commonsense

Moj novi blog.siol.net blog

ALI SE JE BLITZU SFUZLALO?

Objavil commonsense, dne 23.12.2011

Najprej se mi zdi pozitivno, da se je blitz spet vrnil v blogarske vode, potem, ko je najprej ponosno odkorakal, oziroma napredoval  v kolumnista (sicer  pri enem precej enoumnem e-cajtengu, ampak okusi so pač različni) S tem je seveda postal, in si za to tudi zaslužil čestitke, prava javna oseba.( Da se je vrnil na blogarska tla, je po mojem zasluga predvsem tega, da mu tam na cajtengu najbrž niso dovolili kar tako nevšečnih komentatorjev in komentarjev brisati)

Predvsem s svojim slikovnim zapisom iz  braunlanda (zapis:” sedmica- carica”) pa je pojmu »javna oseba« dal povsem nov pomen :) . Osebno sicer najprej pomislim, da gre za potegavščino ( ne blitzevo prvo),  ne izključujem pa  možnosti, da morda le gre  za izraz »krize srednjih let« ( moške menopavze), ali pa za dejanje obupa zaradi  stresa, ki mu ga povzročajo nenehne nočne more zaradi  malih murgeljskih   hudičev, za vsakim vogalom prežečih komunistov in pošasti iz mestne hiše.

Morda ga v obup žene tudi dejstvo, da je tudi on že kar solidno v drugi polovici svoje ( statistične) življenjske dobe in da mu-z nekaj sreče- tudi ( po njegovem) tako usodni šesti križ ne bo ušel, pa tudi prej ali slej penzija ne. Takrat pa ve, da ga bodo takratni jari gospodiči prav tako  proglašali za odvečnega, nadležnega in več ali manj opravilno nesposobnega  kot je sam presodil tiste 60-plus »fosile«, ki so šli zokija podpirat. (zapis: “dan mladosti”). Upam le, da njegovih zapisov ne bereta ne rode, ne ratzinger  :)

Nekoliko sumljivo mi je, da se še ni oglasila naša Ramona Sobolj,samopriznana  prvoborka za britje intimnih telesnih dlak. Njen prispevek, morda tudi s slikovnim materialom, bi blitzev blog nedvomno popestril. (blogerja Radota pa pognal v obup :) )  Poleg tega pa se spomnim, ko je blitz pred časom  objavil nek, na naročeno reklamo spominjajoč zapis,  ga je Ramona naravnost razsula . mimogrede je tudi mene , ki sem se blitzu postavil v bran, proglasila ( med ostalim) za nekrepostnega, kar pa mi je po že šestem križu, pravzaprav celo malce godilo. ( spraševal sem se le, od kod in od kdaj ona to ve- takšne prelestne lepotice, za kakršno se je proglasila, bi se pa že moral spomniti, hehe.) Kje je torej naša varuhinja javne krepostnosti, ko se javno razkazujejo (zaenkrat res le sekundarni)  moški spolni znaki ?

Sicer pa menim ( »ceterum censeo« za latinsko govorečo  Ramono), da blitz tudi tokrat  le norca brije.

 • Share/Bookmark

12 odgovorov v “ALI SE JE BLITZU SFUZLALO?”

 1. Dajana Dajana pravi:

  1. Lepo, da si oživel. ;)
  2. Prejšnji teden je imelo neko bitje na blogu post z naslovom: Dajani se je sfuzlalo. :evil:
  3. Zelo sem alergična na take naslove. :cry:
  4. Blitz se spreminja, tako kot se ti in jaz. Jaz nisem opazila velikih sprememb na njem, le da je postal bolj konzervativen in zagrenjen. Pač, stara se. :roll: Mogoče mora nazaj u Njemačka!
  5. Ramona je lepo ime (poznam dve z Dunaja s takim imenom).

  Pozzz!

 2. nevenka nevenka pravi:

  Malo mi pa je šlo na smeh ob tem zapisu. Pa sem sicer strašno resna, itak.
  Dolgo se nisi nič oglasil.

 3. David pravi:

  Če si volil Jankoviča, bi bilo bolje, da se sploh ne bi več oglasil :mrgreen:

 4. commonsense pravi:

  dajana, saj sem ves čas bil živ, le da sem bil kar zaposlen- z leti nekrepostnost pač zahteva vedno več časa :) :)
  ime ramona je seveda fiktivno , podobnost s kakšnim resničnim pa je povsem NEnaključna, kot pravijo v filmih :)

 5. commonsense pravi:

  nevenka, ko bo (kot kaže) spet nova ablast , se ob takšnih zapisih ne bo več dovoljeno smejati. bolje biti resen.le da mi to ne gre preveč dobro izpod rok.

 6. commonsense pravi:

  david, dosti globokoumnejšega komentarja od tebe itak nisem pričakoval. ampak upanje umre zadnje, pravijo.

 7. Rado Rado pravi:

  Glas razuma se je končno oglasil.
  Da nisi zraven koalicije razuma Cs, ki jo Janša napoveduje?

  Ujetost Cs je tista, ki muči protagonista tvojega bloga. Ujetost zgolj v lastne miselne tokove. Ne more in ne more se prebiti čez vrhove svoje vasi.

  Je pa zanimivo Cs, ali si že opazil tisto, kar sem opazil jaz pri svojem znancu. Deset let je predaval v Nemčiji, pet let v USA, pet let vodil projekte v južni Ameriki, zdaj ko se je vrnil je pa postal zadrt nacionalist. Mar ni veljalo nekoč, da ti svet da širino?

 8. David pravi:

  Ponavadi se oglasiš samo takrat, ko poskušaš spet duhovičiti na tuj račun. Tako da ….

 9. commonsense pravi:

  david- no, saj sem rekel…..

 10. commonsense pravi:

  rado- ne, seveda nisem, ampak previdnost ni nikoli odveč, saj se nam zdaj obeta prav ta nova ablast. zato sem tudi nevenko posvaril, naj se ne smeji preglasno.

  ti boš morda celo zadovoljen, saj, če je v prejšnjem janševem mandatu minister drobnič hotel ženskam zakonsko predpisati volnene spodnjice (da se zaradi prehladov ne bi zmanjševala rodnost naroda), bo tokratni minister gotovo najstrože prepovedal tudi britje tistih predelov. kot prvoborec za takšno prepoved se boš gotovo lahko potegoval za mesto inšpektorja na tem področju :mrgreen:

  glede tvojega znanca pa mislim, da je zelo pomembno, s kom se človek druži.je namreč pogosto tako, da ko je človek v tujini, se pač druži s tamkajšnjimi rojaki- in ravno v nemčiji, zda in južni ameriki je povsem možno, da se je tvoj znanec pač družil s tamkajšnjo staro emigracijo, kjer pa nacionalizem in klerikalizem nista prav redek pojav…..

 11. Dajana Dajana pravi:

  Commonsense!!! Pa kako si lahko kar odšel brez pozdrava! :cry: http://www.youtube.com/watch?v=QbN0g8-zbdY

 12. David pravi:

  Kaj to pomeni, da je CS odšel?

  CS. Lep pozdrav, kjerkoli se že potikaš.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !