commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

MOJ NAJKRAJŠI BLOG: ” DELU” ZVONI….

Objavil commonsense, dne 24.11.2009

nisem prepričan, da si bo DELO po tem škandalu ( včerajšnja naslovnica o patrii) v doglednem času sploh lahko opomoglo. takšnega škandala na prvi strani časopisa še nikjer in nikoli v mainstream tisku še nisem zasledil, pa že dolgo vse mogoče svetovne časopise prebiram.

saj ne gre za vsebino članka, z njo bi se najbrž kar strinjal, ampak pogoj “off the record” je sveta mantra, ki jo resni novinarji absolutno morajo spoštovati- kršenje tega pravila je nekaj nepredstavljivega. problem je seveda ta, da se je novinar pri off the record intervjuju predstavil kot sodelavec resnega časopisa- če bi se predstavil kot novinar kakšnega “direkta”, ali česarkoli že, takšnega razgovora seveda ne bi dobil.

škodo bi se morda dalo nekoliko omejiti le s takojšnjo odpovedjo novinarju  in odstopu odgovornega urednika (saj zakaj pa je  “odgovorni”? ) . pa se to najbrž ne bo zgodilo, dokler se ne bo moralo- za ugled časopisa bo takrat prepozno.

žalujoč ostal, do sedaj zvest bralec,

commonsense

 • Share/Bookmark

11 odgovorov v “MOJ NAJKRAJŠI BLOG: ” DELU” ZVONI….”

 1. kinkitone kinkitone pravi:

  Sam’ na guob’c!

 2. commonsense pravi:

  tako je, kinky.

 3. lordwales pravi:

  Delo si je zelo opomoglo.
  Glej revidirane naklade – 2 tromesečje in 3 tromesečje – glej porast naklade
  Slovenskih novic in Nedela – glej minimalni padec nalade Dela – in lepo prosim ne delat propagande za ta desne.

 4. commonsense pravi:

  your lordship,”in lepo prosim ne delat propagande za ta desne.”

  jaz bi bil zadnji, ki bi kaj takšnega počel, vprašaj blitza, ali kogarkoli drugega.ampak ko te piči kača, ki si jo desetletja gojil na svojih prsih, začneš razmišljati. :sad:

  ne, ne bom si naročil družine ali demokracije, delo bo, dokler se ne opere sramote,še vedno prav koristno kot kuhinjska podloga za rezanje zelenjave in podobnih stvari. howgh.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Na Delo so dokazali (in z nepriznanjem napake še vedno dokazujejo) da jim je več do senzacionalizma, kot do profesionalnega ugotavljanja, preverjanja in podajanja dejstev. Še več, namesto da bi karkoli doprinesli k razkrivanju afere, so nametali še več peska v oči, finskim preiskovalcev dodatno otežili delo in jih posredno diskreditirali, prav tako laži obtožili Berglunda (saj trdijo, da v dokumentarcu o Patriji ne govori resnice, ko pravi, da je denar pristal neposredno pri Janši), njihovo razkritje, ki naj bi dokončno pokopalo Janšo (oziroma kar celoten SDS) pa ni držalo vode niti enega dneva, oziroma enega samega preverjanja resnih novinarjev, ki dejansko vedo, kako se kritično preveri podatke.

  Človek bi skoraj pomislil, da na Delu nočejo odkriti resnice o Patriji, temveč na slepo streljajo na vse, kar se premika po principu, da bodo nekaj slej ko prej morali zadeti, če izstrelijo dovolj nabojev. Na njihovo žalost pa Janša nima tako rumenih spodnjic, da bi že ob prvem poku pomahal z belo zastavo in se predal.

  Dosegli so torej zgolj težko popravljivo razprodajo novinarskega ugleda, zaradi česar bo vsak kritičen bralec ob njihovih prihodnjih (četudi resničnih) razkritjih podvomil v njihovo kredibilnost.

  Nič, očitno gremo nazaj na Dnevnik, tudi če ni tako prostorna podlaga za umazana domača opravila. ;-)

 6. commonsense pravi:

  spooky, mislim, da ne gre za delovo “zaroto”, ampak le za urednikovo neoprostljivo površnost, morda pa tudi za splošno popuščanje uredniške politike- nekakšen levi “laissez faire” ,podobno, kot pri (sicer moji – pač brez sprejemljive alternative- voljeni) pahorjanski vladni politiki .ne vem , koliko je star dotični novinar, ne bi me pa presenetilo, če je eden od mlečnozobcev, ki se na desni in levi množijo kot zajci po gospodarstvu in politiki- glavno, da je “mladoturk”( no offense to the president :) ), če kaj zna ali ne , je vseeno .

  dnevnik mi je preveč ljubljansko lokalen, večer pa preveč mariborsko. novice? ne bi zgubljal besed. morda bom naročil jano ali lady. :)

  p.s. kdo bi morda lahko tudi posumil, da gre za kakšno naročeno provokacijo, čas bo pokazal……

 7. ivan grozni pravi:

  “ne vem , koliko je star dotični novinar, ne bi me pa presenetilo, če je eden od mlečnozobcev, ki se na desni in levi množijo kot zajci po gospodarstvu in politiki- glavno, da je “mladoturk””

  bo treba očitno od poharjancev prešaljtati h desusovcem, comsomolsens. tam so sami prletni skušeni modreci,hm. tam je tud bojda že mršolj, zarad kterga sem pa jast odpovedal delo davnega leta dva pa tri, čeprov je mel za spoznaje manj navito hrbteničko od košira.

 8. commonsense pravi:

  heh, ivan, comsomolsense mi prav paše, da me ja kdo ne bi z erjafcem skupaj tlačil, hehe. mršolj- ja, mene je tudi imelo,da bi mu malce čez rob pomagal, pa ni bilo pametne alternative.

 9. Nike Jordan Shoes Store, Jordan Shoes, Advanced Search, Contact Us pravi:

  I like this site very much,so beautiful,thank you for sharing a lot of things with me,i hope i can share things with you one day,i will come back.

 10. Moncler outlet pravi:

  Our Moncler jackets are the most unique outerwear on the market today. While the average price point on a piece of outerwear is a little higher than other brands, the moment you put your arms in the sleeves of one of these Moncler jackets, you will know you are wearing something special. When you walk down the street, you will not see someone else wearing a jacket that is even close to your Moncler outlet. It’s time to rebuild your image now!

 11. Moncler outlet pravi:

  Based on the consumers’ demand, to give consumers the most shinning clothing in her life, Moncler jackets have now designed one unique jacket with personality for all ages’ ladies. That is Womens Moncler Belted Jackets. With 99% Polyamide, 1% Polyurethane, filling with excellent down while Lining with Superior Polyamide, no one should miss such nice jackets in cold winter.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !