commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

NE DAM, DA =BE ME KAR KDORSIBODI- LE ŽARNICE NAJ ŽARNIĆ SODI !

Objavil commonsense, dne 20.10.2010

Besedi “šalabajzer ” in “šalabajzerstvo” mi do sedaj nista bili všeč, a se mi za pričujoči birokratski škandal ( v mislih imam seveda zloglasno poskusno vrednotenje nepremičnin) z ministrstva za okolje, oziroma GURSa zdita še mnogo premili. Kaplja čez rob pa je bila včerajšnja izjava ministra Žarnića, da smo za to krivi državljani, ki da ne skrbimo za svojo lastnino, kar je pospremil še z nadvse vzvišenim dociranjem o tem, da  očitno pač še nismo dojeli , da se je vmes dogajala tranzicija.

Za takšno aroganco sem mislil, da potrebujemo  kakšnega Jankovića, a kot kaže ni tako. On, Žarnić, da nikakor ni za nič kriv, morda le za deževja v zadnjem času ( kisel žarničarski humor ?). Ali že samo kot profesor , ko je postal minister, ni bil sposoben ugotoviti, s čim se njegovo ministrstvo ukvarja? Da že samo kot profesor ni vedel, da bi vsakemu študentu, ki je kdaj opravil izpit iz statistike , v trenutku bilo jasno, da tako pripravljena akcija nujno vodi v katastrofo? Ali še nikoli ni slišal, da se “preizkus” metode nikoli ne izvaja na celotni populaciji, saj potem to več ni preizkus? ( to bi mu že zdrava pamet vedela povedati). Kje so našli “strokovnjaka”, ki je sestavil t.i. brošuro in obrazce, ne vem, domnevam, da je pred tem v najboljšem primeru tiste kante prevažal, zaradi katerih se je moral posloviti prejšnji minister. Novi minister pa ali mu nič ni jasno, ali pa kar na slepo podpisuje predložene dokumente, s katerimi žali pamet in dostojanstvo več kot miljona državljanov.

Eh, saj nima smisla, Pahor bo preklical svojo izjavo, da tudi on teh neumnosti ni bil sposoben razumeti, Žarnić bo najbrž  dobil kakšno odlikovanje, mi pa bomo še naprej ugibali, kaj je to tranzicija , zasebna lastnina in kakšen IQ je potreben, da človek postane direktor kakšnega urada, ali celo minister.

 • Share/Bookmark

17 odgovorov v “NE DAM, DA =BE ME KAR KDORSIBODI- LE ŽARNICE NAJ ŽARNIĆ SODI !”

 1. blitz blitz pravi:

  Ne moreš človeku zameriti, če ni še nikoli v življenju delal česa z neposrednimi posledicami. Napake profesrojev se pač pokažejo šele čez eno generacijo. Ni vajen, da ima neka akcija takojšen učinek.

  Poleg tega imajo profesorji vedno prav in če se študent ne strinja z njimi, ga pač vržejo. Tako je najbrž Sivi Roko imel namen vreči državljane.

  Meni se je že prej zdel brezzveznik, pač nekdo, katerega namen je čimbolj neopazno preživeti mandat. V zadnjih nekaj tednih pa me je prepičal, da Erjavec ni bil najslabši minister. Tale zgodba z vrednotenjem, še bolj pa njegov nastop, kažeta na izrazito nekompetentnost.

  No, mene je razočaral že prej, ko je brez nadaljnjega, kot da je to nekaj najbolj normalnega, priznal, da je soglasja za Jankovićeve občinkse načrte podpisoval kar za nazaj.

  Res je, da deluje nezmotljivo nekompetentno, a ima to srečo, da to demonstrira v veliki Pahorjevi senci. :evil:

 2. Dajana Dajana pravi:

  Jaz ne morem komentirat, če pojma nimam za kaj gre. :roll: Politika ni moj ding. Bi bilo pa fajn, če bi napisal še kaj o tem, kako si jadral, pa kako si preganjal Hemingwayave mačke. ;)

 3. Bimbo pravi:

  Žarniću tistega ponesrečenega nastopa nisem štel za prav hudo zlo. Malo zato, ker je bil res skoraj proglašen za krivca za poplave (povzročil jih je itak Janković!), malo pa tudi ker prav hudih napak v tistem izpisku še nisem našel.

  Je pa res lepo, da so Žarnića očitno že poučili, kako ne sme jezikati ljudstvu – torej svojim delodajalcem – v brk. Zanimivo, da še nisem zasledil kakšnega pojasnila, koliko napak je v zemljiški knjigi, za koliko pa je kriva geodetska uprava in njen čudežni sistem.

  Sicer je pa Blitz zelo lepo napisal. ;-)

 4. commonsense pravi:

  blitz in bimbo , pa ne da sta vidva dobila obvestila brez napak?????? ne poznam nikogar, ki ne bi dobil vsaj ene ( pri naju dveh z gospo cs so tri,moja sestra jih ima 5, vsi znanci vsaj po eno do tri). pri blitzu še razumem, če so na gursu prebrali tisto o blitzkriegu, so vedeli, da se s frau blitz ni za hecat, bimbo pa je najbrž imel le srečo, kakršne nekaj stotisoč državljanov ni imelo ( do sedaj, v treh tednih, je že vloženih pritožb čez sto tisoč, koliko jih bo, ko vsi pridejo na vrsto, pa bomo še videli) . kot sem že rekel, že vsakemu študentu, ki je kdaj naredil izpit iz statistike, bi se ob metodologiji, ki so jo uporabili in ki jo je tako vehementno zagovarjal minister, naježili lasje. deset ( do sedaj), ali dvajset ali več odstotkov napak skoraj ni mogoče narediti slučajno, tudi če o statističnih metodah še nikoli slišal nisi.če bo na koncu odstotek napak blizu 50 %, bi- statistično gledano- najbrž bilo precej vseeno, če bi projekt delal trop opic, če se malce umetniško izrazim.

  najhujše niso same napake, ampak to, da pritožb, ki niso na predpisanih obrazcih, ali osebno vložene v njihovi pisarni ( kjer se po poročilih čaka tudi po nekaj ur)ne bodo upoštevali, po potečenem roku pa bodo pisali kazni, tudi, če si se po normalni, pisni poti pritožil, če obrazca nisi razumel, ali ta ne obravnava napake, kakršno si dobil.( še pahor jih ne razume, no morda to ni pravo merilo :) , pa vseeno). to je tista prava aroganca.

  novi minister je najbrž res še najmanj udeležen , oziroma kriv, zato sem bil šokiran nad njegovo verbalno aroganco, ko je izjavil, da smo krivi državljani, ne on, ne ministrstvo, ne gurs….ne bi pa rekel, da erjavec s tem ni imel nič- največji del tega se je razvijalo pod njegovo vladavino.ne glede na to, kako nov pa je žarnić, moral bi se takoj pozanimati, s čim se ukvarja njegovo ministrstvo, zadevo prepoznati kot katastrofo in jo pravočasno zaustaviti, oziroma v ponovno obdelavo dati.

 5. commonsense pravi:

  bimbo: napake v zemljiški knjigi so ena stvar, a zemljiška knjiga ne bi smela biti enakovredno upoštevana skupaj s podatki iz obveznega popisa iz leta 2007- vpis v zemljiško knjigo namreč ni z zakonom predpisan, popis pa je bil. za podatke v popisu jamči prijavitelj s svojim podpisom, ( podobno kot pri prijavi za davkarijo), torej bi v dvomu moral obveljati podatek iz popisa. če je kdo dal napačne podatke( v popis ali v zemljiško knjigo) je za to seveda odgovoren, a mu je v pravni državi to potrebno individualno dokazati ( tako kot to stori tudi davkarija).

  vpis v zk bo menda kmalu zakonsko predpisan, a do takrat lahko zakone sprejema ali spreminja le državni zbor, noben urad ali ministrstvo ne more kar tako uzurpirati zakonodajnih pooblastil. lahko dajo parlamentu pobudo, to pa je tudi vse.

 6. blitz blitz pravi:

  ah, cs, zadnje dni imam toliko nujnejših prioritet, da se s podrobnostmi nisem ukvarjal. Je pa res, da je ocena vrednosti, ki sem jo dobil, tam nekje, kjer bi verjetno bila tudi na trgu. Nisem pa preverjal vsake malenkosti.

  Se pa strinjam, da je aroganca vseh vpletenih služb v tem primeru neizmerna. No, vsaj malo poskuša zadeve umirjati premier, a kot ponavadi, itak ne razume vsebine.

 7. commonsense pravi:

  dajana, saj tu ne gre za politiko, čeprav so to najprej zakuhali tačrni, izvedbo pa za=bali tardeči ( no, tasivi, hehe). pri politikih je nesposobnost itak pričakovana, birokrati pa naj bi bili vsaj usposobljeni za svoje delo- v tem primeru pa bi trop opic zadevo bolje izpeljal.

  jadrnica je preteklost, sem jo skupaj s skretom prodal, mačji stalež doma se redči (zdaj sta samo še dva), hemingwajevih pa letos nisem uspel obiskati, je tam okoli en hurikan strašil, pa sem raje kar na celini ostal. tako, zdaj veš vse, kar je vredno vedeti. :)

 8. Dajana Dajana pravi:

  Ah dej no, gotovo imaš še kakšno zgodbico na zalogi. :)

 9. bin pravi:

  Tudi žarnice niso več tisto, kar so nekoč bile. :mrgreen:

 10. Bimbo pravi:

  Commonsense, ste pri vas ob popisu dobili izvod tistega, kar ste pod zakonsko obvezo podpisali? Mene takrat ni bilo doma, a se mi zdi, da pri nas popisovalec ni pustil nobene sledi v obliki kopije zapisnika. Je bilo tudi pri drugih tako?

  Hm, pod pretnjo zakona si moral nekoga spustiti v hišo, mu/ji dati podatke, svojo odgovornost podpisati, čez nekaj let pa (spet pod pretnjo zakona) stojiš v vrsti zaradi odprave napak, ki jih ob popisu sploh nisi zagrešil. Če bi imel kopijo zapisnika, bi bilo bolj jasno, kje je (ni) prišlo do napake.

 11. commonsense pravi:

  hej, bimbo- matr, morda pa si ti odkril tisti slavni “manjkajoči člen”. midva z gospo že od začetka te zgodbe iščeva kopije tistega , kar sva takrat prijavila, pa ne najdeva. ne moreva pa se spomniti, da sva sploh kaj dobila- takrat sva , ker naju popisovalci niso našli, šla osebno na upravo in jim zdiktirala vse podatke- ne spomniva pa se, da bi karkoli nazaj dobila. tako, da najbrž imaš prav, dokazov morda nimamo. razen tega, da je pri obeh vsaj del podatkov bil pravilen, se pravi, da mora nekje obstajati kopija cele prijave. morda jo bo treba iztožiti ???
  tudi na to sva pripravljena, prijatelj pravnik pravi, da če bo stvar šla po sodni poti, da bova najbrž zadevo dobila, tole prisiljevanje v nerazumljive obrazce , češ drugih pripomb ne bodo upoštevali, pravno ne more biti vzdržno.bumo vidl. hvala za namig, zdaj bova manj obupana, sva že začela bilobil z veliko žlico jesti, da bi se spomnila, kje so kopije popisa.

 12. commonsense pravi:

  ja, bin, vem, nič ni več tako kot je bilo, očitno tudi bilobil ne.

 13. Bimbo pravi:

  Commonsense, za vsak primer si pripravita še zajetno zalogo Persena. ;-)

 14. Rado Rado pravi:

  commonsense hej,

  a si še živ?
  LP R.

 15. commonsense pravi:

  ravnokar spet oživel, hehe

 16. odškodnina za poškodbe pravi:

  Ja ,.. res! Se strinjam!

 17. Dedovanje pravi:

  Ja!!!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !