nemamo. Nestalo. Dodjite u četvrtak.« – so mi pojasnjevali v vseh treh t-mobile poslovalnicah. Da na otoku svoje poslovalnice poslovalnice nimajo, sem tudi vedela. Nu, in smo odpluli. Jao bože sačuvaj … brez palčke! Pol pa jasno, da sem se bila prisiljena koj spečat s ta glavnim otoškim dilerjem ;) ) (lastnikom cyber cafeja). Se po mafijsko vse fino zmeniva, i evo meni u četvrtak simpa paket. Ali … bio je več otvoren. Upotrebljen. Preverim stanje na priloženi sim kartici in t-mobile operater mi v sms izpiše: 72 kn. Kul. Seznanjena s situacijo zalaufam net preko te sim kartice, ki zaradi slabega signala odpira strani s tako polžjo hitrostjo (da mi vmes že 3 x brada zrase) in pokuri vse MB! Impulze. Cekine. Whatever! Je pa res, da sem največ časa na netu prebi(ja)la ravno z odpiranjem t-mobile strani (i čitala uvjete). Med drugim tudi o dodatnih akcijskih ponudbah. In po naslednjem polnjenju računa (200 kn) sem si aktivirala opcijo 20 kn/24 ur/100 MB (po običajni tarifi tega paketa = 100 MB/100kn). Vsekakor je ta po 20kn/dan ugodnejša varianta … vsaj zame, ki ostajam na morju do konca avgusta.

  Kako aktiviraš to akcijsko ponudbo, ki naj bi veljala do 01. 09. 09. najbrž že veš. A kljub temu … (morda pa še komu prav pride): sim kartico iz sticka vtakneš v svoj mobilni aparat, odtipkaš PIN kodo (ki velja za tvoj simpa paket) in na št. 3636 pošlješ brezplačni sms – s črko A. That’s it. Nakar ti operater nemudoma odgovori preko mesiča (pa ne Stipeta), ti pa spet njemu nazaj (i tako sve skupa 3 puta), skratka, slediš (1 + DA) navodilom. Sim kartica gre zatem ponovno v stick za naslednjih 24 ur, ko »vajo ponoviš« in to je to. Je pa ta »operacija« izvedljiva tudi preko njihovih spletnih strani, še posebej, če se vam, srečnikom, hitro odpirajo …

  Matr sm se razpričala. :) )) A morala sem se ti nekako oddolžit za vse, takrat še preddopustniške, nasvete v zvezi s temi palčkami. Thnx, CS.

  ppps: lepo, da se nisi izneveril poetu v sebi. :) Če boš pri volji pa pripesni še kakšne rime na:

  http://free2rhyme.blog.siol.net/2009/07/28/morski-navdihi/#comment-2514

 37. commonsense pravi:

  jivka, medtem ko se ti očitno še vedno namakaš v morju, mijau pa najbrž pluje po Lac du Ptuj , sem s svojo posadko že nekaj časa begunec doma- obe plovili sta šli v štrajk- pri enem spet skret (tokrat temeljito, sem štiri dni pumpal in črpal in šraufal in spet pumpal in črpal, potem pa šel v štrajk še jast. pri tadrugem pa je crknil izvenkrmni motor. je serviser v marini rekel, da je zaradi vode v gorivu vplinjač fuč, in potrebujem novega za 1800 kun. ker sem se svoj čas malo spoznal na motorje, se mi to ni zdelo mogoče, in sem motor odnesel domov. tukaj mi ga je mariborski serviser zrihtal za 10 evrov ( treba je le vedeti, kje je en skriti vijaček za spravit svinjarijo iz vplinjača). toliko o kvaliteti in moralnosti hrvaških storitev. upam, da boš razumela, da mi za pesnjenje ni preveč pri duši- če bi kaj pesnil, bi me najbrž zaradi neprimernega besednjaka spet kakšni skozi zobe vlačili.

  tole naj bo v opomin tudi mijauu,da ne bo imel preveč skušnjav za takšnimi mučilnimi napravami.

  zdajle se z novimi in popravljenimi rezervnimi deli odpravljam nazaj na inštalatersko fronto. vi se pa tudi kar fajn mejte.

 38. Niko Brumen pravi:

  :D
  Tole bi pa znalo biti zanimivo, hehehe.
  :D

 39. commonsense pravi:

  niko, ti se kar hehehetaj. še en cel dan pumpanja in črpanja in šraufanja.gospa cs je od vseh teh dišav in uporabljenih kemikalij celo kozlala. zdaj sem ji dolžen eno nobel večerjo. zaenkrat pravi, da nima apetita,morda se bom izognil obveznosti, hehe. upava, da sva vsaj za zdaj fertik in da jutri spet izpljujeva. no, jaz bom plul, ona pa pljuvala, če ji ne bo bolje.

 40. Niko Brumen pravi:

  Pa nikar se ne dišavi za v restavracijo – naj duhajo tvoj naravni vonj, ki si se ga te dni navzel.
  :D

 41. commonsense pravi:

  v pojasnilo svojega dolgega molka naj še tukaj copypastam pojasnilo, ki sem ga posvetil svojim stihoklepskim prijateljem na prostih poljanah.

  ta letošnji dopust
  me dela krivih ust
  že v tretje se je spet
  pokvaril naš sekret.

  par dni se pumpa, šraufa
  pa misliš, da spet laufa,
  potem pa spet, haha zares,
  začne se nori skretni ples.

  brez skreta težko je živet,
  saj črev ne gre kr tko zapret
  če bi,pa kmalu iz ušes
  uhajala bi kakšna zmes.

  dopust spet k vragu sva poslala,
  to barko bova kar prodala.
  zdaj samo tja bova hodila,
  kjer dan na skretu bi prebila

  in revežu se narežala,
  ki skret sva najin mu prodala.

 42. mijau pravi:

  Zakaj pa ne napraviš sekret na štrbunk?

 43. commonsense pravi:

  mijau, sekretA :) na štrbunk ne naredim, ker je to dvosmerna zadeva. tam, kjer gredo tozadevni izdelki iz ladje ven, lahko pride tudi morje v ladjo. to pa nix gut ideja.

 44. EPP » Blog Archive » Težave gospoda Commonsense-a pravi:

  [...] da se gospodu Commonsense-u kar naprej kvari WC na njegovi jahti. Sicer se dpopusti bližajo h koncu, pa vendar, padlo je že nekaj nasvetov za [...]

 45. commonsense pravi:

  hvala, odličen predlog. tudi izvrsten prodajni argument, ko bo čas za prodajo. (“skret s pomožno jahto na prodaj…. “) :) )

 46. mijau pravi:

  Commonsense, zdi se mi, da si ne zaslužiš več tega vzdevka. “Skozi sekret mi bo vdrla voda!?” A ti moram narisati? Sekret na štrbunk se ni nikoli postavljal v kleti hiše. Treba ga je postaviti nad nivo vode, sicer ni štrbunka. Krjavlja vprašaj!

 47. commonsense pravi:

  mijau, ne bodi no tak “bad loser”- drugi sklon je še za slavnejše od tebe včasih huda izkušnja :) .

  tudi se iz tvojega komentarja vidi, da ptujska mornarica o ladjah nima kaj dosti pojma- ladja je že po definiciji pol klet, pol nizko pritličje.tsk, tsk.

 48. Niko Brumen pravi:

  Tule pa nastaja šlamastika nad šlamastiko, zato je treba dodati svoj kupček:
  - prodaj barkačo, kupi plavajoči sekret;
  - manj jej, manj seri – skratka prilagoditi je treba potrebe sranja možnostim najšibkejšega člena;
  - nasvet za intelektualce: jej doma, srat pa hodi v restavracije;
  - podeli upravljalske pravice nad straniščem ženi: sumim, da baba povsem neodgovorno serje, ker imaš težave tako ali tako ti; skladno s tem razmišljanjem menjaj stranišče ali pa ženščino;
  - …

  Predlogi o ajzlu na štrbunk so pa najbolj zastarela podoba razmišljanja Slovencev o sranju in jih ne gre jemati resno – razen če povabiš predlagatelja na študijsko križarjenje in obsežno ter zajetno sranje, da si bo razširil obzorja /če bo zvesto opazoval vsak pljusek v štrbunkovcu, bo šel rjav domov brez tega, da bi njegova koža videla sonce.

  :D

 49. commonsense pravi:

  heh, niko, končno nekaj konstruktivnega- pa iz najmanj pričakovanega vira :mrgreen:

 50. Niko Brumen pravi:

  Bimbo, kaj še vedno nisi ugotovil, da sem specialist za sranje? In o čem tu teče beseda?
  Hehehe!

 51. EPP pravi:

  Na tem blogu je pa res zabava, ni kaj? Sem se res nasmejal nekaterim komentarjem :D

 52. Sploh pravi:

  Predlog za kratkoročno rešitev problema: vreče za konjske fige, kot jih imajo fijakerski konji.

 53. commonsense pravi:

  epp, saj si tudi ti prispeval, hvala.

  sploh- tudi tebi hvala za predlog. no, saj problem sam je vmes tehnično že rešen, nova električna črpalka inštalirana, cevi in rezervoar očiščeni, ostaja le še grenak spomin na trikrat prekinjen dopust ter nagravžno delo- in to prav ko je vreme bilo najlepše, oziroma najvročejše. :sad:

 54. mijau pravi:

  Sploh, zakaj bi se vračali v srednji vek po vreče za fijakerske konje? Sedaj se dobijo tudi plenice za odrasle.

 55. commonsense pravi:

  hm, mijau- misliš kot nov trend kopalne mode? potem bi pa najbrž tiste vreče še vedno bile bolj seksi…

 56. commonsense pravi:

  niko @50- kadar imaš prav, imaš prav. :mrgreen:

 57. Niko Brumen pravi:

  In prav imam vedno, kadar hočem.

  :D

 58. mijau pravi:

  Glede nezmotljivosti je na prvem mestu Niko, drugo in tretje mesto ni podeljeno, potem pa pride papež, itd.

 59. Niko Brumen pravi:

  Mijau, vidim, da si enako nerazsoden, kot večina tistih, ki jih imam za manj sposobne od tebe, pa ti bom, POSEBEJ ZATE, razložil, kako je s tem:

  SAJ NI TEŽKO VEDNO IMETI PRAV – PAČ POVEŠ ALI NAPIŠEŠ LE TISTO, V KAR SI PREPRIČAN, DA IMAŠ PRAV.

  Ampak serijski morilci zdrave pameti seveda vedno navalijo, ne da bi premislili, kajne, Mijau?

  Sveta žalost klišejskosti in stereo-tipov je ravno v tem, da ima tisti, ki tako rad očita drugim oprane možgane, sam izdatno preparirane in ne le nežno oprane.

  :D :D :D

 60. commonsense pravi:

  niko, kot kaže, si tudi v poglavju “social skills” ( približno “odnosov s soljudmi” precej neprekosljiv). najbrž jih ne najdeš veliko, ki bi bili tako pregovorno strpni, širokodušni in razumevajoči kot jaz. :mrgreen:

 61. mijau pravi:

  To pa lahko potrdim. Razen, da me vedno opozori na nepravilno uporabo sklona, me še nikoli ni prijavil pravopisni policiji, niti me ni zatožil Toporišiču.

  (No, saj tudi jaz njega nisem, ker ne uporablja velikih začetnic).

 62. Niko Brumen pravi:

  Mijau: tisto, ko nekdo po eni strani piše z veliko začetnico Zdrava Marija ali Zdrava Pamet, po drugi pa osebna imena z malo začetnico, lahko ima široko paleto vmesnih sporočil.

  Hehehe, to so zanimiva in poučna obzorja, če jih dobro pogledaš.

  :D

 63. commonsense pravi:

  hvala, mijau, za prijazno mnenje :) . no vsaj do nikota poskušam biti takšen.je pa to prava svetopisemska preizkušnja, ti povem. še dobro, da imam poleg navedenega tudi železne živce ,neskončno potrpljenje in uvidevnost. sicer bi mu omenil njegov logični lapsus, namreč,da zdrava pamet ni ravno tipična za serijske morilce ( “serijski morilci zdrave pameti”). že zato ne, ker bi tem zdrava pamet povedala, da si s tem povečujejo šanse, da jih bodo ujeli. :mrgreen:

 64. Niko Brumen pravi:

  Ej, ubiraš bližnjice – spet in še vedno.
  Serijski morilci zdrave pameti so serijski pojav. In to v velikih serijah in zato še posebej nevarni, ker dodatno in zlahka pride do halo efekta, ki vpliva na zdravo pamet večinske pameti.

  :D

  PRIPIS: A propos železnim živčkom – stanje zarjavelosti. Kakšen wršilec dolžnosti bi bil prav dobrodošlo mazivo.

 65. Niko Brumen pravi:

  Še logično o nelogičnosti: serijskim morilcem je namen postati znan. Seveda ne tudi prepoznan, a – žal so povezave pač take: ko postaneš znan, zlahka postaneš tudi prepoznan.
  Razmišljanje povsem v skladu z zdravo pametjo, hehehe. Nimajo vsi serijski morilci na svoji strani aparata Cerkve, ki bi prikrival izvorni greh z brezmadežnostjo. :D

 66. commonsense pravi:

  niko,”Kakšen wršilec dolžnosti bi bil prav dobrodošlo mazivo.”
  misliš kakšnega 40 odstotnega? se strinjam. :)

 67. Niko Brumen pravi:

  :D

 68. Niko Brumen pravi:

  Domovine mi in mrtvih kapitalov.
  CS je očitno imel dela s kloako vrh glave, da mu je vzelo ves ustvarjalni elan. Ali pa je prešel na obrezovanje sadnega drevja???????

  :D

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !